Τι να κάνετε αν σας χτυπά ένα κροταλίας

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν στην Αριζόνα δεν βλέπουν ποτέ ένα φίδι για όλη τους τη ζωή, εκτός ίσως στο ζωολογικό κήπο του Phoenix ή στον ζωολογικό κήπο του Wildlife World . Αν είστε αρκετά ατυχής για να δαγκώσετε από ένα φίδι, μην πανικοβληθείτε. Τα τσιμπήματα φιδιών σπάνια οδηγούν σε θανάτους, ειδικά αν ξέρετε πώς να αντιδράσετε. Ωστόσο, εάν δαγκώσετε από ένα δηλητηριώδες φίδι, πρέπει να αναζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια.

Δεν ξέρω τι είδους φίδι σας;

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες φιδιών στην περιοχή Phoenix , μερικές από τις οποίες είναι δηλητηριώδεις και μερικές που δεν είναι. Τα πιο δηλητηριώδη φίδια που είναι τα πιο επικίνδυνα για την υγεία σας στο Φοίνιξ της περιοχής της Αριζόνα είναι το Western Diamondback Rattlesnake και το Coral Snake της Αριζόνα (επίσης γνωστό ως Sonoran Coralsnake). Το δηλητήριο από ένα κουνούπια Mojave μπορεί να επηρεάσει το νευρικό σας σύστημα. Τα κουνούπια είναι επικίνδυνα επειδή τείνουν να προσπαθούν να απελευθερώσουν όσο το δηλητήριο μπορούν να προστατευθούν.

Αποφεύγοντας τα δηλητηριώδη φίδια

  1. Αποφύγετε τους κροταλίες εντελώς . Αν βλέπετε ένα, μην προσπαθήσετε να το προσεγγίσετε ή να το πιάσετε. Εάν δεν διαθέτετε φακό στην κάμερά σας που σας επιτρέπει να τραβήξετε τη φωτογραφία από απόσταση, μην προσπαθήσετε να προσεγγίσετε το φανταστικό αυτό πλάνο.
  2. Κρατήστε τα χέρια και τα πόδια σας μακριά από περιοχές όπου δεν μπορείτε να δείτε, όπως μεταξύ των βράχων ή στο ψηλό χορτάρι όπου κουνουπιδιές ήθελα να ξεκουραστούν.
  3. Εάν δείτε ένα δηλητηριώδες φίδι στην αυλή σας, αφήστε το μόνο και καλέστε έναν επαγγελματία για να το αφαιρέσετε.

Όταν ένα φίδι δαγκώνει

  1. Πηγαίνετε αμέσως σε ένα νοσοκομείο. Εάν δεν μπορείτε να φτάσετε στο νοσοκομείο, καλέστε το κέντρο πληροφοριών για τα δηλητηριώδη και τα ναρκωτικά στο 1-800-222-1222.
  2. ΜΗΝ χρησιμοποιείτε πάγο για να κρυώσετε το δάγκωμα.
  3. ΜΗΝ κόβετε ανοιχτή την πληγή και προσπαθείτε να απορροφήσετε το δηλητήριο.
  4. ΜΗΝ χρησιμοποιείτε τορνίκετ. Αυτό θα διακόψει τη ροή του αίματος και το άκρο μπορεί να χαθεί.
  1. ΜΗΝ πίνετε αλκοόλ.
  2. ΜΗΝ προσπαθήσετε να πιάσετε το φίδι. Απλώς χάνει χρόνο.
  3. Ψάξτε για συμπτώματα. Εάν η περιοχή του δαγκώματος αρχίσει να πρήζεται και να αλλάζει χρώμα, το φίδι ήταν πιθανώς δηλητηριώδες. Για συγκεκριμένα συμπτώματα που μπορεί να προκύψουν μετά από να δαγκωθούν από ένα φίδι, επισκεφθείτε το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα College of Pharmacy.
  4. Κρατήστε την περιοχή δαγκώματος ακόμα. Μην συνδέετε το άκρο σφιχτά με τίποτα - δεν θέλετε να μειώσετε τη ροή του αίματος.
  5. Αφαιρέστε τα κοσμήματα ή τα συσφιγμένα αντικείμενα κοντά στην πληγείσα περιοχή σε περίπτωση διόγκωσης.

Φαίνεται να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το αν ένα άκρο που έχει δαγκωθεί από ένα δηλητηριώδες ερπετό πρέπει να ανυψωθεί πάνω από την καρδιά, χαμηλότερο από την καρδιά ή ακόμα και με την καρδιά. Η γενική συναίνεση φαίνεται να είναι η συγκράτηση του ύψους των άκρων με την καρδιά ή σε μια θέση που δεν θα κάνει τη ροή του αίματος προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω.