Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας

Δείτε πώς η Ισλανδία κάνει την Πρωτοχρονιά

Η Ισλανδία, η γη της φωτιάς και του πάγου, με τον καθαρό αέρα και τις εκπληκτικές οθόνες του βόρειου φωτισμού , είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τα ταξίδια του νέου έτους. Και για καλό λόγο: η πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, σίγουρα ξέρει να γιορτάζει κατά τη διάρκεια αυτών των μακρών, σκοτεινές νύχτες.

Η βορειότερη πρωτεύουσα του κόσμου, το Ρέικιαβικ, γιορτάζει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με παράδοση και αγάπη αφιέρωση.

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Ρέικιαβικ είναι ένα σημαντικό γεγονός για τους Ισλανδούς και γιορτάζεται ανάλογα.

Παραδοσιακά, η τελετή ξεκινά το βράδυ με τη μάζα στο Καθεδρικό του Ρέικιαβικ, την οποία πολλοί Ισλανδοί ακούν στο ραδιόφωνο. Αυτό συνήθως ακολουθείται από δείπνο.

Το δείπνο της Πρωτοχρονιάς είναι συνήθως μια μεγάλη δοκιμασία με την οικογένεια. Πολλοί άνθρωποι φορούν την καλύτερη εμφάνισή τους, πιείτε σαμπάνια και φτιάξτε τοστ με καλή τύχη το επόμενο έτος.

Περισσότερες παραδόσεις του νέου έτους

Το «Áramótaskaupið » (ή η «κωμωδία του νέου έτους») είναι μια ετήσια ισλανδική τηλεοπτική κωμωδία και αποτελεί σημαντικό μέρος της γιορτής της Ισλανδικής Πρωτοχρονιάς για πολλούς. Επικεντρώνεται στο τελευταίο έτος από σατιρική άποψη και δείχνει ελάχιστο έλεος προς τα θύματά του, ειδικά πολιτικούς, καλλιτέχνες, εξέχοντες επιχειρηματίες και ακτιβιστές.

Στη συνέχεια, σε κάθε τέταρτο της πόλης, οι γείτονες συναντώνται σε μια μεγάλη φωτιά (ισλανδική: Brenna ) για να γιορτάσουν το νέο έτος στο Ρέικιαβικ, ενώ βλέποντας τα πολυάριθμα πυροτεχνήματα εμφανίζει πάνω από την πόλη.

Η ενδυμασία είναι πολύ πιο απλή για αυτές τις υπαίθριες γιορτές, επομένως εμπορεύεται τα τακούνια σας για παπούτσια τένις. Είναι νόμιμο για τους κατοίκους να εκκινούν τα πυροτεχνήματα, έτσι ώστε να μπορείτε συχνά να βρείτε πολύχρωμες οθόνες όλων των μεγεθών, μεγάλες και μικρές. Η κυβέρνηση ανυψώνει την απαγόρευση των πυροτεχνημάτων για αυτή τη μία νύχτα και οι μεγαλύτερες εμφανίσεις πυροτεχνημάτων μπορεί να είναι αρκετά δραματικές.

Πρέπει να τους δείτε να τους πιστεύουν. Μετά την αντίστροφη μέτρηση στο ρολόι, πολλοί κάτοικοι τοστ με περισσότερη σαμπάνια καθώς τα πυροτεχνήματα εκραγούν τα μεσάνυχτα.

Αργότερα, οι ντόπιοι συναντιούνται στη μικρή περιοχή του Ρέικιαβικ για ένα πάρτι. Μετά από όλα, η νυχτερινή ζωή του Ρέικιαβικ είναι διάσημη. Την τελευταία ημέρα του έτους στο Ρέικιαβικ, υπάρχει ένας ακλόνητος κανόνας: Όσο πιο ψυχρές είναι οι θερμοκρασίες, τόσο πιο θερμό είναι η νυχτερινή ζωή.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Ρέικιαβικ, τα μπαρ στο κέντρο της πόλης συνήθως προσφέρουν ζωντανή μουσική μέχρι τις 5 π.μ. Σημείωση: Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε ένα εστιατόριο που είναι ανοιχτό Πρωτοχρονιά, οπότε προετοιμάστε εκ των προτέρων. Ευτυχώς, αν είχατε ένα μεγάλο, φανταστικό δείπνο νωρίτερα τη νύχτα, αυτό δεν πρέπει να είναι πρόβλημα. Καθώς ο τουρισμός στην Ισλανδία μεγαλώνει, όλο και περισσότερα εστιατόρια παραμένουν ανοιχτά, αλλά μην ποντάρετε σε αυτό.

Μην περιμένετε να βρείτε επίσημα γεγονότα που χρηματοδοτούνται από την πόλη, αλλά δεν πρέπει να είναι δύσκολο να βρείτε ιδιωτικές γιορτές.

Να λάβει μια περιήγηση

Εάν επισκέπτεστε την Ισλανδία για την Πρωτοχρονιά, σκεφτείτε να κλείσετε μια ξενάγηση για να επισκεφτείτε τα καλύτερα μέρη για να παρακολουθήσετε πυροτεχνήματα. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε μια ξενάγηση φωτιά αν δεν είστε σίγουροι πού να πάτε.

Πρωτοχρονιά στη Σκανδιναβία

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Ελέγξτε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Σκανδιναβία για πληροφορίες σχετικά με το πώς οι άλλες χώρες γιορτάζουν το νέο έτος.