Οδηγός επισκεπτών στην Απαγορευμένη Πόλη (Μουσείο Παλατιών) στο Πεκίνο

Ονομάστηκε ένας από τους τόπους της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Κίνας, το 1987, η Απαγορευμένη Πόλη είναι μάλλον το πιο γνωστό μουσείο της Κίνας . Τα περίφημα κόκκινα τείχη του στέγαζαν αυτοκράτορες Ming και Qing για σχεδόν 500 χρόνια. Τώρα οι αίθουσες, οι κήποι, τα περίπτερα και σχεδόν ένα εκατομμύριο θησαυροί επισκέπτονται και βλέπουν εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Τι θα δείτε

Μην παραπλανάτε τη λέξη "μουσείο" στο επίσημο όνομα.

Δεν θα επισκεφθείτε κάτι σαν ένα τυποποιημένο μουσείο όπου οι θησαυροί στεγάζονται μέσα σε γυάλινα κουτιά και οι επισκέπτες αρχειοθετούνται από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Μια επίσκεψη στο Μουσείο των Παλατιών μοιάζει περισσότερο με έναν πολύ μακρινό περίπατο από τεράστια πλατεία σε τεράστια πλατεία, που διασπάστηκε από τα βλέμματα σε διάφορα επίσημα και οικιστικά κτίρια όπου το δικαστήριο και οι υπάλληλοί τους κυβερνούσαν και ζούσαν.

Η Απαγορευμένη Πόλη βρίσκεται στην καρδιά του Πεκίνου, ακριβώς βόρεια της πλατείας Τιενανμέν .

Ιστορία

Ο τρίτος αυτοκράτορας Μινγκ, Yongle, έκτισε την Απαγορευμένη Πόλη από το 1406 ως το 1420, καθώς μετέφερε την πρωτεύουσα του από το Nanjing στο Πεκίνο . Είκοσι τέσσερις διαδοχικοί αυτοκράτορες Μινγκ και Κινγκ κυριάρχησαν από το ανάκτορο μέχρι το 1911, όταν έπεσε η δυναστεία του Κινγκ. Ο Puyi, ο τελευταίος αυτοκράτορας, είχε τη δυνατότητα να ζήσει μέσα στο εσωτερικό δικαστήριο μέχρι την απέλαση του το 1924. Στη συνέχεια ανέλαβε μια επιτροπή επιτροπή για το παλάτι και, αφού διοργάνωσε πάνω από ένα εκατομμύριο θησαυρούς, η επιτροπή άνοιξε το Μουσείο των Παλατιών στο κοινό στις 10 Οκτωβρίου , 1925.

Χαρακτηριστικά

Υπηρεσίες

Βασικές πληροφορίες

Επισκέψεις Συμβουλές