Γκραντ Τέτον Εθνικό Πάρκο του Γουάιμονγκ

Βρίσκεται στο βορειοδυτικό Wyoming , το Εθνικό Πάρκο Grand Teton προσελκύει περίπου 4 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, και δεν αποτελεί έκπληξη γιατί. Το πάρκο είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά πάρκα της χώρας, προσφέροντας μαγευτικά βουνά, παρθένες λίμνες και εξαιρετική άγρια ​​φύση. Προσφέρει μια διαφορετική ομορφιά με κάθε εποχή και είναι ανοιχτό όλο το χρόνο.

Ιστορία του εθνικού πάρκου του Grand Teton

Εκτιμάται ότι οι άνθρωποι εισήλθαν στην Jackson Hole πριν από 12.000 χρόνια, ενώ τα αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μικρές ομάδες κυνηγούσαν και συγκέντρωναν φυτά στην κοιλάδα πριν από 5.000 έως 500 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, κανείς δεν υποστήριξε την ιδιοκτησία του Jackson Hole, αλλά ο Blackfeet, ο Crow, ο Gros Ventre, ο Shoshone και άλλοι ιθαγενείς αμερικανικές φυλές dud χρησιμοποιούν τη γη κατά τους θερμότερους μήνες.

Το αρχικό Εθνικό Πάρκο του Grand Teton, το οποίο είχε παραχωρηθεί με πράξη του Κογκρέσου το 1929, περιελάμβανε μόνο την σειρά Teton και έξι παγετώδεις λίμνες στη βάση των βουνών. Το Εθνικό Μνημείο του Jackson Hole, που ορίστηκε από τον Franklin Delano Roosevelt το 1943, συνέδεσε το Teton National Forest, άλλες ομοσπονδιακές ιδιότητες συμπεριλαμβανομένης της λίμνης Jackson και μια γενναιόδωρη δωρεά 35.000 στρεμμάτων από τον John D. Rockefeller, Jr.

Στις 14 Σεπτεμβρίου 1950, το αρχικό Πάρκο του 1929 και το Εθνικό Μνημείο του 1943 (συμπεριλαμβανομένης της δωρεάς του Rockefeller) ενώθηκαν σε ένα "νέο" Εθνικό Πάρκο του Grand Teton - αυτό που γνωρίζουμε και αγαπάμε σήμερα.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι οι καλύτεροι χρόνοι για να επισκεφτείτε την περιοχή. Οι μέρες είναι ηλιόλουστες, οι νύχτες είναι σαφείς και η υγρασία είναι χαμηλή.

Από τα μέσα Ιουνίου και μετά, μπορείτε να κάνετε πεζοπορία, ψάρεμα, κατασκήνωση και να παρακολουθήσετε άγρια ​​φύση. Απλά φροντίστε να αποφύγετε τα πλήθη της 4ης Ιουλίου ή της Ημέρας Εργασίας.

Εάν θέλετε να δείτε αγριολούλουδα, σχεδιάστε τις αρχές Μαΐου για τις κάτω κοιλάδες και τις πεδιάδες και τον Ιούλιο για τα υψηλότερα υψόμετρα.

Το φθινόπωρο θα παρουσιάσει χρυσές οσμές, πολλά άγρια ​​ζώα και λιγότερα πλήθη, ενώ ο χειμώνας προσφέρει σκι και σπινθήρες.

Κατά την επίσκεψή σας, υπάρχουν 5 Κέντρα επισκεπτών, τα οποία έχουν διαφορετικές ώρες λειτουργίας. Αυτές είναι οι 2017 ώρες. Είναι ως εξής:

Colter Bay Visitor Centre & Μουσείο Ινδικών Τεχνών
12 Μαΐου έως 6 Ιουνίου: 8 π.μ. έως 5 μ.μ.
7 Ιουνίου έως 4 Σεπτεμβρίου: 8 π.μ. έως 7 μ.μ.
5 Σεπτεμβρίου έως 9 Οκτωβρίου: 8 π.μ. έως 5 μ.μ.

