Ένας οδηγός για την πιο δημοφιλής μπύρα του Περού Cusqueña

Η Cerveza Cusqueña είναι μία από τις δημοφιλέστερες μπύρες του Περού εδώ και δεκαετίες. Η προέλευση του ονόματος μπορεί να ανιχνευθεί στο δημοφιλή για τους κατοίκους του Κούσκο του Περού, όπου ιδρύθηκε η μπύρα.

Η ιστορία της Cusqueña

Την 1η Οκτωβρίου 1908, μια ομάδα επιχειρηματιών υπό την ηγεσία του Ernesto Günther ίδρυσε την Cervecera Alemana ("Γερμανική Ζυθοποιία") στην πόλη Cusco. Ένα χρόνο αργότερα, το νεοϊδρυμένο ζυθοποιείο εμφιαλώνει το cerveza premium del Perú (premium περουβιανή μπύρα).

Οι κάτοικοι του Cusco (που ονομάζονται cusqueños ) συνηθούσαν να πίνουν αλκοολούχα ποτά, ιδιαίτερα παραδοσιακές μπύρες chicha από αραβόσιτο, και δεν τους άρεσαν πολύ για να μεγαλώσουν το νέο - και πολύ ελαφρύτερο - Cusqueña lager.

Το 1939, η ζυθοποιία άλλαξε το όνομά της στην Compañía Cervecera del Sur (Cervesur), αύξησε την παραγωγή της και επέκτεινε τη διανομή της σε όλο το νότιο Περού.

Μέχρι το 1995, η Cusqueña καθιερώθηκε ως μια από τις πιο δημοφιλείς μπύρες στο Περού . Το 2000, η ​​Compañía Cervecera del Sur εντάχθηκε στην ένωση ζυθοποιίας Backus και Johnston, καθιστώντας την Backus - το μεγαλύτερο ζυθοποιείο στο Περού - τον ιδιοκτήτη της Cerveza Cusqueña.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Backus και ο Johnston αποκτήθηκαν από την Grupo Empresarial Bavaria, η οποία έγινε μέλος του ομίλου SABMiller, ο δεύτερος μεγαλύτερος ζυθοποιός στον κόσμο, το 2005, προσφέροντας στο Cusqueña το μεγαλύτερο εύρος επέκτασης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Διαφορετικοί τύποι μπύρας Cusqueña

Η μπύρα Cusqueña έρχεται σε τέσσερις κύριες ποικιλίες που πωλούνται σε όλο το Περού.

Μια σύντομη ανασκόπηση της μπύρας Cusqueña

Το Cusqueña είναι μια καλή αλλά όχι εξαιρετική μπύρα. Σε πέντε τοις εκατό αλκοόλ κατ 'όγκο (ABV), είναι εύκολο να πίνετε και τέλεια αναζωογονητικό σε μια ζεστή μέρα. Το πρότυπο Cusqueña Dorada με το σαφές χρυσό του χρώμα φέρει λίγο περισσότερη γεύση από το Pilsen και το Cristal, γεγονός που το καθιστά πιο ενδιαφέρον από τους πλησιέστερους αντιπάλους του.

Η μπύρα σιταριού δεν προσφέρει αρκετές διαφορές για να δικαιολογήσει την τυπικά υψηλότερη τιμή, αλλά η κόκκινη λίμνη είναι αρκετά μοναδική για να περάσει ένα επιπλέον ή δύο. Όσο για το Cusqueña Negra, κάποιοι φαίνεται να το απολαμβάνουν, αλλά πολλοί το βρίσκουν πολύ γλυκό. Συνολικά, το Cusqueña δεν είναι υπερβολικά ξεχωριστό. Είναι αρκετά ανέξοδο, εύκολο να βρεθεί και επίσης εύκολο να πίνετε, καθιστώντας την καλή επιλογή για όταν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από την αυξανόμενη σκηνή μπίρας βιοτεχνίας του Περού και απλά να απολαύσετε ένα μέσο βραστό.