ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: Ojo Caliente στο Νέο Μεξικό

Ένα ιστορικό και θεραπευτικό ορυκτό Springs Resort μία ώρα από τη Σάντα Φε

Το Ojo Caliente Mineral Springs Resort & Spa στο βόρειο Νέο Μεξικό είναι μια σπάνια ατμόσφαιρα των αμερικανικών ιαματικών λουτρών, η οποία ακούγεται πίσω από την αρχική εμπειρία της «θεραπείας με νερό». , οι ατμοί ανεβαίνουν από την επιφάνεια του νερού, τα πρόσωπά τους στρέφονται προς τον ήλιο, ανάμεσα στους οποίους ξεκουράζονται στις λαμπρές έγχρωμες ξαπλώστρες κάτω από ρουστίκ "περίφραξη κογιότ" που αποτελείται από στενά κλαδιά, πριν βυθιστούν στη ρόμπα τους για να λάβουν θεραπεία σπα.

Είναι μια σκηνή που αισθάνεται πολύ ευρωπαϊκή, από την έντονη ατμόσφαιρα του Νέου Μεξικού, από την άποψη της εστίασης στη «λήψη των υδάτων» και στην απόλαυση των απλών απολαύσεων της ζωής.

Ojo Caliente είναι η μόνη θερμή πηγές στον κόσμο που προσφέρει τέσσερις τύπους θεραπευτικών μεταλλικών νερών: διάθεση-ανύψωση λιθία? ανοσοποιητικό σίδερο. σόδα, που βοηθά στην πέψη. και μικρές ποσότητες αρσενικού, που πιστεύεται ότι βοηθούν στην ανακούφιση της αρθρίτιδας, των στομαχικών ελκών και για να θεραπεύσουν ποικίλες δερματικές παθήσεις. Υπάρχουν δέκα πισίνες σε όλες, που κυμαίνονται σε θερμοκρασία από 80 έως 109 βαθμούς Φαρενάιτ. Μερικοί έχουν μόνο ένα ορυκτό, όπως το υπέροχα ζεστό, γεμάτο φυσαλίδες άνοιγμα και η ολοένα και πιο δημοφιλής λίθια πισίνα, ενώ άλλα έχουν ένα μίγμα και των τεσσάρων. Ενώ μια μέρα από την εμβάπτιση (σε μόλις $ 24 για μια μέρα περνάει) είναι ευεργετική, αρκετές μέρες από διαβροχή, ανάπαυση και λήψη θεραπειών είναι ακόμα καλύτερη.

Ενώ όλοι φορούν μαγιό στις κοινόχρηστες πισίνες, κλείστε μια ιδιωτική εξωτερική πισίνα ($ 45- $ 55 για μία ώρα για ένα ή δύο άτομα) και απολαύστε τη δική σας φυσική απορρόφηση.

Θα έχετε πλήρη ιδιωτικότητα πίσω από έναν ψηλό τοίχο - ένα τζάκι Kiva από τη μία πλευρά, απόψεις των βράχων από την άλλη, και τον ουρανό πάνω από το κεφάλι, είτε είναι φωτεινό μπλε είτε γεμάτο αστέρι. Αυτή είναι μια πολύ συνιστώμενη εμπειρία.

Ιστορικά καταλύματα και πολυτελείς σουίτες

Εκτός αν ζείτε τοπικά, συνιστάται να περάσετε τουλάχιστον μία νύχτα εδώ.

Είναι καλή ιδέα να κάνετε κράτηση πολύ μπροστά, επειδή είναι ένας δημοφιλής προορισμός τόσο για τους Αμερικανούς όσο και για τους Ευρωπαίους. Και κάθε αληθινός ερασιτέχνης spa θα πρέπει να προσπαθήσει να κάνει ένα προσκύνημα εδώ.Υπάρχει διαμονή σε μια σειρά από σημεία τιμών, από τα προσιτά δωμάτια στο Historic Hotel, που χτίστηκε το 1917. Τα 15 γοητευτικά δωμάτια του έχουν μισά λουτρά (χωρίς ντους), όπως όλα η κολύμβηση έγινε ιστορικά στα λουτρά. Υπάρχουν επίσης πολλές γοητευτικές εξοχικές κατοικίες και δύο ιστορικά ιδιωτικά σπίτια με πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες.

Εντούτοις, μπορείτε να φανταστείτε για τις πολυτελείς σουίτες, που είναι γεμάτες παραδοσιακές μεξικάνικες έπιπλα. Θα έχετε πρόσβαση στην περιφραγμένη πισίνα Kiva, ανοιχτή από τις 6 π.μ. - 12 τα μεσάνυχτα κάθε μέρα για τους πελάτες της οικογένειας ηλικίας 13 ετών και άνω. Κάθε ένα από τα μαγευτικά Cliffside Suites έχει τη δική του ιδιωτική πίσω αυλή που βλέπει στους εκπληκτικούς βράχους και μια ιδιωτική εξωτερική μπανιέρα που μπορεί να γεμίσει με τα μεταλλικά νερά του Ojo Caliente.

Παρέχεται με προϊόντα από το αγρόκτημα Ojo Farm των 1.100 στρεμμάτων, το Artesian Restaurant & Wine Bar προσφέρει πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, με υγιεινό, νόστιμο φαγητό, με μπλε κοτόπουλο enchiladas, tacos ψαριών, ". Ο κατάλογος κρασιών είναι καλός, με πολλές επιλογές από το γυαλί, όπως το εξαιρετικό νέο μεξικάνικο αφρώδες κρασί, Gruet Brut.

