Πάρτε μια έγκριση μοτοσικλετών στην πολιτεία της Ουάσινγκτον

Χρειάζεστε μια έγκριση μοτοσυκλέτας για να οδηγήσετε νόμιμα μια μοτοσικλέτα ή ένα σκούτερ πάνω από 50cc στην πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Υπάρχουν δύο τρόποι

1. Περάστε τη δοκιμή γνώσης μοτοσυκλέτας (η οποία σας επιτρέπει να πάρετε μια άδεια εντολής). Και περάστε το τεστ μοτοσικλέτας. Αυτή η διαδρομή θα σας κοστίσει περίπου 25 δολάρια.

ή

2. Πηγαίνετε στο σχολείο εκπαίδευσης μοτοσικλετών. Όπου προσφέρονται μαθήματα για όλους τους τύπους προπόνησης μοτοσικλετών, συμπεριλαμβανομένων των σκούτερ και των τρικίκων.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, μπορείτε να πάρετε την κάρτα ολοκλήρωσής σας στο DMV για να λάβετε μια έγκριση μοτοσικλέτας στην άδεια. Αυτή η διαδρομή θα σας κοστίσει 250 δολάρια χωρίς επιδότηση, εκτός από την καταβολή του DMV $ 25 για την έγκριση στην άδειά σας (χάρη στις περικοπές του προϋπολογισμού). Ή αν είστε σε θέση να φτάσετε σε μια επιδοτούμενη κατηγορία θα σας κοστίσει $ 125 συν $ 25 στο DMV για μια έγκριση στην άδειά σας.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν εγγραφείτε

Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι πόσο απαιτητικό και φορολογικό σχολείο μοτοσικλέτας βρίσκεται στο κράτος της Ουάσινγκτον. Για να λάβετε την έγκριση μοτοσυκλέτας σας μέσω ενός μαθήματος, θα περάσετε ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο από τις 9 π.μ. έως τις 6:30 μ.μ. στην εκπαίδευση (υπάρχουν και τριήμερα μαθήματα). Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα είστε σε μια μοτοσυκλέτα (που προμηθεύουν και μπορεί να μην σας ταιριάζει σωστά) για μέχρι και οκτώ ώρες σε διάστημα δύο ημερών. Εάν δεν είστε συνηθισμένοι να εξισορροπήσετε τον εαυτό σας και να κρατήσετε μια μοτοσικλέτα ή ένα σκούτερ για πολλές ώρες, αυτό θα σας φθείρει γρήγορα και η ασφάλειά σας θα είναι σε κίνδυνο.

Το πρώτο μέρος της ημέρας ξοδεύεται στην τάξη και σας προετοιμάζει για τη γραπτή εξέταση (είναι κλειστό το βιβλίο και σας δοθεί να πάρετε το πρωί της δεύτερης μέρας). Το δεύτερο μέρος της ημέρας θα περάσετε τέσσερις έως πέντε ώρες σε μια μοτοσικλέτα ή ένα σκούτερ, ενώ θα περάσετε μέσα από εννέα ασκήσεις. Αυτό το πρόγραμμα επαναλαμβάνεται την δεύτερη μέρα, πέρα ​​από τη γραπτή εξέταση και στη συνέχεια τέσσερις ώρες σε μια μοτοσικλέτα που προωθεί οκτώ ακόμα νέες δεξιότητες και ασκήσεις πριν πάρει τελικά την εξέταση οδήγησης στο τέλος της διαδρομής όταν είσαι εξαιρετικά εξαντλημένος.

Αν και παρατηρούσε πρόσφατα μια τάξη Evergreen Safety Council (ESC) στο Kirkland, WA (είναι μια πλήρης κατηγορία μοτοσικλετών Σαββατοκύριακου), την ημέρα δύο άνθρωποι διαμαρτύρονταν για αίσθημα εξάντλησης. Μέσα στις δύο τελευταίες ώρες του εξαντλητικού Σαββατοκύριακου, δύο άτομα σε μια τάξη των 12 είχαν χάσει τα ποδήλατά τους. Κάποιος πρέπει να μείνει στην τάξη, ο άλλος απέτυχε στην τάξη.

Ο "στόχος" της κλάσης ασφάλειας μοτοσικλετών είναι:

"Ενθάρρυνση και προώθηση της ασφαλούς οδήγησης μοτοσικλετών μέσω προγραμμάτων κατάρτισης ποδηλάτων υψηλής ποιότητας και εκστρατειών ενημέρωσης σε όλη την Ουάσινγκτον".

Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει.

Όπως αποδεικνύεται ότι μερικά από τα ποδήλατα δεν λειτουργούσαν σωστά. Οι εκπαιδευτές (στο Kirkland εκείνο το Σαββατοκύριακο ήταν ο Garcien και ο Chris) παραδέχτηκαν ότι γνώριζαν ότι δεν δούλευαν σωστά και άφησαν τους μαθητές να τους οδηγήσουν. Η μοτοσικλέτα ενός σπουδαστή δεν θα παραμείνει στο ουδέτερο, έτσι ώστε ο μαθητής έπρεπε να πιέσει το χέρι του στον συμπλέκτη για ώρες κάθε φορά για δύο ημέρες κατ 'ευθείαν.

