Οι βασικοί κανόνες για τη μαριχουάνα στην πολιτεία της Ουάσινγκτον

Λεπτομέρειες από το I-502 και How Legal Works Works στην Ουάσινγκτον

Η σύντομη απάντηση είναι ότι ναι, το ζιζάνιο είναι νόμιμο στην πολιτεία της Ουάσινγκτον σε όλες τις πόλεις, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων πόλεων όπως το Σιάτλ και το Τακόμα, τόσο για ιατρικούς όσο και για ψυχαγωγικούς χρήστες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει μια μαριχουάνα ελεύθερη για όλους στη Βορειοδυτική. Υπάρχουν ακόμα κανόνες και κανονισμοί και η κατάσταση συνεχίζει να αλλάζει καθώς οι κανόνες εκτείνονται και όλο και περισσότερα καταστήματα ανοίγουν (και πολλά ιατρικά καταστήματα κλείνουν ή μετατρέπονται).

Με το πέρασμα του I-502 στις εκλογές του 2012 στην Ουάσινγκτον, η μαριχουάνα έγινε νόμιμη στην Ουάσινγκτον - όχι μόνο για ιατρική χρήση, αλλά και για ψυχαγωγική χρήση. Ωστόσο, το ζιζάνιο εξακολουθεί να είναι παράνομο όσον αφορά την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία ομοσπονδιακή παρέμβαση, καθώς πολλά κράτη, όπως το Κολοράντο και το Όρεγκον, ψήφισαν επίσης να αλλάξουν τους νόμους για τη μαριχουάνα.

Κανόνες σχετικά με τη χρήση και την αγορά ποτ στην πολιτεία της Ουάσινγκτον

Ενώ η πρωτοβουλία εγκρίθηκε το 2012, το κράτος χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να δημιουργήσει πραγματικά καταστήματα λιανικής πώλησης μαριχουάνας. Ακόμη και χρόνια αργότερα, η κατάσταση συνεχίζει να εξελίσσεται. Από τον Ιούλιο του 2016, τα ιατρικά φαρμακεία μαριχουάνας δεν επιτρέπεται πλέον να λειτουργούν νόμιμα καθώς η μετάβαση σε ένα σύστημα συνεχίστηκε. Όλες οι επιχειρήσεις που πωλούν έπρεπε επίσης να λάβουν άδεια από το κράτος την εποχή εκείνη, έτσι ώστε κάποια καταστήματα και τα φαρμακεία που μπορεί να έχετε δει πριν από αυτό μπορεί να έχουν κλείσει.

Για να διαβάσετε σχετικά με αυτές τις αλλαγές, ελέγξτε αυτό το κομμάτι από το Συμβούλιο Ελέγχου Συμπληρώματος και Καπνού.

Οι νόμοι είναι παρόμοιοι με τους νόμους για το αλκοόλ - πρέπει να είστε πάνω από 21 ετών για να χρησιμοποιήσετε ή να αποκτήσετε μαριχουάνα. Εάν είστε ανήλικος, οι παράνομες ουσίες είναι εκτός ορίων σύμφωνα με το νόμο.

Οι ενήλικες 21 ετών και άνω μπορούν νομίμως να έχουν μια ουγγιά μαριχουάνας.

Μπορείτε να έχετε αυτή τη μαριχουάνα στο πρόσωπό σας, αλλά δεν μπορείτε να το ανοίξετε, να το εμφανίσετε ή να το χρησιμοποιήσετε στο κοινό - και πάλι, όπως και οι κανόνες αλκοόλ.

Αν παγιδεύσετε ζιζανίων στο κοινό, αυτό δεν σημαίνει πλέον σύλληψη, αλλά μια πολιτική παράβαση.

Αν είστε παραχωρημένος καλλιεργητής ή πωλητής μαριχουάνας, επιτρέπεται να αναπτύξετε το φυτό στο σπίτι σας και / ή να το πουλήσετε. Υπάρχουν περιορισμοί για όσους πωλούν, συμπεριλαμβανομένου ότι οι πωλήσεις πρέπει να βρίσκονται στην Ουάσινγκτον και ότι κάθε μεμονωμένη πώληση πρέπει να έχει την δική του άδεια. Οι άδειες πρέπει να προσδιορίζουν το όνομα μόνο ενός πωλητή και τον τόπο όπου θα πωλούν. Οι άδειες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από ένα άτομο.

