Τι ώρα είναι στην Οκλαχόμα; Χρονική ζώνη και πληροφορίες θερινής ώρας

Η κατάσταση είναι κεντρική κανονική ώρα (CST)

Λοιπόν, η πολιτεία της Οκλαχόμα βρίσκεται στην κεντρική ζώνη ώρας (CST), η οποία είναι έξι ώρες πίσω από το Universal Time Coordinated (UTC). Είναι μια ώρα πίσω από την ανατολική ζώνη ώρας (EST), αυτή της Νέας Υόρκης και δύο ώρες μπροστά από την ζώνη ώρας του Ειρηνικού (PST), αυτή του Λος Άντζελες.

Συμβουλή: Αν δεν είναι τοπική δημοσίευση, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι ώρες τηλεόρασης και αθλητισμού αναφέρονται συχνά στην Ανατολική Ζώνη Ώρας. Έτσι, αν κοιτάξετε το ESPN, για παράδειγμα, για να δείτε ένα πρόγραμμα Thunder basketball ή OU ποδοσφαιρικούς αγώνες , αφαιρέστε μια ώρα για να μάθετε τι ώρα αρχίζουν εδώ στην Οκλαχόμα Σίτι.

Υπάρχουν εξαιρέσεις στην Οκλαχόμα;

Ναί. Παρόλο που θα είναι πάντα η ίδια ώρα σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Οκλαχόμα, συμπεριλαμβανομένων των δύο μεγάλων μετρών της Οκλαχόμα Σίτι και της Τούλσα, υπάρχει στην πραγματικότητα μια μικρή, μη ενσωματωμένη πόλη στην πανοράματα που ακολουθεί το Mountain Standard Time (MST). Ονομάζεται Kenton, δυτικά του υψηλότερου σημείου του κράτους, Black Mesa, κοντά στα σύνορα με το Νέο Μεξικό.

Τι είναι άλλες περιοχές στην ίδια ζώνη ώρας όπως η Οκλαχόμα;

Η Κεντρική Ζώνη Ώρας περιλαμβάνει επίσης την πλειοψηφία του Τέξας και του Κάνσας. τα ανατολικά τμήματα τέτοιων κρατών όπως η Νεμπράσκα και ο Ντακότας. το σύνολο των πολλών κεντρικών κρατών όπως η Μινεσότα, το Ουισκόνσιν, η Αϊόβα, το Ιλλινόις, το Μιζούρι, το Αρκάνσας, η Λουιζιάνα, το Μισισιπή και η Αλαμπάμα. και τις δυτικές περιοχές της Φλώριδας, του Τενεσί, του Κεντάκι και της Ιντιάνα.

Αν ταξιδεύετε εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν θα χρειαστεί να προσαρμόσετε το ρολόι σας εάν πηγαίνετε σε κεντρικές περιοχές του Καναδά όπως το Winnipeg, μεγάλο μέρος του Μεξικού ή χώρες της Κεντρικής Αμερικής όπως το Μπελίζ και η Κόστα Ρίκα.

Επίσης, σημειώστε ότι κάποια Νησιά της Καραϊβικής δεν αλλάζουν την ώρα για το Daylight Saving, επομένως σε ορισμένα μέρη του έτους (βλ. Παρακάτω), ο χρόνος σε μέρη όπως η Τζαμάικα και τα νησιά Cayman θα αντιστοιχεί σε εκείνη της Οκλαχόμα.

Τι γίνεται με το χρόνο θερινής ώρας;

Όπως και οι περισσότερες πολιτείες, η Οκλαχόμα, στην πραγματικότητα, συμμετέχει στην πρακτική του Daylight Saving Time, μετακινώντας τα ρολόγια προς τα εμπρός για τους καλοκαιρινούς μήνες και αλλάζοντας τους κανονικούς χρόνους ανατολής / ηλιοβασιλέματος για να παράσχει περισσότερο ηλιακό φως στις μεταγενέστερες ώρες της ημέρας.

Ο χρόνος θερινής ώρας ισχύει από τις 2 π.μ. τη δεύτερη Κυριακή του Μαρτίου μέχρι τις 2 το πρωί την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου . Κατά τη διάρκεια της θερινής ώρας, η Οκλαχόμα είναι πέντε ώρες πίσω από το Universal Time Coordinated (UTC). Ο χρόνος θερινής ώρας δεν παρατηρείται στις ΗΠΑ από τη Χαβάη, την Αμερικανική Σαμόα, το Γκουάμ, το Πουέρτο Ρίκο, τις Παρθένους Νήσους και την Αριζόνα (με εξαίρεση το έθνος Ναβάχο στη βορειοανατολική Αριζόνα).