Ο Καιρός στο Ρέικιαβικ

Ποιος είναι ο καιρός στο Ρέικιαβικ; Λοιπόν, υπάρχει μια παροιμία στην Ισλανδία: "Αν δεν σας αρέσει ο καιρός τώρα, κολλήστε για πέντε λεπτά". Αυτό είναι μια σαφής ένδειξη για ένα μεταβαλλόμενο κλίμα, και πιο συχνά, οι ταξιδιώτες θα βιώσουν τις τέσσερις ετήσιες εποχές κατά τη διάρκεια μιας ημέρας.

Στην πραγματικότητα, ο καιρός στο Ρέικιαβικ είναι πιο ήπιος από ό, τι η εγγύτητά του με την Αρκτική θα συνεπαγόταν. Ο καιρός είναι κυρίως δροσερός με εύκρατο κλίμα.

Αυτό οφείλεται στη συγκρατητική επίδραση ενός κλάδου του ρεύματος του Κόλπου που κυλά κατά μήκος της νότιας και δυτικής ακτής της χώρας. Οι θερμοκρασίες στη θάλασσα μπορούν να ανέλθουν έως και 10 βαθμούς Κελσίου τόσο στη νότια όσο και στη δυτική ακτή. Υπάρχουν μερικές αποκλίσεις στο κλίμα σε διάφορα μέρη της Ισλανδίας. Κατά κανόνα, η νότια ακτή είναι πιο ζεστή, αλλά και νωτιαία και πιο υγρή από τη βόρεια. Η βαριά χιονόπτωση είναι συχνή στις βόρειες περιοχές.

Γεωγραφία

Το Ρέικιαβικ βρίσκεται στα νοτιοδυτικά και η ακτογραμμή κυριαρχείται κυριολεκτικά με όρμους, νησιά και χερσονήσους. Πρόκειται για μια μεγάλη, απλωμένη πόλη, με τα προάστια να εκτείνεται μακριά προς τα νότια και τα ανατολικά. Το κλίμα του Ρέικιαβικ θεωρείται υποπολικό ωκεάνιο. Ακόμη και αν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους -15 βαθμούς Κελσίου το χειμώνα, χάρη για άλλη μια φορά στη συγκρατητική επίδραση του Κόλπου, η πόλη είναι επιρρεπής σε ριπές ανέμου και οι ράμπες δεν είναι ασυνήθιστοι τους χειμερινούς μήνες.

Η πόλη προσφέρει μικρή προστασία από τους ανέμους των ωκεανών και ακόμα κι αν το Ρέικιαβικ είναι ένας όμορφος ταξιδιωτικός προορισμός με σημαντικά χαμηλότερες θερμοκρασίες από ό, τι αναμενόταν, οι τουρίστες από τις ηλιόλουστες περιοχές θα το θεωρήσουν κρύο.

Εποχές

Το καλοκαίρι στο Ρέικιαβικ διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Σε αντίθεση με τις βόρειες περιοχές που ανήκουν στην κλιματική ζώνη της Αρκτικής, η θερμοκρασία στο Ρέικιαβικ είναι πιο ευχάριστη.

Μπορείτε να περιμένετε μέση κορυφή των 14 βαθμών, αλλά θερμοκρασίες πάνω από 20 μοίρες δεν είναι ανήκουστο. Η πόλη δεν είναι ιδιαίτερα υγρή, αλλά εξακολουθεί να διαχειρίζεται κατά μέσο όρο 148 ημέρες βροχόπτωσης το χρόνο.

Το ύψος των ψυχρών μηνών διαρκεί από το Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, με μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες 4 βαθμούς Κελσίου. Η πιο κρύα περίοδος είναι συνήθως προς τα τέλη Ιανουαρίου, με υψηλά σημεία γύρω από το σημείο κατάψυξης. Το χειμερινό κλίμα είναι στην πραγματικότητα πολύ ανεκτό, αρκεί ο άνεμος να διατηρεί χαμηλό προφίλ.

Η Ισλανδία είναι μια από τις εκτάσεις του ημισφαιρικού ηλίου. Όπως σωστά υποθέτετε, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά περιόδους σκοταδιού κατά τους μήνες του καλοκαιριού. Για να αντιμετωπίσει το σχεδόν διαρκές ηλιακό φως, ο χειμώνας βλέπει μια περίοδο πολικών νύχων. Το καλοκαίρι ο ήλιος ανατέλλει γύρω στις 3.00 π.μ., τοποθετώντας ξανά γύρω στα μεσάνυχτα. Το χειμώνα, από την άλλη πλευρά, ο ήλιος κοιμάται μέσα. Θα εμφανιστεί ακριβώς εγκαίρως για μεσημεριανό γεύμα, μόνο για να εξαφανιστεί πάλι αργά το απόγευμα.

Εάν επιθυμείτε να απολαύσετε το ταξίδι σας στο μέγιστο και με τον καλύτερο δυνατό ρυθμό, επωφεληθείτε από τους μήνες πριν και αμέσως μετά την υψηλή τουριστική περίοδο το καλοκαίρι. Εκτός από το σχετικά καλό καιρό, οι ώρες της ημέρας είναι μεγάλες, με διακριτά ηλιοβασιλέματα.

Ο χειμώνας μπορεί να είναι ζοφερός για τους αρχαίους, αλλά η ανακάλυψη και η εξερεύνηση αυτής της μοναδικής χώρας θα αξίζει καλά την αρχική ταλαιπωρία. Για τους πιο ψυχρόμενους μεταξύ μας, ένα ανθεκτικό βαρέος σακάκι ή παλτό μαζί με όλα τα χειμωνιάτικα διακοσμητικά θα είναι επαρκή για να σας κρατήσει άνετα.

Με τον κίνδυνο να ακούγεται αντιφατικό, θυμηθείτε να φέρετε τα μαγιό σας. Μαγιό? Το χειμώνα? Στην Αρκτική; Σωστά. Το Ρέικιαβικ είναι γνωστό για τις φυσικές του θερμές πηγές. Ανεξάρτητα από την εποχή που ταξιδεύετε, οι θερμές πηγές είναι απόλυτη ανάγκη. Σε μια προειδοποιητική σημείωση, εξετάστε τη δυνατότητα δραστηριοτήτων ηφαιστείου στο Ρέικιαβικ και τις γύρω περιοχές. Το Eyjafjallajokull, που βρίσκεται 200 ​​χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, ξέσπασε σε όλη του τη δόξα το 2010.

Πολλοί από εμάς δεν θα ξεχάσουν τον αντίκτυπο της έκρηξης σε παγκόσμια κλίμακα.

Το τεράστιο σύννεφο τέφρας που εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα είδε τους εναέριους χώρους να κλείνουν για μέρες. Επιπλέον, η έκρηξη οδήγησε σε τήξη πάγου και η Ισλανδία υπέστη μαζικές πλημμύρες αμέσως μετά την αρχική καταστροφή. Ωστόσο, η Ισλανδία έχει πληγεί από πολλές, πολλές φυσικές καταστροφές στην ύπαρξή της και οι αρχές έχουν διαχειριστεί τις καταστάσεις με επιτυχία και αποτελεσματικότητα. Οι περιοχές στην επικίνδυνη ζώνη θα εκκενωθούν με το πρώτο σημάδι δραστηριότητας, οπότε μην αφήνετε τη μικρή πιθανότητα να βάλει ένα αποσβεστήρα στο ταξίδι σας.

Συνολικά, ο καιρός στο Ρέικιαβικ είναι γενικά ευχάριστος, εκτός από μερικά κακά ξόρκια. Στη χώρα των τεσσάρων εποχών τη μέρα, έρχονται οπλισμένοι με αρκετά μπλουζάκια, βροχή και βαγόνια.