Κέντρο Ανακάλυψης και Επισκεπτών Craig Thomas
6 Μαρτίου έως 31 Μαρτίου: 10 π.μ. έως 4 μ.μ.
1 Απριλίου έως 30 Απριλίου: 9 π.μ. έως 5 μ.μ.
1η Μαΐου έως 6 Ιουνίου: 8 π.μ. έως 5 μ.μ.
7 Ιουνίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου: 8 π.μ. έως 7 μ.μ.
Μέσα Σεπτεμβρίου έως τέλη Οκτωβρίου: 8 π.μ. έως 5 μ.μ.

Σταθμός Πληροφοριών Flagg Ranch
5 Ιουνίου έως 4 Σεπτεμβρίου: 9 π.μ. έως 4 μ.μ. (μπορεί να κλείσει για μεσημεριανό γεύμα)

Κέντρο επισκεπτών Jenny Lake
3 Ιουνίου - 3 Σεπτεμβρίου: 8 π.μ. έως 5 μ.μ.

Laurance S. Rockefeller Centre
3 Ιουνίου έως 24 Σεπτεμβρίου: 9 π.μ. έως 5 μ.μ.

Σταθμός Jenny Lake Ranger
19 Μαΐου έως 6 Ιουνίου: 8 π.μ. έως 5 μ.μ.
7 Ιουνίου έως 4 Σεπτεμβρίου: 8 π.μ. έως 7 μ.μ.
5 Σεπτεμβρίου έως 25: 8 π.μ. έως 5 μ.μ.

Να φτάσετε στα Μεγάλα Tetons

Για όσους οδηγούν στο πάρκο, αν έρχεστε από το Salt Lake City, UT, θα χρειαστεί να προγραμματίσετε περίπου 5-6 ώρες. Εδώ είναι βήμα προς βήμα κατευθύνσεις: 1) I-15 για να Idaho Falls. 2) Ο αυτοκινητόδρομος 26 στο Swan Valley. 3) Ο αυτοκινητόδρομος 31 πέρα ​​από το Pine Creek Pass στο Victor. 4) Ο αυτοκινητόδρομος 22 πέρα ​​από το Teton Pass, μέσω του Wilson στο Jackson. Θα δείτε ένα σημάδι στο Swan Valley που σας κατευθύνει στο Τζάκσον μέσω της Highway 26 στο Alpine Junction, αγνοήστε το σημείο και ακολουθήστε τις πινακίδες για Victor / Driggs, Idaho.

Εάν θέλετε να αποφύγετε την τάξη 10% του Teton Pass: 1) Ο αυτοκινητόδρομος 26 από το Idaho Falls στην κοιλάδα Swan. 2) Συνεχίστε στον αυτοκινητόδρομο 26 με το Alpine Junction. 3) Ο αυτοκινητόδρομος 26/89 στο Hoback Junction. Ο αυτοκινητόδρομος 26/89/191 στον Jackson.
Ή
1) I-80 στο Evanston. 2) Αυτοκινητόδρομος 89/16 προς Woodruff, Randolph, και Sage Creek Junction. 3) Ο αυτοκινητόδρομος 30/89 στο Cokeville και στη συνέχεια στα σύνορα. 4) Συνεχίστε στην εθνική οδό 89 προς Afton, και μετά στο Alpine Junction. 5) Ο αυτοκινητόδρομος 26/89 στο Hoback Junction. 6) Ο αυτοκινητόδρομος 26/89/191 στον Jackson.

Για όσους οδηγούν από το Ντένβερ, CO, θα χρειαστείτε περίπου 9-10 ώρες. Βήμα προς βήμα οδηγίες: 1) I-25N να Cheyenne. 2) I-80W μέσω Laramie προς Rock Springs. 3) Αυτοκινητόδρομος 191 Βόρεια μέσω Pinedale. 4) Η εθνική οδός 191/189 στο Hoback Junction. 5) Η εθνική οδός 191 στο Jackson.
Ή
1) I-25N στο Fort Collins. 2) Αυτοκινητόδρομος 287 Βόρεια προς Laramie.