Απαιτούνται ξεχωριστές άδειες για κάθε πωλητή, κάθε τοποθεσία και για ορισμένα διαφορετικά πωλούμενα προϊόντα.

Οι άδειες δεν μπορούν να ληφθούν από άτομα κάτω των 21 ετών ή που δεν έχουν ζήσει στην Ουάσιγκτον για τουλάχιστον τρεις μήνες.

Το Συμβούλιο Ελέγχου για τα αλκοολούχα ποτά και την κάνναβη εξέδωσε (και συνεχίζει να αναπτύσσει) κανόνες για την παρακολούθηση της παραγωγής και των πωλήσεων μαριχουάνας, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών σχετικά με τα καταστήματα λιανικής πώλησης, τη βιβλιογραφία για τη μαριχουάνα, κανόνες για την αποχέτευση / συσκευασία / επεξεργασία, τις μεθόδους ελέγχου και πρόσληψης υπαλλήλων που συμμετέχουν στις πωλήσεις , τις ώρες και τις θέσεις των καταστημάτων λιανικής πώλησης που θα πουλήσουν μαριχουάνα.

Αν ενδιαφέρεστε να κάνετε κάτι πέρα ​​από τη μετάβαση σε ένα από τα καταστήματα λιανικής πώλησης και να αγοράσετε μια ουγγιά ή λιγότερα, ελέγξτε την ιστοσελίδα του Συμβουλίου Ελέγχου για το Λικέρ και την Κάνναβη για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τους κανόνες.

Τα καταστήματα που πωλούν μαριχουάνα μπορούν να πουλούν μαριχουάνα μόνο, οπότε μην περιμένετε να δείτε το δοχείο να εμφανίζεται στο τμήμα παραγωγής στο τοπικό σας κατάστημα παντοπωλείων. Οι θέσεις των καταστημάτων είναι επίσης περιορισμένες στις τοποθεσίες που μπορούν να επιλέξουν, ώστε συχνά βρίσκονται σε ελαφρές βιομηχανικές περιοχές ή τοποθετούν λίγο έξω από την πεπατημένη διαδρομή για να τους κρατήσουν μακριά από τα σχολεία και τους ανήλικους. Επομένως, μην περιμένετε το Σιάτλ να μοιάζει αρκετά με το Άμστερνταμ.

Εξακολουθείτε να μην επιτρέπεται να οδηγείτε υπό την επήρεια οτιδήποτε - μαριχουάνα, αλκοόλ ή άλλες ουσίες.

Είναι ακόμα παράνομο να αγοράζετε μαριχουάνα από το δρόμο. Οι νέοι νόμοι το καθιστούν νόμιμο να το αγοράζουν από νόμιμα διαδεδομένους διανομείς.

Οι έμποροι λιανικής πώλησης δεν θα μπορούν να εγκαταστήσουν κατάστημα σε απόσταση μικρότερη των 1.000 ποδών από όπου οι ανήλικοι περνούν συνήθως χρόνο, όπως τα σχολεία, τα κοινοτικά κέντρα ή τα δημόσια πάρκα. Επίσης, δεν μπορούν να έχουν φανταχτερά σήματα που θα μπορούσαν να απευθύνονται σε ανηλίκους.

Οι λιανικές πωλήσεις μαριχουάνας θα φορολογούνται με συντελεστή 25% και οι φόροι θα πηγαίνουν προς μια ποικιλία προγραμμάτων από δημόσια εκπαίδευση έως πόρους υγείας της κοινότητας.

Όπως και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η οδήγηση υπό την επήρεια του δοχείου είναι επίσης παράνομη. Εάν η εξέταση αίματος σας δείχνει συγκέντρωση THC 5,0 ή υψηλότερη, θα θεωρηθεί ότι οδηγείτε υπό την επιρροή.

Διαβάστε το πλήρες I-502 τον εαυτό σας.