Πώς να μεγαλώσουν αγριολούλουδα

Άνοιξη στο Φοίνιξ σημαίνει έγχρωμο έρημο

Τα φυσικά αγριολούλουδα είναι όμορφα και είναι εύκολο να αναπτυχθούν. Είναι προσαρμοσμένα στο έδαφός μας, ανέχονται τον ήλιο και τη ζέστη και απαιτούν λίγο νερό.

Στην περιοχή Phoenix, οι μήνες πτώσης είναι η κατάλληλη στιγμή για να φυτέψετε σπόρους αγριολούλουδων στην έρημο σας στην αυλή σας εάν θέλετε να έχετε φωτεινό χρώμα άνοιξη τον επόμενο Μάρτιο / Απρίλιο. Φύτευση αγριολούλουδα της ερήμου είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να προσελκύσετε τα πτηνά και τις πεταλούδες στην αυλή σας.

Αν προτιμάτε να δείτε τα αγριολούλουδα της ερήμου στο φυσικό τους περιβάλλον στις ερημικές ερημιές μας, εδώ είναι μερικές συμβουλές για το πώς να τις βρείτε.

Δημοφιλή αγριολούλουδα για φυτά Desert

Φυτεύστε μια ποικιλία ή ανακατέψτε τις για μια κουβέρτα χρώματος στην αυλή σας την επόμενη άνοιξη. Μπορείτε να βρείτε σπόρους αγριολούλουδα σε πολλά καταστήματα λιανικής πώλησης κήπων γύρω από την πόλη.

10 Συμβουλές για την καλλιέργεια αγριολούλουδων στην έρημο

Τα αγριολούλουδα κάνουν μια πολύχρωμη προσθήκη σε οποιαδήποτε αυλή της ερήμου, αλλά προτού φυτέψετε αγριολούλουδα της έρημης, βεβαιωθείτε ότι η πόλη ή η πόλη στην οποία ζείτε δεν έχει διάταγμα εναντίον τους. Επίσης, εάν ζείτε σε ένα σπίτι που κυβερνάται από έναν Σύνδεσμο ιδιοκτητών σπιτιού, θα θελήσετε να ελέγξετε μαζί τους, επίσης, για να βεβαιωθείτε ότι τα αγριολούλουδα επιτρέπεται να φυτευτούν στη γειτονιά σας.

Τέλος, εάν κάνετε φυτά αγριολούλουδα της ερήμου, θυμηθείτε ότι τα αγριολούλουδα που αφήνονται να μεταφερθούν σε σπόρους πρέπει να καθαριστούν πριν γίνουν κίνδυνοι πυρκαγιάς.

