Επισκόπηση των κορυφαίων βοτανικών κήπων του Kauai

Καμία επίσκεψη στο Kauai, το Garden Isle της Χαβάης είναι πραγματικά πλήρης εκτός και αν πάρετε το χρόνο να επισκεφθείτε έναν από τους όμορφους βοτανικούς κήπους του νησιού.

Οι βοτανικοί κήποι προσφέρουν καταφύγιο για τη ζωή των φυτών και για τον οικοτουρισμό δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μάθουν για τα επικίνδυνα τοπικά φυτικά είδη από ό, τι στα ίδια τα σημεία όπου βρήκαν ασφαλές καταφύγιο. Αυτοί οι κήποι έχουν μια ξεχωριστή θέση στο νησί Garden.

Το Kauai φιλοξενεί τρεις από τους πέντε κήπους που αποτελούν τον Εθνικό Τροπικό Βοτανικό Κήπο (NTBG): το Allerton Garden, το McBryde Garden και το Limahuli Garden and Preserve.

Οι άλλοι δύο κήποι είναι ο κήπος Kahanu που βρίσκεται κοντά στη Χάνα στο νησί Maui και στο The Kampong που βρίσκεται στον κόλπο Biscayne στο Coconut Grove της Φλόριντα.

Ο Εθνικός Τροπικός Βοτανικός Κήπος είναι ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα αφιερωμένο στην ανακάλυψη, εξοικονόμηση και μελέτη των τροπικών φυτών του πλανήτη και στην ανταλλαγή των γνώσεων. Σήμερα το NTBG έχει αναπτυχθεί για να καλύψει σχεδόν 2.000 στρέμματα κήπων και κονσερβών.

Ας ρίξουμε μια ματιά στους τρεις Εθνικούς Τροπικούς Βοτανικούς Κήπους που βρίσκονται στην Kauai, καθώς και σε άλλους δύο κήπους που βρίσκονται στο νησί.

Κήπος Limahuli και διατηρήστε

Το Limahuli Garden βρίσκεται στη βόρεια ακτή του Kauai, πριν το τέλος του δρόμου στην παραλία Ke'e, στην Ha'ena. Αυτός ο όμορφος τροπικός κήπος είναι πίσω από το μαγευτικό Όρος Makana, πιο δημοφιλές ως Μπαλί Hai για το ρόλο του στην ταινία του Νότου του 1958.

Το Limahuli Garden είναι ένας κήπος με έκταση 17 στρεμμάτων, ο οποίος αποτελεί μέρος της προστατευόμενης περιοχής Limahuli 985 στρεμμάτων.

Σας προτείνω να πάρετε ένα αντίγραφο του οδηγού κήπου στο κέντρο επισκεπτών και στη συνέχεια να ακολουθήσετε το 3/4 μίλι Limahuli Garden Loop Trail που σας παίρνει παρελθόν παραδείγματα των πολυάριθμων φυτών που χρησιμοποιούνται από τους αρχικούς κατοίκους της Χαβάης από την Πολυνησία για την τέχνη, ρούχα, καταφύγια, εργαλεία και τρόφιμα.

Το Limahuli Garden είναι ανοιχτό Τρίτη μέχρι τα Σάββατα.

Οι ξεναγήσεις είναι διαθέσιμες από τις 9:30 π.μ. έως τις 4:00 μ.μ. και κοστίζουν 20 € για ενήλικες (18 ετών και άνω). Τα παιδιά ηλικίας 18 ετών και άνω είναι εισηγμένα δωρεάν. Μια ξενάγηση προσφέρεται στις 10:00 π.μ. και κοστίζει $ 40 για ενήλικες, $ 20 για παιδιά ηλικίας 10-17 ετών. Δεν επιτρέπονται παιδιά κάτω των 10 ετών στην ξενάγηση. Κρατήσεις για ξεναγήσεις απαιτούνται εκ των προτέρων.

