Πώς να πάρετε ή να ανανεώσετε μια άδεια οδήγησης της Οκλαχόμα

Με αυστηρότερους ελέγχους και κανόνες για την έκδοση αδειών οδήγησης στην πολιτεία της Οκλαχόμα, μπορεί συχνά να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι ακριβώς χρειάζεστε. Ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός για την απόκτηση ή την ανανέωση της άδειας χρήσης με ορισμένες σημαντικές συμβουλές που πρέπει να θυμάστε.

  1. Αρχική άδεια:

    Εκείνοι που επιθυμούν μια αρχική άδεια οδήγησης της Οκλαχόμα πρέπει να περάσουν γραπτή δοκιμασία καθώς και δοκιμασία οδήγησης που θα διαχειριστεί ένας εξεταστής από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας. Τα εγχειρίδια είναι διαθέσιμα στις περισσότερες υπηρεσίες της Oklahoma Tag Agencies ή online σε μορφή Adobe PDF.

  1. Εάν υποβάλλετε αίτηση για αρχική άδεια, θα χρειαστείτε πρωταρχική και δευτερεύουσα απόδειξη ταυτότητας (επικυρωμένο αντίγραφο ή πρωτότυπο). Πρωτεύον μπορεί να είναι οποιοδήποτε από τα ακόλουθα:
    • Πιστοποιητικό γέννησης
    • Διαβατήριο
    • Στρατιωτική ταυτότητα
    • Αναγνωριστικό Ινδικών Υποθέσεων
    • Αναγνωριστικό κατάστασης OK
    • Έγγραφα πολιτογράφησης πολιτών
    • Από την άδεια κρατικών οδηγών
  2. Μια δευτερεύουσα απόδειξη ταυτότητας (επικυρωμένο αντίγραφο ή πρωτότυπο) θα περιλαμβάνει πράγματα όπως:
    • Οποιαδήποτε πρωταρχική απόδειξη δεν χρησιμοποιήθηκε ως κύρια αναγνώριση
    • Για άτομα κάτω των 18 ετών, υπογεγραμμένη υπογραφή από γονέα ή νόμιμο κηδεμόνα
    • Αναγνωριστικό φωτογραφίας από το κολλέγιο, το δημόσιο σχολείο, την τεχνική σχολή ή τον εργοδότη
    • OK άδεια πυροβόλων όπλων, άδεια αλιείας, άδεια χειριστή ή ταυτότητα ψηφοφόρου
    • Κάρτα κοινωνικής ασφάλισης
    • Πιστοποιητικό γάμου
    • Δίπλωμα, πτυχίο, επαγγελματικό πιστοποιητικό ή άδεια
    • Κάρτα ασφάλισης υγείας ή ασφαλιστήριο συμβόλαιο
    • Πράξη ιδιοκτησίας
  3. Άδεια Ανανέωσης:

    Εκείνοι που απλά θέλουν να ανανεώσουν την άδεια οδήγησης της Οκλαχόμα, που δεν έχει ακόμη λήξει, μπορούν να το κάνουν σε οποιαδήποτε υπηρεσία της Οκλαχόμα Τζακ. Πρέπει να προσκομίσετε μια πρωταρχική και δευτερεύουσα μορφή αναγνώρισης (δείτε τις παραπάνω λίστες) και η άδεια λήξης της ισχύος σας λειτουργεί ως πρωταρχική. Οι ανανεώσεις κοστίζουν σήμερα περίπου 25 δολάρια.

  1. Άδεια αντικατάστασης:

    Η απόκτηση μιας άδειας αντικατάστασης για κάποιον που χάθηκε ή κλαπεί είναι ο ίδιος με την ανανέωση. Ωστόσο, οι περιορισμοί είναι αυστηρότεροι για αυτούς τους 21-26 χρόνους λόγω της συχνότητας των προσπαθειών τους να σπάσουν τους νόμους για την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Οι οδηγοί εντός αυτής της ηλικιακής ομάδας πρέπει να έχουν πιστοποιημένο πιστοποιητικό γέννησης και συμβολαιογραφική δήλωση (διαθέσιμη στο Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας) που έχει συμπληρωθεί από άλλον αδειοδοτημένο οδηγό ηλικίας τουλάχιστον 21 ετών.

  1. Μεταφορά έγκυρης άδειας από άλλο κράτος:

    Αυτοί που μετακινούνται στην Οκλαχόμα και διαθέτουν έγκυρη άδεια οδήγησης από άλλο κράτος πρέπει να βεβαιωθούν ότι τα οχήματα έχουν καταχωριστεί στην Οκλαχόμα. Μετά από αυτό, μπορείτε να μεταβείτε σε οποιοδήποτε σταθμό εξέτασης άδειας οδήγησης. Συχνά, παραιτούνται από τις γραπτές εξετάσεις και τις εξετάσεις οδήγησης. Ωστόσο, πιθανόν να χρειαστεί ακόμα να κάνετε μια εξέταση οράματος.

  2. Άδειες λήξης:

    Εάν έχετε επιτρέψει την εκπνοή της άδειας οδήγησης Oklahoma (περισσότερες από 30 ημέρες), οι νέοι νόμοι περί μετανάστευσης που θεσπίστηκαν τον Νοέμβριο του 2007 καθιστούν τα πράγματα λίγο πιο δύσκολα από την απλή ανανέωση. Πρέπει να εμφανίζεστε ενώπιον εξεταστή ή πράκτορα ετικετών και να καθιερώσετε "νόμιμη παρουσία στις Η.Π.Α." Ένας κατάλογος των σταθμών εξέτασης διατίθεται ηλεκτρονικά και πρέπει να παρέχονται ταυτόχρονα και πρωταρχική και δευτερεύουσα απόδειξη ταυτότητας.

Συμβουλές:

  1. Τα αρσενικά 18-25, όταν επιχειρούν να λάβουν αρχική ή ανανεωτική άδεια, πρέπει να επαληθεύσουν ότι έχουν εγγραφεί στο σύστημα επιλεκτικής εξυπηρέτησης.
  2. Η άδεια οδήγησης κατηγορίας "D" (τυπικές άδειες αυτοκινήτου) μπορεί να ανανεωθεί με ταχυδρομείο, εφόσον δεν έχει ακόμη λήξει. Καλέστε (405) 425-2424 για περισσότερες πληροφορίες.
  3. Οποιαδήποτε μορφή αναγνώρισης που έχει ή φαίνεται ότι έχει αντιγραφεί, ανιχνευθεί, ακρωτηριαστεί, παραβιαστεί, αλλοιωθεί ή τροποποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο, πιθανόν να μην γίνει αποδεκτή.
  1. Το στρατιωτικό προσωπικό και ο / η σύζυγός του που ζει εκτός ΗΠΑ έχουν αυτόματα πρόσθετη παράταση 60 ημερών από οποιαδήποτε στιγμή επανεισέρχονται στις ΗΠΑ μετά από υπηρεσία για ανανέωση άδειας οδήγησης.
  2. Οι οδηγοί ηλικίας κάτω των 18 ετών πρέπει να γνωρίζουν νέους περιορισμούς στην οδήγηση τους σύμφωνα με τη νομοθεσία περί αδειοδοτικής άδειας οδήγησης. Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο Εγχειρίδιο οδηγού της Οκλαχόμα (βλ. Βήμα 1 για το πού θα λάβετε ένα).