Δηλητηριώδη αράχνες στη Γεωργία: Τι πρέπει να ξέρετε

Επισκόπηση της μαύρης χήρας και του Brown Recluse

Οι Ατλάντες αγαπούν να πάρουν έξω. Είτε βρίσκεστε να καθίσετε στο γκαζόν σε ένα υπαίθριο φεστιβάλ κινηματογράφου , εξερευνώντας τη φυσική πλευρά της πόλης με τα πολλά μονοπάτια πεζοπορίας και ποδηλασίας , ή το σωληνάριο κάτω από το Chattahoochee , οι μεγάλοι εξωτερικοί επισκέπτες καλούν τους κατοίκους της Ατλάντα τακτικά.

Δυστυχώς, με όλες τις ευκαιρίες για φύση που έχουμε εδώ, έρχονται μερικοί ανατριχιαστικοί φίλοι που δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Ενώ η Γεωργία είναι η πατρίδα πολλών διαφορετικών ειδών αράχνων, τα περισσότερα από τα οποία είναι αβλαβή και δεν θα προκαλέσουν κάτι περισσότερο από ένα μικρό χτύπημα αν τακτοποιήσετε, οι αράχνες Brown Recluse και Black Widow, δύο δηλητηριώδεις αράχνες, είναι επίσης κάτοικοι της Γεωργίας.

Και αυτές οι αράχνες δεν κάνουν διακρίσεις μεταξύ πόλης και φύσης.

Μην ανησυχείτε - είχαμε καλέσει στον Henning Von Schmeling, ανώτερο διευθυντή επιχειρήσεων για το κέντρο φύσης Chattahoochee, για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τις δηλητηριώδεις αράχνες στη Γεωργία.

Τι είναι οι μαύρες αράχνες χήρας;

Ακριβώς έξω από στοιχειωμένο παραμύθια και αποκριές διακόσμηση, η μαύρη αράχνη χήρα είναι άξια της διαβόητη φήμη της. Δεν θεωρούνται μόνο οι πιο δηλητηριώδεις αράχνες στη Βόρεια Αμερική, αλλά μπορούν επίσης να είναι βίαιες όταν φοβούνται την επίθεση και προστατεύουν πάντα τους ιστούς τους. Όταν η Μαύρη Χήρα βλέπει κάτι που έρχεται σε επαφή με τον ιστό της, θα βγει από το κρυμμένο σημείο, συνήθως δροσερό, υγρό και σκοτεινό, και δάγκωμα. Ο Von Schmeling συνιστά να ψάχνετε σε οποιεσδήποτε περιοχές όπως αυτή πριν από την ανάκτηση οτιδήποτε με τα χέρια σας.

Οι μαύρες αράχνες χήρας είναι ένα γυαλιστερό μαύρο χρώμα και μπορούν εύκολα να αναγνωριστούν με κόκκινη κλεψύδρα στην κοιλιά τους, λέει ο Von Schmeling.

Εκτός από την εικονική εμφάνισή του, μπορείτε να αναγνωρίσετε την παρουσία της μαύρης χήρας μέσω των ιστών της, τα οποία αποτελούν τους μεγαλύτερους ιστούς όλων των αράχνων περιστροφής του ιστού. "Οι μαύρες χήρες δημιουργούν έναν ακατάστατο ιστό με γραμμές ενεργοποίησης που ακτινοβολούν προς τα έξω", λέει ο Von Schmeling.

Τι μοιάζει με ένα μαύρο χτύπημα χήρας;

Ένα δάγκωμα μαύρης χήρας αποτελείται από δύο εύκολα αναγνωρίσιμα συμπτώματα: η περιοχή του δάγκωτου θα έχει δύο μικρά σημάδια και θα ακολουθείται αμέσως από έναν αισθητό, απότομο πόνο και θα γίνει κόκκινο και πρησμένο.

Εάν δεν παρατηρήσετε αυτούς τους δείκτες αλλά αρχίσετε να εμφανίζετε μυϊκές κράμπες, ρίγη, πυρετό, ναυτία και σοβαρό σωματικό πόνο, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας.

Οι μαύρες χήρες έχουν μια πρωτεΐνη στο δηλητήριό τους που επιτίθεται στο νευρικό σύστημα του θύματος. Κάθε άτομο θα αντιδράσει διαφορετικά στο δάγκωμα και σύμφωνα με το WebMD, αντιδράσεις που απειλούν τη ζωή παρατηρούνται μόνο σε παιδιά και ηλικιωμένους.

Ποιες είναι οι αράχνες καφέ;

Αν και λιγότερο επιθετική από την μαύρη χήρα, οι αράχνες Brown Recluse, οι οποίες δεν υπερβαίνουν το ένα τέταρτο, έχουν δηλητήριο ικανό να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο δέρμα σας. Οι Brown Recluses ζουν σε σκοτεινούς, ζεστούς και ξηρούς χώρους (σκεφτείτε παλιούς αχυρώνες, εγκαταλελειμμένα σπίτια και καυτές σοφίτες). "Θα κάνουν επίσης ένα αρκετά βρώμικο ιστό, αλλά [αντίθετα από τη Μαύρη Χήρα, δεν] αποκρύπτουν", εξηγεί ο Von Schmeling.

Το χρώμα του χρώματος από το θαμπό κίτρινο έως το λάσπη σκούρο καφέ, το Brown Recluse μπορεί να αναγνωριστεί από ένα σχήμα βιολιού στο λαιμό του. Σύμφωνα με τον Von Schmeling, άλλα είδη μη απειλητικών αράχνων μπορεί να έχουν παρόμοιες σημάνσεις στις πλάτες τους, οπότε το αποκαλυπτικό σημάδι μιας αράχνης Brown Recluse είναι το πρότυπο των ματιών του. Αυτές οι αράχνες έχουν έξι μάτια που χωρίζονται σε τρία ζεύγη κατά μήκος του προσώπου τους.

Τι Μοιάζει με ένα Μπράουν Μπάρμπεκιου;

Τα καστανά δακρυγόνα δαγκώματα δεν προκαλούν πάντοτε βλάβη ή εμφανίζουν άμεσα συμπτώματα, καθιστώντας τους πιο δύσκολο να ταυτιστούν από ένα δάγκωμα μαύρης χήρας. Κρατήστε το μάτι για κόκκινο, πρησμένο δέρμα γύρω από το δάγκωμα που μπορεί να αναπτύξει μια κυψέλη. Αυτή η περιοχή θα αρχίσει επίσης να προκαλεί φαγούρα.

Μέσα σε μια εβδομάδα από το δάγκωμα, η πληγή μπορεί να αρχίσει να αναπτύσσει ανοιχτό έλκος. Ζητήστε ιατρική θεραπεία αμέσως, αν συμβεί αυτό, καθώς θα μπορούσατε να αναπτύξετε ένα κόκκινο εξάνθημα σε όλο το σώμα σας, προειδοποιεί το WebMD. Μερικοί άνθρωποι θα βιώσουν μια σοβαρή αντίδραση από το δάγκωμα που οδηγεί στην καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων, που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αναιμία.

Πώς να αντιμετωπίσετε ένα δάγκωμα αράχνης

Εάν έχετε δάγκωμα αράχνη που υποψιάζεστε ότι προέρχεται από μία από αυτές τις αράχνες, παραμείνετε ήρεμοι και επικοινωνήστε με το γιατρό σας. Επειδή το δηλητήριο από τη Μαύρη Χήρα και το Brown Recluse μπορεί να προκαλέσει οδυνηρά συμπτώματα σε όλο το σώμα, κάνε τα πάντα για να βοηθήσετε τον γιατρό σας να κάνει μια θετική ταυτοποίηση του είδους.

Ενώ η ανάγνωση σχετικά με αυτές τις αράχνες μπορεί να είναι μόνο τρίχωμα μόνη της, ο Von Schmeling συνιστά να πιάσετε την αράχνη και να την πάρετε μαζί σας στο γιατρό ή να τραβήξετε μια υψηλής ποιότητας φωτογραφία της αράχνης για να την αναγνωρίσετε.

Ο γιατρός σας πιθανότατα θα θεραπεύσει μια δαγκωμένη αράχνη μαύρης χήρας με ανακούφιση από τα ναρκωτικά και μυοχαλαρωτικά, σύμφωνα με το WebMD. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, θα χρησιμοποιηθεί ένα αντινενίνη (ή αντινευρίνη) για την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Εάν η τσίμπημα δεν αντιμετωπιστεί, τα συμπτώματά σας θα παραμείνουν επώδυνα για πολλές ημέρες, αλλά δεν θα πρέπει να απειλούν τη ζωή.

Αν ένα καφέ σκυλάκι σας δαγκώσει εσείς και το δάγκωμά σας δεν αναπτύξει μια ανοιχτή πληγή, θα πρέπει να εφαρμόσετε μια κρύα συμπίεση και να κρατήσει το δαγκωμένο χώρο υπερυψωμένο. Ωστόσο, αν το τσίμπημα αναπτύξει σε έλκος, μπορείτε να αναπτύξετε σοβαρά δερματικά προβλήματα, παρόμοια με τη λοίμωξη με MRSA, εάν το δάγκωμα παραμείνει ανεπεξέργαστο. Ο γιατρός σας μπορεί να αφαιρέσει το νεκρό δέρμα από την περιοχή και να εφαρμόσει δερματικά μοσχεύματα, εάν είναι απαραίτητο.

Ενώ βλέπετε αυτές τις αράχνες στο σπίτι σας μπορεί εύκολα να προκαλέσει πανικό, είναι σημαντικό να παραμείνετε ήρεμοι. Εάν βλέπετε μόνο μία αράχνη, ο Von Schmeling προτείνει τη σύλληψή του και την απελευθέρωσή του σε ένα κατάλληλο περιβάλλον, όπως οποιαδήποτε κοντινή δασική περιοχή. Ωστόσο, εάν θέλετε να αποφύγετε να έρθετε σε επαφή με το δηλητήριο με κάθε κόστος, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να αναρροφήσετε την αράχνη. Πιθανότατα θα πεθάνει να βουρτσίζεται από το κενό και αν για κάποιον λόγο επιζεί, ο Von Schmeling μας διαβεβαιώνει ότι οι πιθανότητες είναι λεπρές ότι θα βρουν το δρόμο τους πίσω.

Αν βρείτε πολλά από αυτά τα ανατριχιαστικά crawlers στο σπίτι σας, είστε σίγουροι ότι μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα από τις περισσότερες υπηρεσίες εξολόθρευσης. Αλλά αν έρχεστε σε επαφή με αυτές τις αράχνες στη φύση, αφήστε τους να είναι και να εκτιμήσουν τη θέση τους στο οικοσύστημα. Και οι δύο αυτές αράχνες είναι θύματα διάφορων εντόμων, συμπεριλαμβανομένων των κουνούπια και των σκαθαριών που τρέφονται από ασθένειες, τα οποία μπορεί να είναι οχλήσεις για τον άνθρωπο.