Εδώ είναι οι τρεις Εθνικοί Τροπικοί Βοτανικοί Κήποι:

Allerton Garden

Το Allerton Garden είναι ένα αριστούργημα της τέχνης του κήπου, μετασχηματισμένο από τα χέρια της βασίλισσας Έμμα της Χαβάης, μεγιστάνας φυτικής ζάχαρης, και πιο πρόσφατα καλλιτέχνης και αρχιτέκτονα.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό με βαθύ μωβ μπουκαμβίλιες, γιγαντιαίες συκιές Moreton Bay που παρουσιάστηκαν στο Jurassic Park , πολλά υδάτινα χαρακτηριστικά και γλυπτά, το υπέροχο Lawa'i Stream και πολλά άλλα.

Το Allerton Garden βρίσκεται στην απομονωμένη κοιλάδα Lawa'i. Το check-in είναι στο Southshore Visitors Center, σε μικρή απόσταση από το χείλος της κοιλάδας.

Το Allerton Garden είναι ανοιχτό καθημερινά. Ο κήπος είναι προσβάσιμος μόνο με ξεναγήσεις 2-1 / 2 ώρες. Οι εκδρομές αναχωρούν την ώρα από τις 9:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ. Σε ορισμένες περιόδους του έτους δεν προσφέρεται περιοδεία 9:00 π.μ. Το κόστος της περιοδείας είναι $ 50 για ενήλικες (13 ετών και άνω) και $ 25 για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Το Childrend 5 και κάτω παραλαμβάνονται δωρεάν. Οι κρατήσεις απαιτούνται εκ των προτέρων. Όλες οι εκδρομές περιλαμβάνουν Μεταφορά με κήπο μέσα και έξω από την κοιλάδα.

Έχει προστεθεί ένας κήπος Allerton στην περιοδεία Sunset που περιελάμβανε την είσοδο στο σπίτι όπου ζούσε η οικογένεια Allerton και στην οποία χαιρέτισαν πολυάριθμες προσωπικότητες όπως η Jacqueline Kennedy. Η περιήγηση περιλαμβάνει επίσης ένα ποτό και δείπνο που παρέχονται από το Living Foods Gourmet Market και Cafe στην εκπληκτική lanai καθώς ο ήλιος μπαίνει στον Ειρηνικό. Τιμές εισιτηρίων $ 95 για ενήλικες, $ 45 για παιδιά (6-12). Τα παιδιά κάτω των 5 ετών παραλαμβάνονται δωρεάν.

McBryde Garden

Το McBryde Garden στην κοιλάδα Lawa'i στεγάζει την μεγαλύτερη ex-situ συλλογή της φυσικής χλωρίδας της Χαβάης και των εξωτικών φυτών που υπάρχουν, συμπεριλαμβανομένων των εκτεταμένων φυτεύσεων φοίνικες, ανθισμένα δέντρα, ελικονίες, ορχιδέες και αμέτρητοι άλλοι τύποι φυτών από τα νησιά του Ειρηνικού, τη Νότια Αμερική, την Αφρική και την Ινδο- Μαλαισία .

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν πολλά σπάνια, απειλούμενα φυτά της Χαβάης και να μάθουν για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να τους σώσουν σε ένα ζωντανό εργαστήριο όπου οι επιστήμονες συνεχίζουν να μαθαίνουν νέα πράγματα για αυτά τα φυτά και τις χρήσεις τους.

Μια επίσκεψη στον κήπο απαιτεί έναν περίπατο ενός μιλίου πάνω από τα περισσότερα άστρωτα ή γρασίδι μονοπάτια με κάποιο άνισο έδαφος και μερικές πλακόστρωτες ή ροκ σκάλες.

Το McBryde Garden είναι ανοιχτό καθημερινά. Ο κήπος είναι προσβάσιμος μόνο 15 λεπτά με το τραμ από το κέντρο επισκεπτών της Southshore. Τα τραμ αναχωρούν για το μισό ωράριο στις 9:30 π.μ. έως τις 2:30 μ.μ. Το καλοκαίρι προστίθενται επιπλέον τραμ 3:30 μ.μ. Οι επισκέπτες επιβιβάζονται στο τραμ με την ώρα της επιλογής τους με το τελευταίο τραμ που αναχωρεί από τον κήπο στις 4:00 μ.μ. (5:00 το καλοκαίρι). Οι επισκέπτες θα πρέπει να επιτρέπουν 1-1 / 2 ώρες στον κήπο. Το κόστος της αυτόματης περιήγησης στον κήπο είναι $ 30 για ενήλικες (13 ετών και άνω), $ 15 για παιδιά 6-12 ετών. Παιδιά 5 και κάτω παραλαμβάνονται δωρεάν. Οι κρατήσεις πρέπει να γίνονται εκ των προτέρων.

