Οι Ιδρυτικοί Πατέρες του Μιλγουόκι

Η ίδρυση του Μιλγουόκι συχνά πιστώνεται σε τρεις άνδρες και τα ονόματα του καθενός είναι ήδη γνωστά σήμερα στην πατρίδα του Μιλγουόκι - ακόμα κι αν δεν ξέρουμε γιατί. Είναι ο Σολομών Ιούνιο (Street Juneau), ο Byron Kilbourn (Kilbourn Street) και ο Γιώργος Walker (γειτονιά Walker's Point). Αυτοί οι τρεις πρώτοι οικιστές ανέθεσαν χωριά γύρω από τη συμβολή των ποταμών Μιλγουόκι, Μινόμινι και Κιννικίννικ.

Το Juneautown ήταν ανάμεσα στη λίμνη Μίτσιγκαν και την ανατολική όχθη του ποταμού Milwaukee, το Kilbourntown ήταν στη δυτική όχθη και στα νότια ήταν το Walker's Point. Και οι τρεις από αυτούς τους οικισμούς παραμένουν σήμερα ξεχωριστές γειτονιές , αν και το Juneautown είναι σήμερα περισσότερο γνωστό ως East Town .

Από την αρχή της εγκατάστασής τους στα μέσα της δεκαετίας του 1830, τόσο το Juneautown όσο και το Kilbourntown ήταν σε αντίθεση. Και τα δύο χωριά αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία και προσπάθησαν συνεχώς να επισκιάσουν το άλλο. Παρ 'όλα αυτά, το 1846, τα δύο χωριά, μαζί με το Walker's Point, ενσωματώθηκαν ως πόλη του Μιλγουόκι.

Ο Σολομών Ιούνιαου

Ο Σολομών Ιούνιο ήταν ο πρώτος από τους τρεις που εγκατέστησε στην περιοχή και αγόρασε γη. Σύμφωνα με την χρονολογική σειρά Milwaukee της Ιστορικής Εταιρείας County Milwaukee, ο Solomon Juneau ήρθε στο Μιλγουόκι από το Μόντρεαλ το 1818 για να εργαστεί ως βοηθός του Jacques Vieau, τοπικού πράκτορα της American Trading Company. Η Vieau διατήρησε μια θέση εμπορίας γούνας στην ανατολική πλευρά του ποταμού Milwaukee και παρόλο που δεν ζούσε εδώ όλο το χρόνο, αυτός και η οικογένειά του θεωρούνται οι πρώτοι κάτοικοι του Μιλγουόκι.

Ο Juneau παντρεύτηκε την κόρη του Vieau και σύμφωνα με το Wisconsin Historical Society Dictionary της Ιστορίας του Ουισκόνσιν, έχτισε το πρώτο κτίριο κατοικιών στο Μιλγουόκι το 1822 και το πρώτο κτίριο κτίσμα το 1824. Το 1835 πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημόσια πώληση γης Milwaukee Green Bay, και Juneau αποκτά, για 165,82 δολ., Μια οδό 132,65 στρεμμάτων ανατολικά του ποταμού Μιλγουόκι.

Ο Juneau πλήρωσε σύντομα αυτές τις παρτίδες και άρχισε να τις πωλεί στους εποίκους.

Μέχρι το 1835 ο Juneau βρισκόταν σε κτίριο φρενίτιδας, αφού ανέδειξε ένα διώροφο σπίτι, ένα κατάστημα και ένα ξενοδοχείο. Την ίδια χρονιά, ο Juneau διορίστηκε αρχισυντάκτης, και το 1837 ξεκίνησε τη δημοσίευση του στρατοπέδου Milwaukee Sentinel. Ο Juneau συνέβαλε στην κατασκευή του πρώτου δικαστηρίου και δωρίζει τη γη για την Καθολική Εκκλησία του Αγίου Πέτρου, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη, τον πρώτο δημόσιο φάρο και για το Θηλυκό Σεμινάριο του Μιλγουόκι. Ο Μιλγουόκι έγινε πόλη το 1846 και ο Juneau εκλέχτηκε δήμαρχος, δύο χρόνια πριν χορηγηθεί το κράτος του Ουισκόνσιν το 1848.

