Τι είναι αυτό για να δουλέψω σε ένα σπα;

Τα ιαματικά λουτρά παρέχουν ένα τόσο χαλαρό περιβάλλον για τους επισκέπτες που είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι τα ιαματικά λουτρά θα ήταν ένα χαλαρωτικό μέρος για να εργαστείτε. Αλλά όλη αυτή η ηρεμία απαιτεί πολύ σκληρή δουλειά. Σκεφτείτε όλη την προσπάθεια που πηγαίνει στη δημιουργία μιας θεατρικής εμπειρίας - βλέπετε το τελικό αποτέλεσμα, όχι όλα που συμβαίνουν πίσω από τις σκηνές. Ομοίως, οι ιαματικές πηγές απαιτούν εξειδικευμένους επαγγελματίες, ένα όμορφο σετ και μουσική για να δημιουργήσουν μια υπέροχη εμπειρία χαλάρωσης για τον πελάτη.

Εάν σκέφτεστε μια σταδιοδρομία σε ιαματικές πηγές, θυμηθείτε ότι είναι κατά κύριο λόγο μια επιχείρηση παροχής υπηρεσιών. Θα πρέπει να απολαμβάνετε τη φροντίδα των ανθρώπων, ανεξάρτητα από τη θέση στην οποία βρίσκεστε. Οι κύριες θέσεις εργασίας σε ένα σπα περιλαμβάνουν:

Έχοντας μια φροντίδα φύση είναι ιδιαίτερα σημαντική, αν είστε μασάζ θεραπευτής ή αισθητικός , που εκτελούν hands-on εργασία. Όμως, οι επισκέπτες πρέπει να αισθάνονται φροντισμένοι σε κάθε σημείο επαφής, συμπεριλαμβανομένης της ρεσεψιόν και του αποδυτηρίου. Ο διευθυντής spa πρέπει να είναι οργανωμένος και να ξέρει πώς να τρέχει μια επιχείρηση, αλλά και αρκετά προσεκτικός για να φροντίσει τους ανθρώπους που φροντίζουν τους επισκέπτες.

Στις καλύτερες περιστάσεις, η εργασία σε ένα σπα είναι εξαιρετικά ανταμείβοντας. Βοηθήστε άλλους ανθρώπους να αισθάνονται καλά, να εργάζονται που αγαπάτε και να κάνετε μια αξιοπρεπή διαβίωση. Όταν τα ιαματικά λουτρά είναι κακή, μπορεί να είναι δύσκολη, δυσάρεστη και όχι πολύ καλά πληρωμένη.

Τα πλεονεκτήματα μιας καριέρας σπα

Τα μειονεκτήματα μιας καριέρας σπα

Οι καλύτεροι εργοδότες τείνουν να είναι τα μεγάλα ξενοδοχεία και ιαματικά λουτρά που διαχειρίζονται εταιρίες όπως το Ritz-Carlton, το Four Seasons και το Mandarin Oriental.

Αυτές οι μεγάλες ιδιοκτησίες κατανοούν τη σημασία της αριστείας σε κάθε επίπεδο, έτσι τείνουν να προσλαμβάνουν διευθυντικά στελέχη που ενσωματώνουν πραγματικά την ηθική των υπηρεσιών τους. Συνήθως παρέχουν ένα πιο υποστηρικτικό περιβάλλον για τους εργαζομένους και καλύτερα οφέλη.

Αυτές οι θέσεις εργασίας συνήθως αναζητούνται και ο κύκλος εργασιών είναι αργός. Είναι πιο εύκολο να προσληφθεί όταν ένα σπα είναι το πρώτο άνοιγμα και η διοίκηση πρέπει να προσλάβει πλήρες προσωπικό. Μερικές φορές αυτές οι κορυφαίες ιδιότητες θα προσλάβουν ταλαντούχους αρχάριους με τη σωστή εκπαίδευση, προσωπικότητα και στάση, και θα τους εκπαιδεύσουν στα πρότυπά τους. Πιο συχνά ψάχνουν για εμπειρία, ειδικά από άλλη πολυτελή ιδιοκτησία.

Τα ημερήσια ιαματικά λουτρά και τα ιαματικά λουτρά σε ανεξάρτητα ξενοδοχεία είναι πιο απρόβλεπτα. Όλα εξαρτώνται από την προσωπικότητα, την ηθική του ιδιοκτήτη. Οι ημερήσιες ιαματικές πηγές μπορούν να είναι εξαιρετικά μέρη για δουλειά, αλλά αυτό συμβαίνει και στις ιστορίες τρόμου.

Τα φύλλα μετατρέπονται αντί να αλλάζουν μεταξύ των πελατών. Οι ρόμπες μπαίνουν στο στεγνωτήριο για να τα χνουρήσουν αντί για το πλυντήριο. Εάν οι επισκέπτες ήξεραν, θα τρέχουν, και συχνά οι θεραπευτές δεν μπορούν να το πάρουν, είτε.

Ανεξάρτητα από τη δουλειά που αναζητάτε, θα πρέπει να είστε ευπαρουσίαστοι και καλυμμένοι. Οι καλύτεροι υπάλληλοι spa έχουν μια δέσμευση για την αριστεία και είναι αξιόπιστοι, ζεστοί και ευγενικοί. Στο πλαίσιο της συνέντευξης εργασίας, οι θεραπευτές δίνουν θεραπεία στον διευθυντή spa, διευθυντή ή επικεφαλής θεραπευτή, για να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Η ιδανική κατάσταση που ελπίζετε να μοιάζει με αυτό:

Καλή τύχη!