Πολωνικά παραδοσιακά τρόφιμα

Ανακαλύψτε τα τρόφιμα της Πολωνίας

Η παραδοσιακή πολωνική κουζίνα, η οποία καταστέλλεται μαζί με άλλες πτυχές της πολωνικής κουλτούρας κατά τους Κομμουνιστικούς χρόνους, έχει επιστρέψει με μια νέα γενιά σεφ που ανακαλύπτει παλιά πιάτα. Οι παραδοσιακές πολωνικές γευσιγνωστικές γεύσεις που συναντιούνται σήμερα είναι γευστικές, πλούσιες και περίπλοκες, καθώς και λίγο ελαφρύτερες για να φιλοξενήσουν σύγχρονους ουρανίσκους.

Όπως και πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, τα παραδοσιακά τρόφιμα της Πολωνίας έχουν τις ρίζες τους στη σλαβική τιμή.

Αλλά η πολωνική κουζίνα έχει επιρροές από την ιταλική και τη γαλλική κουζίνα, που χρονολογούνται από το μεσαιωνικό πολωνικό δικαστήριο.

Οι πατάτες αποτελούν βασικό συστατικό της πολωνικής διατροφής και λειτουργούν ως δομικό στοιχείο για μια ποικιλία διαφορετικών τροφίμων. Η κρέμα και τα αυγά χρησιμοποιούνται επίσης σε μεγάλο βαθμό, αν και οι σύγχρονες ερμηνείες ορισμένων πιάτων μπορεί να χρησιμοποιούν ελαφρύτερες εναλλακτικές λύσεις. Η παραδοσιακή πολωνική κουζίνα διαθέτει επίσης πολλά είδη σούπας με μανιτάρια, ζωμό και τεύτλα.

Παραδοσιακά πολωνικά πιάτα

Ένα τέτοιο πιάτο είναι μια στιφάδο κυνηγόσκυλο που είναι ένα γεύμα από μόνο του, που ονομάζεται bigos . Είναι ένας συνδυασμός από λάχανο, μανιτάρια και διάφορα κρέατα - παραδοσιακά χοιρινό, μπέικον και πολωνικό λουκάνικο, αλλά σήμερα και τα bigos μπορεί να περιέχουν κυνήγι ή πάπια.

Στη συνέχεια, υπάρχει το παραδοσιακό κουτάλι σε κάθε μενού της πολωνικής γιαγιάς: pierogi . Άλλοι πολιτισμοί της Ανατολικής Ευρώπης και της Σλαβίας έχουν εκδόσεις του pierogi , οι οποίες εντοπίζουν τις ρίζες τους στη Ρωσία κατά τον Μεσαίωνα, αλλά οι Πολωνοί έχουν κάνει αυτό το πιάτο δικό τους.

Ζύμη γεμάτη με τυρί, πατάτες, κρεμμύδια, λάχανο, μανιτάρια, κρέας (ή σχεδόν οποιοδήποτε άλλο συστατικό, νόστιμο ή γλυκό, που μπορείτε να σκεφτείτε), οι pierogi σερβίρονται με ατμό ζεστό βραστό ή τηγανισμένο και συνοδεύονται από ξινή κρέμα.

Το Zrazy είναι παραδοσιακό πολωνικό φαγητό που θα κολλήσει στα πλευρά σας. Ένα γέμισμα μπέικον, ψωμί, μανιτάρια και αγγούρι τυλίγεται μέσα σε μια ωριμασμένη φέτα από βόειο κρέας, στη συνέχεια, τηγανητά ή σχάρα για να επιτρέψει στις γεύσεις να ανακατευτούν.

Με μια πλευρά του mizeria , ή σαλάτα αγγούρι, θα έχετε ένα γεύμα σκάσει με όλες τις γεύσεις από το καλύτερο της πολωνικής ναύλο. Αυτή η παγωμένη σαλάτα αποτελείται από αγγούρια σε λεπτές φέτες, κριθάκια άνηθο και ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ξινή κρέμα και επικάλυψη χυμού λεμονιού.

Τα πιάτα με ψάρι είναι επίσης δημοφιλή, ειδικά στα περιφερειακά πολωνικά φαγητά. Οι κυπρίνους, οι ράβδοι, τα πέρκα, τα χέλια και ο οξύρρυγχος είναι όλα δημοφιλή και σερβίρονται με διάφορους τρόπους, και η ρέγκα είναι βασικό στοιχείο του πολωνικού εορταστικού μενού. Το χοιρινό είναι το πιο συνηθισμένο κρέας στην παραδοσιακή πολωνική κουζίνα, αλλά κοτόπουλο, βόειο κρέας, κρέας, πάπια και άλλα κρέατα παρουσιάζονται σήμερα στα μενού των πολωνικών εστιατορίων.

Paczki και άλλα πολωνικά επιδόρπια

Για επιδόρπια, τα πολωνικά γεύματα θα περιλαμβάνουν το πολωνικό cheesecake ( sernik) , τα τάρτες μήλων (szarlotka) , το makowiec (κέικ σφουγγαριών με γεμιστή με παπαρούνα) ή eklerka ( éclairs ).

Αλλά ίσως τα πιο γνωστά είδη επιδόρπια από την Πολωνία είναι paczki, τα οποία ξεκινούν ως στρογγυλά κομμάτια της τηγανητής ζύμης που είναι γεμάτα με κρέμα ή γλυκά κονσέρβες. Παραδοσιακά σερβίρεται την Πέμπτη πριν από την τέφρα της Τετάρτης στην αρχή της Σαρακοστής, τα paczki συνήθως καλύπτονται με σκόνη ζάχαρης ή κερασάκι. σκέφτονται ντόνατς, αλλά ελαφρώς πεπλατυσμένοι.

Εκφωνημένα "punch-key", αυτά τα γλυκά απολαύσεις βρίσκονται σε αμερικανικές πόλεις με πολωνούς πολωνικούς πληθυσμούς, όπως το Ντιτρόιτ, όπου οι πελάτες κατατάσσονται στην Pac Zki Day στα πολωνικά αρτοποιεία για να δοκιμάσουν την κληρονομιά τους.