Ένας άλλος φοιτητής που ήταν φυσικά καταλληλότερος και είχε κάνει καλά κατά τη διάρκεια του μαθήματος είχε τραβηχτεί από τον καθηγητή Garcien την δεύτερη ημέρα και ρωτήθηκε αν ήταν εντάξει επειδή φαινόταν να είναι εκτός εκείνης της ημέρας. Ο σπουδαστής παραδέχθηκε ότι «εξαντλείται». Αντί να ακούσει τον μαθητή και να προσφέρει ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις, ο μαθητής ωθήθηκε να τελειώσει την τάξη και στη δεύτερη για να ασκήσει την άσκηση, την δεύτερη ημέρα, ο φοιτητής έριξε το ποδήλατό του και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, ενώ πιάστηκε στο έδαφος ανάμεσα στο ποδήλατο και το τσιμέντο .

Όλα εξαιτίας της σοβαρής κούρασης που ο μαθητής απέτυχε στην τάξη.

Αυτό που ο σπουδαστής ανακάλυψε μπορεί να σας εκπλήξει. Ο μαθητής προσφέρθηκε να επαναλάβει το τελευταίο μέρος του μαθήματος το επόμενο Σαββατοκύριακο. Εάν αυτή η επιλογή είχε δοθεί στον μαθητή μόλις μια ώρα πριν, όταν είχαν γίνει δεκτοί να αισθάνονται εξαντλημένοι, το περιστατικό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί και ο μαθητής δεν θα τραυματίστηκε. Ο μεταγενέστερος εκπαιδευτής Garcien παραδέχτηκε στον μαθητή που απέτυχε την πορεία ότι γνώριζε ότι ο μαθητής απέτυχε λόγω κόπωσης.

Ο τραυματίας φοιτητής (ο οποίος έχει φουσκωμένο και διαστρεβλωμένο αστράγαλο, μαύρο και μπλε μώλωπες στα πόδια και τα γόνατα και τον αριστερό αγκώνα και δεν του χορηγήθηκε πρώτη βοήθεια) είχε επίσης πει ότι θα λάμβανε μια επόμενη κλήση την επόμενη ημέρα για να προγραμματίσει την ασφάλιση για επίσκεψη γιατρού. Αυτό δεν συνέβη ποτέ. Μια κλήση προς τον διευθυντή του προγράμματος, Monty, επιβεβαίωσε ότι δεν προσφέρει ασφάλεια για τους τραυματίες φοιτητές (μόνο δευτεροβάθμια).

Επίσης, δεν ακυρώνονται τάξεις λόγω καιρικών συνθηκών (τα τελευταία έξι χρόνια ακυρώθηκε μόνο μία τάξη επειδή ο εκπαιδευτής δεν μπόρεσε να δει τους φοιτητές του σε τεράστια βροχή). Ως εκ τούτου, αν βρέχει, κλαδεύει ή μουντζούρες θα πρέπει να οδηγήσετε και να δοκιμάσετε. Αν ο καιρός το καλοκαίρι είναι πάνω από ογδόντα βαθμούς κατά τη διάρκεια του μαθήματος, αναμένεται να φοράτε μακρύ μανίκι, μακρύ παντελόνι, δερμάτινα γάντια, παπούτσια αστραγάλου και κράνη (προφανώς για λόγους ασφαλείας). Λάβετε υπόψη ότι αυτό θα ενεργοποιήσει και την ενέργειά σας.

Εάν σκοπεύετε να ακολουθήσετε μια σειρά μαθημάτων για να λάβετε την έγκριση της μοτοσυκλέτας σας, βεβαιωθείτε ότι είστε φυσικά έτοιμοι να το κάνετε αυτό (η ύπαρξη ενός αθλητή που δεν είναι αρκετή, πρέπει πραγματικά να χρησιμοποιηθεί για την εξισορρόπηση και τη συγκράτηση μιας μοτοσυκλέτας για ώρες ανά πάσα στιγμή, ακραίος καιρός). Μπορεί να τραυματιστείτε σοβαρά λόγω κόπωσης. Και είναι ειρωνικό γιατί τα μαθήματα υποτίθεται ότι έχουν σχεδιαστεί για να κατανοήσουν το επίπεδο κινδύνου σας για οδήγηση μοτοσικλέτας και μια τάξη που σας διδάσκει να ξέρετε πότε να παρκάρετε το ποδήλατό σας όταν είστε κουρασμένοι.

Αλλά σε αυτά τα μαθήματα ο μόνος τρόπος να φτάσετε στο ποδήλατό σας από την κούραση είναι αν πέσετε και τραυματιστείτε πρώτα. Ο διευθυντής Monty στην ESC δήλωσε ότι καλύτερο όταν ρωτήθηκε γιατί δεν του δόθηκε η ευκαιρία να αλλάξει το πρόγραμμα οδήγησης λόγω κόπωσης (λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια του φοιτητή), η απάντηση του Monty: «Αυτός θα ήταν ένας εφιάλτης χρονοδιάγραμμα από την πλευρά μας. " Μάλλον είναι καλύτερο να αφήσεις τον μαθητή να τραυματιστεί.

Και θυμηθείτε αν αποτύχετε στην τάξη και δεν αισθάνεστε ασφαλείς να την επαναλάβετε με την ESC δεν υπάρχουν επιστροφές χρημάτων και καμία μεταφορά ολοκληρωμένης εργασίας με το DMV. Έχετε μια επιλογή εάν θέλετε επιστροφή χρημάτων, πάρτε έναν δικηγόρο.