Byron Kilbourn

Ο Byron Kilbourn, ένας επιθεωρητής από το Κοννέκτικατ, έφτασε στο Μιλγουόκι το 1835. Την επόμενη χρονιά αγόρασε 160 στρέμματα γης δυτικά του ποταμού Μιλγουόκι, απέναντι από το Juneautown. Και οι δύο άνδρες ήταν αρκετά ενθαρρυντικοί και οι δύο κοινότητες άρχισαν να ευδοκιμούν. Το 1837, τόσο το Juneautown όσο και το Kilbourntown ενσωματώθηκαν ως χωριά.

Προκειμένου να προωθήσει το χωριό του, ο Kilbourn βοήθησε να ξεκινήσει η εφημερίδα Milwaukee Advertiser το 1936. Την ίδια χρονιά, ο Kilbourn έχτισε επίσης την πρώτη γέφυρα του Milwaukee. Ωστόσο, αυτή η γέφυρα χτίστηκε σε μια γωνία, αφού ο Kilbourn αρνήθηκε να ευθυγραμμίσει το πλέγμα του δρόμου με εκείνο του Juneautown (μια περίεργη απόφαση που εξακολουθεί να είναι ορατή όταν διασχίζει σήμερα τους δρόμους στο κέντρο της πόλης).

Σύμφωνα με την Ιστορική Εταιρεία του Ουισκόνσιν, ο Juneau προώθησε επίσης ενεργά το Milwaukee και το Rock River Canal Co., το οποίο θα συνέδεε τις Μεγάλες Λίμνες και τον ποταμό Μισισιπή, με την υποστήριξη της βελτίωσης του λιμανιού του Milwaukee, της κατασκευής σκαφών, του Milwaukee Claim Association και του Milwaukee County Agricultural Κοινωνία.

George Walker

Ο George Walker ήταν ένας Βιρτζίνιος που έφθασε στο Milwaukee το 1933, όπου εργάστηκε ως έμπορος γούνας στην περιοχή νότια των εγκαταστάσεων Kilbourn και Juneau. Εδώ ζήτησε ένα τμήμα γης - το οποίο τελικά απέκτησε τίτλο το 1849 - και ανέστησε μια καμπίνα και μια αποθήκη. Η υποτιθέμενη θέση αυτής της καμπίνας ήταν σε αυτό που είναι τώρα το νότιο άκρο της Γέφυρας του Water Street.

Σε σύγκριση με τον Kilbourn και τον Juneau, υπάρχει πολύ λιγότερα γραπτά για τον Walker - ίσως επειδή δεν ήταν μέρος του διαβόητου ανατολικού και δυτικού πολέμου που διεξήγαγαν οι άλλοι δύο ιδρυτές.

Επιπλέον, η περιοχή του εξελίχθηκε λιγότερο αργά από εκείνη των βόρειων γειτόνων του και τα χωριά τους τελικά έγιναν η περιοχή που σήμερα περιλαμβάνει την οικονομική και ψυχαγωγική καρδιά του Μιλγουόκι, ενώ η περιοχή του Walker είναι σήμερα το βορειότερο σημείο του νότιου μέρους του Μιλγουόκι - το δικό του δικαίωμα, αλλά ένα που σήμερα διατηρεί ακόμα ένα μεγάλο μέρος της πρώιμης βιομηχανικής γεύσης του. Παρ 'όλα αυτά, ο Walker εξακολουθούσε να είναι ένας σημαντικός επιχειρηματικός και πολιτικός ηγέτης. Ήταν μέλος του κατώτερου σπιτιού της εδαφικής νομοθεσίας από το 1842-1845, και αργότερα κρατικός σύμβουλος. Ήταν επίσης δύο φορές δήμαρχος του Μιλγουόκι, το 1851 και το 1853 (ο Σολομών Ιούνιο ήταν δήμαρχος το 1846 και ο Byron Kilbourn το 1848 και το 1854). Ο Walker ήταν επίσης πρώτος υποστηρικτής των επιχειρήσεων σιδηρόδρομου περιοχής Milwaukee, καθώς και οικοδόμος της πρώτης γραμμής οδών της πόλης.