Άλλοι βοτανικοί κήποι περιλαμβάνουν:

Βοτανικός Κήπος Na 'Aina Kai

Το Na 'Aina Kai Botanical Garden βρίσκεται στη βόρεια ακτή του Kauai κοντά στην πόλη Kilauea. Αρχικά ξεκίνησε ως έργο τοπίου από τους Joyce και Ed Doty το 1982, ο Κήπος έχει αυξηθεί σε πάνω από 240 στρέμματα συμπεριλαμβανομένων των 12 στρεμμάτων ποικίλων κήπων που διαθέτουν μια από τις μεγαλύτερες συλλογές χάλκινων γλυπτών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από το 1999 ο Κήπος λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικό ίδρυμα και είναι ανοιχτό στο κοινό για περιηγήσεις και ιδιωτικές εκδηλώσεις.

Το ακίνητο περιλαμβάνει επίσης την πρώην κατοικία του Doty, τους οπωρώνες και μια φυτεία σκληρού ξύλου 110 στρεμμάτων, η οποία βοηθά στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του κήπου για τις μελλοντικές γενιές.

Το Κέντρο Επισκεπτών Ορχιδέα Na 'Aina Kai και το Κατάστημα δώρων είναι ανοιχτό κάθε Δευτέρα από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 8 π.μ. έως 5 μ.μ. και Παρασκευή 8 π.μ. έως 1 μ.μ. Na 'Aina Kai είναι κλειστή για το κοινό τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Το Na Aina Kai προσφέρει μόνο ξεναγήσεις στους κήπους τους. Όλες οι εκδρομές διεξάγονται από έναν ειδικό και είναι κατάλληλες για άτομα άνω των 13 ετών. Ο κήπος προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία περιηγήσεων με τα πόδια ή με τραμ που κυμαίνονται από 1-1 / 2 έως 5 ώρες και κυμαίνονται από $ 35- $ 85 ανάλογα με τον τύπο της περιοδείας και το μήκος του γύρου. Συνιστάται κράτηση.

Τροπικός Παράδεισος του Σμιθ

Μια από τις πιο επισκέψιμες περιοχές του Kauai βρίσκεται στο Wailua Marina State Park στην ανατολική πλευρά του Kauai ή στην ακτή Coconut.

Στην ακτή του ποταμού Wailua, θα βρείτε τον τροπικό παράδεισο του Σμιθ, ο οποίος περιλαμβάνει το δημοφιλές Smith Family Garden Luau, την Κρουαζιέρα του ποταμού Fern Grotto Wailua, το γάμο του Smith με τον παράδεισο και τον βοτανικό και πολιτιστικό κήπο του Smith's Tropical Paradise.

Αυτός ο κήπος 30 στρεμμάτων περιλαμβάνει πάνω από ένα μίλι από μονοπάτια που περιλαμβάνουν πάνω από 20 είδη οπωροφόρων δέντρων, μπαμπού δάσος, τη δημοφιλή περιοχή Flower Wheel και Flowering Tropicals και έναν κήπο με ιαπωνικό θέμα. Ο κήπος είναι ένα δημοφιλές σημείο για ένα πικνίκ το απόγευμα, γάμο ή το βράδυ luau.

Ο κήπος είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 8:30 π.μ. έως τις 4:00 μ.μ. Η τιμή εισόδου είναι μόνο $ 6 για ενήλικες και $ 3 για παιδιά ηλικίας 3-12 ετών.

Κράτηση της διαμονής σας

Ελέγξτε τις τιμές για τη διαμονή σας στο Kauai με TripAdvisor.