3) I-80W σε Rawlins. 4) Η εθνική οδός 287 στο Muddy Gap Junction. 5) Συνεχίστε στον αυτοκινητόδρομο 287 προς Jeffrey City, Lander, Fort Washakie, Crowheart και Dubois. 6) Αυτοκινητόδρομος 287/26 πέρα ​​από το Togwotee Pass στο Moran. 7) Ο αυτοκινητόδρομος 26/89/191 στον Jackson.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει η υπηρεσία μεταφοράς που εκτελεί δρομολόγια προς και από τον Τζάκσον και είναι διαθέσιμη από το Salt Lake City, UT. Pocatello, ID; και Αϊντάχο Φολς, ID. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες online.

Αν πετάτε στην περιοχή, τα κοντινότερα αεροδρόμια στο πάρκο είναι: Jackson Hole Airport, Jackson, WY (JAC). Idaho Falls περιφερειακό αεροδρόμιο, Αϊντάχο Falls, ID (IDA)? και το Διεθνές Αεροδρόμιο Salt Lake City, Salt Lake City, UT (SLC).

Τέλη / Άδειες

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, τα εισιτήρια είναι $ 30 για ιδιωτικό μη εμπορικό όχημα, 25 δολάρια για μοτοσικλέτα ή 15 δολάρια για κάθε επισκέπτη 16 ετών και άνω που εισέρχονται με τα πόδια, ποδήλατο, σκι κλπ. Αυτά τα τέλη παρέχουν στον επισκέπτη ένα 7 η άδεια εισόδου για το Εθνικό Πάρκο του Grand Teton και το πάρκο John D. Rockefeller, Jr. Memorial Parkway μόνο.

Για τους επισκέπτες που ταξιδεύουν στα εθνικά πάρκα του Grand Teton και του Yellowstone, το τέλος εισόδου είναι $ 50 για ένα ιδιωτικό, μη επαγγελματικό όχημα. $ 40 για μια μοτοσικλέτα; και $ 20 ανά άτομο για έναν μόνο πεζοπόριο ή ποδηλάτη.

Η εμπορική είσοδος βασίζεται στη χωρητικότητα του καθίσματος. Η χωρητικότητα 1-6 ατόμων είναι $ 25 PLUS $ 15 ανά άτομο. Το 7-15 είναι $ 125. Το 16-25 είναι $ 200 και το 26+ είναι $ 300. Από την 1η Ιουνίου 2016, το Grand Teton θα εισπράξει μόνο το τέλος για το Gran d Teton. Η είσοδος του Yellowstone θα συγκεντρωθεί κατά την είσοδό σας στο Yellowstone. Τα τέλη δεν είναι πλέον αμοιβαία. Υπενθύμιση - Το Grand Teton δέχεται μόνο μετρητά και πιστωτικές κάρτες. Οι έλεγχοι δεν γίνονται αποδεκτοί. "

Σημαντικά αξιοθέατα

Teton Park Road: Αυτή είναι μια μεγάλη εισαγωγή στο πάρκο που προσφέρει ολόκληρη την πανοραμική θέα Teton για να δείτε.

Gros Ventre Range: Ένα πανέμορφο σημείο για να δείτε αγέλες λαγών και μουλάρι που βόσκουν τα δάση, και τα πρόβατα στα βουνά.

Lupine Meadows: Για τους πεζοπόρους. Πάρτε μια έντονη πεζοπορία που αξίζει τον κόπο στο τέλος. Ανυψώστε τα πόδια σας στην λίμνη του Αμφιθέατρου για απίστευτη θέα.

Lake Jackson: Θα πρέπει να περάσετε τουλάχιστον μισή μέρα για να περιοδεύσετε σε αυτήν την περιοχή. Υπάρχουν πολλά βουνά για να δείτε και μονοπάτια για πεζοπορία.

Oxbow Bend: Η περιοχή Wildlife είναι κοινή σε αυτή την περιοχή, η οποία προσφέρει επίσης μια κλασική θέα των Tetons.

Death Canyon Trailhead: Για τους backpackers. Πραγματοποιήστε μια βόλτα 3 ημερών στην ύπαιθρο για περίπου 40 μίλια και απολαύστε τη θέα στη λίμνη Phelps και το Canyon Paintbrush.

