Πώς να αλλάξετε το όνομά σας μετά το γάμο στη Γεωργία

Συγχαρητήρια για το γάμο. Τώρα που οι φιλοξενούμενοί σας έχουν πάει σπίτι και έχετε επιστρέψει από το μήνα του μέλιτος σας, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία αλλαγής ονόματος.

Ακριβώς όπως σχεδιάζετε έναν γάμο, αλλάζοντας το όνομά σας μπορεί να αισθάνεται συντριπτική. Υπάρχει πολλή γραφειοκρατία και κάποια σειρά που πρέπει να ακολουθηθεί. Αλλά μην ανησυχείτε. Για να γίνει πολύ πιο εύκολη αυτή η συναρπαστική αλλαγή, έχουμε συντάξει μια λίστα με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να φορέσετε νομίμως το ολοκαίνουργιο όνομα σας.

1. Αίτηση για την άδεια γάμου σας χρησιμοποιώντας το νέο σας, παντρεμένο όνομα

Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να αλλάξετε το όνομά σας νομικά δεσμευτικό. Μερικοί από εσάς θα έχουν ήδη ολοκληρώσει αυτό το βήμα, οπότε προχωρήστε και προχωρήστε στο δεύτερο βήμα.

Εάν δεν το έχετε, πρέπει να υποβάλετε αίτηση για άδεια γάμου χρησιμοποιώντας το επώνυμο που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μετά το γάμο σας. Για να ξεκινήσετε αυτή τη διαδικασία, επισκεφθείτε το τοπικό δικαστήριο δοκιμαστικής περιφέρειας με τον / την σύζυγό σας και φέρτε μαζί σας την άδεια οδήγησης, το διαβατήριο ή το πιστοποιητικό γέννησής σας. Το τέλος άδειας γάμου ποικίλλει ανά νομό. Ελέγξτε τις αμοιβές στο δικαστήριο δικαστηρίων του νομού σας. (Σημείωση: μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για το τέλος άδειας γάμου εάν παρακολουθείτε προγαμιαία συμβουλευτική.) Μόλις λάβετε την πιστοποιημένη άδεια γάμου, η αλλαγή ονόματος θα τεθεί σε ισχύ την εποχή εκείνη.

2. Ειδοποιήστε τη Διοίκηση Κοινωνικής Ασφάλισης

Πρέπει να υποβάλετε αίτηση για μια νέα κάρτα κοινωνικής ασφάλισης προτού μπορέσετε να αλλάξετε το όνομά σας σε άλλα σημαντικά έγγραφα.

Αυτό μπορεί να γίνει στο τοπικό γραφείο της Υπηρεσίας Κοινωνικής Ασφάλισης ή μέσω ταχυδρομείου. Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία, πρέπει να ολοκληρώσετε την εφαρμογή για μια νέα κάρτα κοινωνικής ασφάλισης . Εκτός από αυτό το έγγραφο, θα χρειαστείτε τρία διαφορετικά αρχεία, όπως:

Η διοίκηση θα σας στείλει μια νέα κάρτα κοινωνικής ασφάλισης μετά την πλήρη επεξεργασία της αλλαγής ονόματος. Ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης σας δεν θα αλλάξει, οπότε μην ανησυχείτε για την αλλαγή οποιασδήποτε άλλης προσωπικής σας πληροφορίας ως αποτέλεσμα αυτού του βήματος. Εάν επιλέξετε να ταχυδρομήσετε αυτά τα στοιχεία, αυτά θα σας επιστραφούν μέσω ταχυδρομείου.

3. Ενημερώστε την άδεια οδήγησης

Μέσα σε 60 ημέρες από την αλλαγή του ονόματός σας, πρέπει να ενημερώσετε την άδεια οδήγησης ή το αναγνωρισμένο από το κράτος αναγνωριστικό. Αυτή η αλλαγή πρέπει να γίνει αυτοπροσώπως στο τοπικό γραφείο του Τμήματος Υπηρεσιών Οδηγού. Παρόμοια με την αίτηση για μια νέα κάρτα κοινωνικής ασφάλισης, θα χρειαστεί να φέρει μαζί σας το πιστοποιητικό γάμου σας. Αν η τρέχουσα άδεια χρήσης λήξει σε 150 ημέρες ή λιγότερο, θα χρειαστεί να πληρώσετε 20 € για βραχυπρόθεσμη άδεια ή 32 € για μακροχρόνια άδεια.

Εάν επιλέγετε να συλλάβετε το νέο όνομά σας μαζί με το πατρικό σας όνομα, θα χρειαστεί να προσκομίσετε την άδεια γάμου μαζί με ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού γάμου σας, για να δείξετε ότι έχετε επιλέξει ένα ενωτικό όνομα.

Εάν πρέπει επίσης να αλλάξετε τη διεύθυνσή σας αυτή τη στιγμή, θα χρειαστεί να αποδείξετε τη διαμονή σας.

Αποδεκτά έγγραφα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του DDS.

4. Ενημερώστε την εγγραφή και τον τίτλο του οχήματος

Αφού ενημερώσετε την άδεια οδήγησης με το νέο παντρεμένο όνομα, μπορείτε να αλλάξετε το όνομά σας στον τίτλο και την εγγραφή του αυτοκινήτου σας. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αλληλογραφία ή προσωπικά στο γραφείο της τοπικής φορολογικής σας επιτρόπου. Θα χρειαστείτε τα ακόλουθα στοιχεία για να ενημερώσετε το όνομά σας:

Η ενημέρωση της εγγραφής σας είναι δωρεάν.

Ωστόσο, υπάρχει ένα τέλος $ 18 για την αλλαγή του ονόματος σε ένα έγγραφο τίτλου.

5. Ενημερώστε το διαβατήριό σας

Εάν το διαβατήριό σας έχει εκδοθεί εντός του προηγούμενου έτους, θα μπορείτε να ενημερώσετε το όνομά σας σε αυτό το έγγραφο δωρεάν. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για διαβατήρια και διεθνή ταξίδια για να καθορίσετε τα έντυπα που πρέπει να υποβληθούν για να λάβετε ένα ενημερωμένο διαβατήριο και τα σχετικά με αυτό έξοδα.

6. Ενημερώστε τους τραπεζικούς λογαριασμούς σας

Αφού ενημερώσετε όλα τα νομικά σας έγγραφα, επικοινωνήστε με την τράπεζά σας και τις εταιρείες πιστωτικών καρτών. Μια αλλαγή διεύθυνσης μπορεί συχνά να ολοκληρωθεί σε μια ηλεκτρονική πύλη πελατών, αλλά μια νόμιμη αλλαγή ονόματος μπορεί να απαιτεί να επισκεφθείτε το τοπικό σας κατάστημα ή ταχυδρομείο σε ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού γάμου σας. Επισκεφτείτε τον ιστότοπο της τράπεζας ή του παρόχου πιστωτικών καρτών για να καθορίσετε τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να ολοκληρώσετε την αλλαγή ονόματος.