Ανάμεσα στα λουτρά, το φαγητό, το κρασί, τις θεραπείες σπα, το τοπίο, τις ημερήσιες μαθήματα γιόγκα και δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ποδηλασία και πτηνοτροφία, είναι πραγματικά ένα καταφύγιο καλής διαβίωσης.

"Ο Μεγαλύτερος Θησαυρός που Βρήκα ..."

Οι σύγχρονοι άνθρωποι δεν είναι οι πρώτοι που συρρέουν σε αυτά τα νερά. Οι πρόγονοι των σημερινών αμερικανικών αμερικανικών φυλών Tewa έχτισαν μεγάλο πεύκο και κήπους με βεράντα με θέα στις πηγές. Το 1500 οι Ισπανοί ανακάλυψαν τις πηγές αναζητώντας χρυσό. "Ο μεγαλύτερος θησαυρός που βρήκα αυτοί οι περίεργοι άνθρωποι είναι οι θερμές πηγές που ξεσπούσαν στους πρόποδες ενός βουνού", έγραψε ένας εξερευνητής. "Τόσο ισχυρές είναι οι χημικές ουσίες που περιέχονται σε αυτό το νερό που οι κάτοικοι έχουν την πεποίθηση ότι ήταν που τους δόθηκε από τους θεούς τους. Αυτές τις πηγές έχω ονομάσει Ojo Caliente. "

Το 1868, ο Antonio Joseph, ο 1ος Εδαφικός Αντιπρόσωπος του Νέου Μεξικού στο Κογκρέσο, έκτισε εδώ το πρώτο λουτρό-και είναι ακόμα εδώ.

Ως "sanitarium", ο Ojo ήταν γνωστός σε ολόκληρη τη χώρα ως τόπος όπου χιλιάδες άνθρωποι θεραπεύτηκαν κάθε χρόνο μέσω των θεραπευτικών αποτελεσμάτων των υδάτων. Τρία πρωτότυπα κτίρια έχουν αναζωογονηθεί και συντηρηθούν και σήμερα είναι εισηγμένα στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Χώρων, συμπεριλαμβανομένου του Ιστορικού Μπάνιου που χτίστηκε το 1868. το Ιστορικό ξενοδοχείο, που χτίστηκε το 1917. και το Adobe Round Barn που χτίστηκε το 1924.

Να είστε σίγουροι για να πάρετε μια θεραπεία σπα

Το μούσκεμα στα μεταλλικά νερά είναι ο ιδανικός τρόπος για να προετοιμάσετε το σώμα σας για ένα μασάζ, γι 'αυτό είναι καλή ιδέα να το προσθέσετε στην εμπειρία σας. Το Νέο Μεξικό διαθέτει πολλούς προικισμένους θεραπευτές και οι τιμές είναι προσιτές εδώ (129 δολάρια για ένα μασάζ ιστού 50 λεπτών) σε σύγκριση με τα περισσότερα ιαματικά λουτρά πολυτελείας. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι όλοι οι επισκέπτες που αγοράζουν μια θεραπεία spa (με εξαίρεση ένα Milagro Wrap και ένα ιδιωτικό σαλόνι) λαμβάνουν δωρεάν φόρμα, ντουλάπι, πετσέτα και τη χρήση του Ojo υπογραφή σώματος και περιποίησης μαλλιών για χρήση κατά τη διάρκεια της διαμονής σας - αξία.

Το μενού σπα είναι μικρό αλλά εξαιρετικό. Μεταξύ των προσφορών της είναι ένα μπλε καλαμπόκι, φρακτό αχλάδι και θαλασσινό τρίβει το σώμα αλάτι? ζεστό μασάζ πέτρα με πετρώματα βασάλτη συγκεντρώθηκαν από τον ποταμό Rio Grande? και το μασάζ Ancient Echoes, το οποίο χρησιμοποιεί Ανατολικό Ινδικό Μασάζ Κεφαλής, τεχνικές εξισορρόπησης ενέργειας και μασάζ ποδιών για να δημιουργήσει μια αίσθηση ηρεμίας σε όλο το σώμα. Οι περιποιήσεις προσώπου χρησιμοποιούν την ίδια γραμμή του Ojo Caliente για προϊόντα περιποίησης και περιποίησης σώματος για τα προϊόντα περιποίησης του σπιτιού, διαθέσιμα στο κατάστημα δώρων.

Μια από τις υπηρεσίες υπογραφής του spa είναι το Milagro Relaxation Wrap ("milagro" είναι ισπανικό για "θαύμα"), ένα απλό περιτύλιγμα αποτοξίνωσης ($ 12 για 25 λεπτά). Κατ 'αρχάς, μπορείτε να απολαύσετε τα νερά για να αυξήσετε τη θερμοκρασία του σώματος, στη συνέχεια, τυλίγονται σε μια ελαφριά βαμβακερή κουβέρτα και στρωματοποιούνται με βαρύτερη κουβέρτα από μαλλί. Ενώ η μητρική αμερικανική φλάουτο μουσική παίζει απαλά στο παρασκήνιο, απλά ξεκουραστείτε και το σώμα σας κάνει τη σκληρή δουλειά της εφίδρωσης των τοξινών.

Αυτό το διαχρονικό "χωριό" είναι μόλις μία ώρα από το Santa Fe και το Taos. Μην χάσετε τον Ojo Caliente. Είναι ένα μαγικό μέρος που θα αποκαταστήσει πραγματικά τα πνεύματά σας.

Ojo Caliente Mineral Springs Resort & Spa με μια ματιά