Μουσείο Σαλβαδόρ Νταλί στην Αγία Πετρούπολη της Φλόριντα

Η Αγία Πετρούπολη είναι γνωστή για τις όμορφες παραλίες της, αλλά οι οικογένειες μπορούν επίσης να προσθέσουν κάποια κουλτούρα σε ένα ταξίδι επισκέπτοντας το συναρπαστικό μουσείο του Σαλβαδόρ Νταλί, την κορυφαία συλλογή των έργων αυτού του σουρεαλιστή καλλιτέχνη . Ο Νταλί έγινε πιο γνωστός για την εκκεντρότητα παρά για την τέχνη, αλλά ακόμη και μια σύντομη επίσκεψη στο μουσείο της Αγίας Πετρούπολης θα σας υπενθυμίσει τη μεγαλοφυία του.

Συλλογή Μουσείων

Το Μουσείο του Σαλβαδόρ Νταλί διπλασιάστηκε σε μέγεθος το 2011 με τη μετακίνηση σε μια νέα θέση στο bayfront στο κέντρο της πόλης με θέα στον κόλπο του Τάμπα.

Το μουσείο έχει τη μεγαλύτερη συλλογή Dali εκτός Ισπανίας και ο νέος χώρος επιτρέπει την προβολή περισσότερων έργων. Χάρη στον διάσημο σουρεαλιστή καλλιτέχνη, το κτίριο συνδυάζει το πραγματικό με το εξωπραγματικό. είναι ένα απλό ορθογώνιο από το οποίο ξεσπάει μια μεγάλη γεωδεσμική γυάλινη φούσκα ελεύθερης μορφής γνωστή ως «αίνιγμα», αποτελούμενη από 1.062 τριγωνικά κομμάτια από γυαλί. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα άλλο μοναδικό αρχιτεκτονικό χαρακτηριστικό: μια ελικοειδής σκάλα που θυμίζει τη εμμονή του Ντάλι με σπείρες και το διπλό ελικοειδές σχήμα του μορίου ϋΝΑ.

Προγραμματίστε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου Salvador Dali για μια επισκόπηση της ζωής και των έργων του Dali και να εξερευνήσετε τη μόνιμη συλλογή.

Επίσκεψη με παιδιά

Τα παιδιά που επισκέπτονται το Μουσείο του Σαλβαδόρ Νταλί θα αγαπήσουν τα οπτικά κόλπα της διπλής εικόνας του Νταλί. Κοιτάξτε έναν πίνακα με έναν τρόπο και μπορείτε να δείτε δύο κυρίες με μακριά φορέματα. Αναβοσβήνει και ίσως να δείτε το κεφάλι ενός φιλόσοφου αντί. Τα σουρεαλιστικά ρολόγια που λιώνει το Νταλί - μια εικόνα υπογραφής του Νταλί - θα εντυπωσιάσουν επίσης.

Όλοι όμως είναι νυμφευμένοι από τα αριστουργήματα του Ντάλι. Αυτά τα γιγαντιαία καμβά, συμπεριλαμβανομένου του μνημειώδους Discovery της Αμερικής , είναι εντυπωσιακά. Ίσως ακόμα πιο εκπληκτική είναι η Παραισθησιογόνα Toreador , εμπνευσμένη από ένα κιβώτιο από χρωματιστά μολύβια Venus de Milo. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στην επιφυλακή για οπτικά κόλπα σε όλη την καμβά.

Κάθε Σάββατο στις 11:45 π.μ., τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν το ελεύθερο εργαστήριο "Dillydally with Dali", το οποίο εισάγει τον δημιουργικό κόσμο του Νταλί μέσα από παιχνίδια, παζλ και τέχνες και χειροτεχνίες. Σε ένα πρωινό το Σάββατο το πρωί, το πρωινό με το Dali (ηλικία 6-12 ετών) συνιστά τον Σαλβαδόρ Νταλί και το μουσείο του Νταλί σε οικογένειες με παιδιά με μια διαδραστική πρωινή ξενάγηση με επικεφαλής τον Dali καθηγητή.

- Επεξεργασμένο από την Suzanne Rowan Kelleher