Cascade Canyon: Η πιο δημοφιλής περιοχή ξεκινά από τη λίμνη Jenny και προσφέρει μια βόλτα κατά μήκος της όχης της λίμνης ή μια βόλτα με καραβάκι στο Hidden Falls και το σημείο εισπνοής.

Διαμονή

Υπάρχουν 5 campgrounds για να επιλέξετε από το πάρκο:

Jenny Lake: Το όριο των 7 ημερών ανοίγει τα τέλη Μαΐου έως τον Οκτώβριο. Lizard Creek: ~ $ 12 ανά διανυκτέρευση στα μέσα Ιουνίου μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ο κόλπος Colter προσφέρει δύο κατασκηνώσεις. και το πάρκο Colter Bay RV είναι μόνο για RVs και κοστίζει περίπου ~ $ 22 ανά διανυκτέρευση.

Το backpacking επιτρέπεται επίσης στο πάρκο και απαιτεί άδεια, η οποία είναι δωρεάν και διατίθεται στα κέντρα επισκεπτών και στο σταθμό Jenny Lake Ranger.

Υπάρχουν 3 καταλύματα μέσα στο πάρκο, το Jackson Lake Lodge , το Jenny Lake Lodge και το Signal Mountain Lodge , όλα προσφέροντας οικονομικά προσιτές μονάδες που κυμαίνονται από $ 100 έως $ 600. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να επιλέξουν να μείνουν στο Colter Bay Village και στη Μαρίνα που είναι ανοιχτό από τα τέλη Μαΐου-τέλη Σεπτεμβρίου ή το Trainagle X Ranch - ένα από τα αρχικά αγροκτήματα - το οποίο προσφέρει 22 καμπίνες.

Εκτός του πάρκου, υπάρχουν άλλα αγροκτήματα, όπως το Ranch Lost Creek στο Moose, WY, ξενοδοχεία, μοτέλ και πανδοχεία για να διαλέξετε.

Τομείς ενδιαφέροντος έξω από το πάρκο

Εθνικό Πάρκο Yellowstone : Η ανάμειξη της γεωθερμικής δραστηριότητας με τον φυσικό κόσμο της Άγριας Δύσης, το Εθνικό Πάρκο του Γουόλοστον της Ουαϊόμινγκ αποτελεί παράδειγμα της εικονικής Αμερικής. Ιδρύθηκε το 1872, ήταν το πρώτο εθνικό πάρκο της χώρας μας και βοήθησε να αποδειχθεί η σημασία της προστασίας των φυσικών θαυμάτων και των άγριων χώρων του Ηνωμένου Κράτους. Και είναι μόνο ένα από τα πολλά εθνικά πάρκα του Wyoming που είναι βολικά για το Grand Teton.

Εθνικό μνημείο Fossil Butte: Αυτό το κρεβάτι λίμνης 50 εκατομμυρίων ετών είναι μία από τις πλουσιότερες απολιθωμένες τοποθεσίες στον κόσμο. Θα βρείτε ορυκτά έντομα, σαλιγκάρια, χελώνες, πουλιά, νυχτερίδες και φυτικά κατάλοιπα στα πετρώματα των 50 εκατομμυρίων ετών. Σήμερα, το Fossil Butte είναι ένα ημι-άνυδρο τοπίο με βουτάτες και κορυφογραμμές με επίπεδη κορυφή που κυριαρχείται από αλεπούδες, άλλους θάμνους της ερήμου και χόρτα.

Εθνικό δάσος Bridger-Teton: Αυτό το δάσος 3,4 εκατομμυρίων στρεμμάτων στο δυτικό Wyoming είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εθνικό δάσος έξω από την Αλάσκα. Περιλαμβάνει πάνω από 1,2 εκατομμύρια στρέμματα ερημιάς, καθώς και τους ορεινούς όγκους Gros Ventre, Teton, Salt River, Wind River και Wyoming, από τους οποίους πηγάζουν τα ποτάμια των ποταμών Green, Snake και Yellowstone.