  1. Φυτεύστε τους σπόρους αγριολούλουδου σε ηλιόλουστες θέσεις. Θα χρειαστείτε τουλάχιστον οκτώ ώρες ηλιακού φωτός για καλή άνθηση. Αποφύγετε τα άγρια ​​στραγγισμένα ή βαριά συμπαγή εδάφη.
  2. Θα χρειαστεί να βάψετε τους σπόρους και τα φυτά σας για να εξασφαλίσετε μια καλή οθόνη αγριολούλουδου. Κρατήστε το χώμα υγρό μέχρι τρεις εβδομάδες ή μέχρι να αναδυθούν τα σπορόφυτα. Αυτό μπορεί να σημαίνει πότισμα κάθε δύο ή τρεις ημέρες, ανάλογα με τον τύπο του εδάφους σας. Όταν τα σπορόφυτα φτάσουν σε ύψος ένα ή δύο ίντσες ψηλά, νερό μόνο όταν βλέπετε σημάδια άγχους όπως μαρασμό ή κιτρίνισμα.
  1. Ένα αποσυντιθέμενο τοπίο γρανίτη (βράχος) είναι ένα ιδανικό μέσο για αγριολούλουδα. Απλά πασπαλίζετε τους σπόρους σας και τα βάζετε κάτω στο γρανίτη για να δημιουργήσετε μια επαφή σπόρου προς το έδαφος και να τα προστατεύσετε από πεινασμένα πουλιά.
  2. Εάν σποράτε σπόρους στο έδαφος χωρίς γρανίτη, χαλαρώστε την κορυφή ίντσας του εδάφους με σκληρό τσουγκράνα ή καλλιεργητή για να δημιουργήσετε κόγχες για τους σπόρους. Δεν χρειάζεται να χαλαρώσετε βαθύτερα από μία ίντσα.
  3. Πριν τη σπορά τους σπόρους σας, τα ανακατέψτε με γεμιστικά όπως το παλιό γλάστρες ή την καθαρή άμμο για να τους βοηθήσετε να τα διανείμετε ομοιόμορφα. Αναμιγνύεται σε αναλογία τεσσάρων μερών σπόρων προς σπορά ενός μέρους. Σπείρνουμε τους μισούς σπόρους όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα σε κατεύθυνση βορρά προς νότο και το δεύτερο μισό ανατολικά προς δύση. Αυτό θα εξασφαλίσει μια ομοιόμορφη κατανομή. Βάλτε τους στο γρανίτη ή πιέστε τους στο έδαφος με το πίσω μέρος της τσουγκράνας.
  4. Μην θάβετε τους σπόρους σας βαθύτερα από το 1/8 της ίντσας. Μερικοί από τους σπόρους θα παραμείνουν ορατοί στην επιφάνεια του εδάφους. Θυμηθείτε ότι οι σπόροι όχι μόνο χρειάζονται υγρασία, αλλά και φως για τη βλάστηση.
  5. Ζιζανίων νωρίς και συχνά.
  6. Λεπτά παχιά στάμνα φυτά σε ένα κάθε έξι ίντσες το πολύ. Θα χαρούμε να το κάνατε όταν πρόκειται για ανθοφορία. Διαφορετικά τα λουλούδια σας θα ανταγωνίζονται για την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά και μπορεί να γίνουν εύθραυστα και αδύνατα. Δεν υπάρχει ανάγκη γονιμοποίησης εκτός εάν η περιοχή έχει εξαντληθεί από θρεπτικά συστατικά ή έχει υπερκοθεί. Τα αγριολούλουδα της ερήμου προσαρμόζονται στα εδάφη μας. Η λίπανση μπορεί να παράγει πλούσιο φύλλωμα σε βάρος των ανθισμάτων. Αν πρέπει να γονιμοποιήσετε, χρησιμοποιήστε ένα λίπασμα χαμηλού αζώτου με υψηλή περιεκτικότητα σε φωσφόρο.
  1. Τα πουλιά προσελκύονται σε περιοχές με αγριολούλουδα. Το δίχτυ πτηνών είναι εύκολο στη χρήση σε περιοχές που είναι μικρές. Μια άλλη μέθοδος είναι η εξάπλωση ενός μύλου αποξηραμένων φύλλων ή τεμαχισμένων παλάμων πάνω από το κρεβάτι. Όταν χρησιμοποιείτε το σμάλτο, ελέγχετε κάθε λίγες ημέρες για τα νεογέννητα φυτά και φροντίστε να αφαιρέσετε το σάπια μόλις εμφανιστούν τα σπορόφυτα.
  2. Αφαιρέστε τα ξοδευμένα ετήσια είτε τραβώντας είτε κόβοντας στο επίπεδο του εδάφους. Η κοπή στο επίπεδο του εδάφους θα διατηρήσει τη διαταραχή του εδάφους στο ελάχιστο, αποτρέποντας την έκθεση των αδρανών σπόρων. Η κοπή θα επιτρέψει επίσης στις ρίζες να αποσυντεθούν στο έδαφος παρέχοντας θρεπτικά συστατικά και αερισμό. Κόψτε τα πολυετή φυτά για φρέσκια ανάπτυξη.

Πληροφορίες για την άγρια ​​λουλούδια της ερήμου και συμβουλές φύτευσης δόθηκαν με την ευγένεια του δήμου Chandler και του Botanical Garden Desert.