Φιλική νυχτερινή ζωή στο Ρέικιαβικ

Η σημερινή γκέι νυχτερινή ζωή στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας

Η Ισλανδία είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες λόγω της φιλίας προς τους ομοφυλόφιλους. Υπάρχουν αρκετές τοποθεσίες νυχτερινής διασκέδασης για την GLBT στην Ισλανδία, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας Reykjavik .

Το γκέι πλήθος στην Ισλανδία έχει μια πολύ ισχυρή σύνδεση με το Laugavegur 22. Στα χρόνια γύρω από το 1980, υπήρχε ένα γκέι μπαρ εκεί και πολλές ιστορίες έχουν ειπωθεί για εκείνη την εποχή - αλλά οι άνθρωποι που περπατούν έξω από τις πόρτες του Laugavegur 22 δεν χρειάζεται πλέον να φοβούνται αντιμετωπίζοντας βία.

Το Laugavegur 22 είναι και πάλι το γκέι παλάτι του Ρέικιαβικ. Σήμερα, η διεύθυνση φιλοξενεί δύο δημοφιλή gay hangouts:

Ο ομοφυλόφιλος και λεσβιακός οργανισμός Samtökin '78 της Ισλανδίας κρατά επίσης γκέι ανοικτά σπίτια κάθε Δευτέρα και Πέμπτη το βράδυ για όσους είναι φιλικοί προς το GLBT ή GLBT. Θα βρείτε το κέντρο αυτής της ομάδας στον 4ο όροφο στο Laugavegur 3 στο κέντρο του Ρέικιαβικ.

Ορισμένες άλλες ειδικές εκδηλώσεις διοργανώνονται από την ταξιδιωτική εταιρεία LGBT της Ισλανδίας Pink Island. Η Pink Island είναι ο πρώτος και μοναδικός ταξιδιωτικός πράκτορας στην Ισλανδία αφιερωμένος στην πελατεία των LGBT, προσφέροντας ποικιλία τοπικών εκδηλώσεων και περιηγήσεων με τη βοήθεια ομοφυλοφίλων συνεργατών.