Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως έχουν το μικρότερο χώρο για τα πόδια

Πίσω στις 4 Φεβρουαρίου 2000, η ​​American Airlines ανακοίνωσε ότι θα άρχιζε να αφαιρεί δύο σειρές θέσεων από το στόλο της σε μια κίνηση για να δώσει στους επιβάτες περισσότερο χώρο στις πτήσεις τους. Στην εφαρμογή του προϊόντος "More Room" αξίας 70 εκατομμυρίων δολαρίων, ο φορέας Fort Worth, με έδρα το Τέξας, απέσυρε περισσότερες από 7.000 θέσεις από το στόλο του, προσφέροντας στους επιβάτες γενναιόδωρες πίστες 34 εκατοστών.

Μετάβαση σε 17 χρόνια αργότερα, όταν οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν στρογγυλοποιηθεί για να κόβουν το ύψος των καθισμάτων στους αεριωθούμενους Boeing 737MAX από 31 ίντσες σε 29 με ίντσες.

Εάν έχετε ταξιδέψει τα τελευταία χρόνια, ίσως να πιστεύετε ότι οι θέσεις καθίστανται μικρότερες και ότι υπάρχει μικρός χώρος για τα πόδια και θα είχατε δίκιο. Δεδομένου ότι οι αεροπορικές εταιρείες έχουν εργαστεί για να αποσπάσουν περισσότερα κέρδη, καθώς οι αεροπορικές πτήσεις παραμένουν στάσιμες, ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι η εγκατάσταση περισσότερων θέσεων στο στόλο τους.

Και για να συμπιέσουν σε αυτά τα καθίσματα, κόβουν πίσω όχι μόνο το πλάτος, αλλά και το βήμα - η απόσταση μεταξύ μιας σειράς καθισμάτων - και η κρεβατοκάμαρα. Είναι τόσο κακό που η ομάδα FlyersRights.org μήνυσε την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας να αναθεωρήσει τα μεγέθη των καθισμάτων και τα πόδια για τις εμπορικές αεροπορικές εταιρείες μετά την άρνηση του οργανισμού.

Ένας τριμελής δικαστής του DC Circuit Court of Appeal εξέδωσε απόφαση εναντίον της FAA και διέταξε την αναθεώρηση του μεγέθους του καθίσματος και των χώρων για τα πόδια στις αεροπορικές εταιρείες στην περίπτωση των Flyers Rights εναντίον της FAA . Τα δικαιώματά του Flyers ώθησαν την αναθεώρηση της FAA, υποστηρίζοντας ότι τα καθίσματα των αεροσκαφών που συρρικνώνονται αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια που μπορεί να προκαλέσει καταστάσεις όπως η βαθιά θρόμβωση των φλεβών, η οποία μπορεί να προκαλέσει θανάτους θρόμβους αίματος στα πόδια των επιβατών.

Τα δικαιώματα Flyers Rights υπέβαλαν αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το μέσο πλάτος καθισμάτων έχει μειωθεί, οδηγούμενος από τις αεροπορικές εταιρείες που πρόσθεσαν επιπλέον σειρές καθισμάτων τα τελευταία 10 χρόνια. "Όπως πολλοί δεν έχουν αμφιβολία παρατήρησε, τα καθίσματα των αεροσκαφών και η απόσταση μεταξύ τους έχουν γίνει όλο και μικρότερα, ενώ οι Αμερικανοί επιβάτες έχουν μεγαλώσει σε μέγεθος", έγραψε η δικαστής Patricia Millet στην απόφαση.

Ο μέσος συντελεστής "έχει μειωθεί από ένα μέσο όρο 35 ίντσες σε 31 ίντσες, και σε ορισμένα αεροπλάνα έχει πέσει τόσο χαμηλά όσο 28 ίντσες."

Έτσι, ποιοι παγκόσμιοι μεταφορείς έχουν το χειρότερο βήμα και το πλάτος καθίσματος; Ο κατάλογος κατατάσσεται ανάμεσα στις 10 κορυφαίες οικονομικές κατηγορίες κοντινής και μακράς διαδρομής, κάτω. Οι αριθμοί δίνονται από το SeatGuru.com.

Οικονομική κλάση μικρής διαδρομής

Οικονομική κλάση Long-Haul