Οι κορυφαίοι δισεκατομμυριούχοι της Αριζόνα

Ο Bennett Dorrance έχει περισσότερους από έναν λόγους να πει, "M'm! M'm! Good!" Ως κληρονόμος της Campbell Soup Company, ο ίδιος και άλλα τρία μέλη της οικογένειας Dorrance είναι στη λίστα των παγκόσμιων δισεκατομμυριούχων. Ενώ ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Αριζόνα, έχει ξεπεράσει τον άνθρωπο του ελαστικού Bruce Halle ο οποίος για τώρα έχει την τιμή να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Αριζόνα.

Πλουσιότεροι κάτοικοι της Αριζόνα

Υπάρχουν 525 δισεκατομμυριούχοι στις Ηνωμένες Πολιτείες (2016), και η Αριζόνα έχει εννέα από αυτούς.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι κανένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη λίστα της Αριζόνα δεν είναι γυναίκες. Δεν έχουν υπάρξει γυναίκες από την Αριζόνα από τότε που η Forbes άρχισε να παράγει τον κατάλογο. Όλοι οι πλουσιότεροι άνθρωποι της Αριζόνα έκαναν τα χρήματά τους στην περιοχή Φοίνιξ και συνέχισαν να ζουν στο μεγαλύτερο Φοίνιξ.

Bruce Halle

Κατατάσσεται στην # 78 στην Αμερική και # 219 στον κόσμο, ο Bruce Halle έχει προχωρήσει στον κατάλογο από τη στιγμή που είναι συνδεδεμένος με τον Bennett Dorrance στο # 158 το 2009. Είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της Discount Tire με εκτιμώμενη καθαρή αξία περίπου 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων . Η Discount Tire εδρεύει στο Scottsdale της Αριζόνα και διαθέτει περισσότερα από 900 καταστήματα σε 31 πολιτείες. είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος αντιπρόσωπος ελαστικών και τροχών στον κόσμο.

Bennett Dorrance

Κατατάσσεται στο # 222 στις Ηνωμένες Πολιτείες και # 603 στον κόσμο, ο Bennett Dorrance βρίσκεται στον πιό πλούσιο κατάλογο Αμερικανών από τότε που ξεκίνησε το 1996. Ο κ. Dorrance είναι ο εγγονός του Joseph Campbell, του Campbell Soup Company.

Ο Δρ John Dorrance, ο ανιψιός του Joseph Campbell, προσχώρησε στην εταιρεία και εφευρέθηκε συμπυκνωμένη σούπα το 1897. Σήμερα υπάρχουν πολλά εμπορικά σήματα που ανήκουν στην εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων των Pepperidge Farm, V-8, Pace και Swanson. Είναι ιδρυτικό συνεργάτη της DMB Associates, μιας εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων με πολλά έργα στη Δυτική Αμερική. Η καθαρή αξία του κ. Dorrance ανέρχεται σε περίπου 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

Mark Shoen

Ο Mark Shoen είναι ο μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος της U-Haul, ο οποίος ιδρύθηκε από τους γονείς του το 1945. Η καθαρή του αξία εκτιμάται στα 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια και κατατάσσεται ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Αμερική και # 693 παγκοσμίως. Η U-Haul έχει το μεγαλύτερο κατάστημα ενοικίασης στην αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία περιλαμβάνει τα φορτηγά, τα ρυμουλκούμενα και τις συσκευές ρυμούλκησης.

Bob Parsons

Ο κ. Parsons κατατάχθηκε στο # 290 στην Αμερική και # 693 στον κόσμο, με περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια καθαρή αξία. Είναι ένας ιδρυτής του GoDaddy.com, με έδρα το Scottsdale, στην Αριζόνα, όπου ζει. Λειτουργεί επίσης διάφορες αντιπροσωπείες μοτοσικλετών σε διάφορα κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Αριζόνα.

E. Joe Shoen

Ο Edward Joe Shoen είναι πρόεδρος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AMERCO, μητρικής εταιρείας της U-Haul International. Η καθαρή του αξία εκτιμάται στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, κατατάσσοντας τον πλουσιότερο άνθρωπο στην Αμερική και # 814 παγκοσμίως. Είναι σχετικά νέος στον κατάλογο, ο οποίος ορίζεται για πρώτη φορά ως δισεκατομμυριούχος το 2016.

Arturo Moreno

Ο Arturo (Arte) Moreno είναι ο πλειοψηφικός ιδιοκτήτης των Άγγελων του Λος Άντζελες του Anaheim και ήταν ο πρώτος Μεξικανοαμερικανός που κατείχε μια ομάδα Μπέιζμπολ Major League. Με καθαρή αξία 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Moreno ήταν # 335 στον κατάλογο των 400 πλουσιότερων ανθρώπων στην Αμερική και κατατάχθηκε στο # 973 στον κόσμο.

Ο κ. Moreno είναι μητρική του Tucson. Έκανε την τύχη του να εργάζεται σε μια διαφημιστική πινακίδα και υπαίθρια διαφήμιση που ονομάζεται Outdoor Systems.

John Kapoor

Ο κ. Kapoor είναι ένας δισεκατομμυριούχος, ο οποίος κατατάσσεται στις # 335 στις ΗΠΑ και # 1234 στον κόσμο, με καθαρή αξία περίπου 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έκανε τα χρήματά του σε φαρμακευτικά προϊόντα και ήταν εκτελεστικός πρόεδρος της Insys Therapeutics. Το 2017, παραιτήθηκε από τη θέση αυτή μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον άλλων στελεχών της εταιρείας, που αντιστοιχούσε στην απότομη πτώση της καθαρής θέσης / κατάταξής του σε αυτόν τον κατάλογο.

Στιούαρτ Χορέσι

Κατατάσσεται στο # 1,290 στον κόσμο (αλλά όχι στις κορυφαίες 400 στην Αμερική), η καθαρή αξία του Stewart Horejsi εκτιμάται σε 1,6 δισ. Δολάρια. Ένας δισεκατομμυριούχος, που πραγματοποίησε αυτομάτως, έκανε μια επένδυση ύψους 10.600 δολαρίων στο μετοχικό κεφάλαιο της Berkshire Hathaway σε 745 εκατομμύρια δολάρια σε διάστημα 30+ ετών.

Έφθασε το δισεκατομμυριούχο καθεστώς το 2013 και έχτισε ένα αρχοντικό στην Paradise Valley, AZ.

Peter Sperling

Στην παγκόσμια κατάταξη # 1468 η καθαρή αξία του κ. Sperling εκτιμάται σε 1,4 δισ. Δολάρια. Γεννημένος το 1960, ο πατέρας του, John, ίδρυσε τον Όμιλο Apollo (Πανεπιστήμιο του Φοίνιξ) και ο Πίτερ αργότερα έγινε Διευθύνων Σύμβουλος. Η εγγραφή και τα έσοδα του διαδικτυακού πανεπιστημίου μειώθηκαν και η εταιρεία πωλήθηκε με έκπτωση σε ιδιώτες επενδυτές.

Herbert Louis

Ένας δισεκατομμυριούχος που κατοικούσε στην Paradise Valley, Αριζόνα, ο κ. Louis ήταν κληρονόμος της εταιρείας SC Johnson, η οποία ιδρύθηκε από τον παππού του. Ένας ορθοπεδικός χειρούργος, ασχολήθηκε με τη δημιουργία του Νοσοκομείου Παίδων Phoenix. Πέθανε το 2016.