Πλατεία Τιενανμέν στο Πεκίνο

Εισαγωγή στη μαζική δημόσια πλατεία του Πεκίνου

Η πλατεία Τιενανμέν στο Πεκίνο είναι αναμφισβήτητα η πέτρινη καρδιά της Κίνας. Αν και τεχνικά υπάρχουν άλλες τρεις πλατείες της Κίνας που είναι μεγαλύτερες, η Tiananmen είναι μια φαινομενικά ατελείωτη πεδιάδα από συγκεκριμένες και μονολιθικές δομές που προορίζονται να επιδείξουν τη μεγάλη κλίμακα του κομμουνιστικού κόμματος.

Η πλατεία προσελκύει επισκέπτες. Ακόμη και με 109 στρέμματα (440.000 τετραγωνικά μέτρα) και χωρητικότητα περίπου 600.000 ατόμων, εξακολουθεί να αισθάνεται απασχολημένος!

Μπορεί να φτάσει εύκολα στην χωρητικότητα κατά τη διάρκεια μεγάλων εκδηλώσεων όπως η Εθνική Ημέρα την 1η Οκτωβρίου .

Η περιπλάνηση στην πλατεία Τιενανμέν θα γίνει πάντα μια από τις μεγαλύτερες αναμνήσεις από το ταξίδι σας στο Πεκίνο .

Προσανατολισμός

Η πλατεία Τιενανμέν είναι προσανατολισμένη από βορρά προς νότο, με την Απαγορευμένη Πόλη να καταλαμβάνει το βόρειο άκρο. Η φωτογενής φωτογραφία του προέδρου Μάο και η είσοδος προκαλούν συνήθως το βόρειο άκρο να είναι το πιο πολυσύχναστο.

Το Μαυσωλείο του Προέδρου Μάο και το Μνημείο των Λαϊκών Ήρωων βρίσκονται κοντά στο κέντρο της πλατείας Τιενανμέν. Η Μεγάλη Αίθουσα του Λαού βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνία της πλατείας. το Μουσείο της κινεζικής επανάστασης μαζί με το Μουσείο Κινέζικης Ιστορίας βρίσκονται στη βορειοανατολική γωνία.

Παρά το τεράστιο μέγεθος, η πλατεία Τιενανμέν δεν είναι στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη δημόσια πλατεία στον κόσμο, όπως ισχυρίζονται πολλοί. Δεν είναι καν ο μεγαλύτερος στην Κίνα! Η πλατεία Xinghai, που βρίσκεται στην κινεζική πόλη Dalian, ισχυρίζεται τον τίτλο με πάνω από 1,1 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα - τέσσερις φορές το μέγεθος της πλατείας Τιενανμέν.

Συμβουλή: Για μια κλασική φωτογραφία, επισκεφθείτε την επίσκεψή σας για την ανύψωση ή τη μείωση της σημαίας κατά την αυγή και το σούρουπο αντίστοιχα. Η καθημερινή τελετή του ηλιοβασιλέματος λαμβάνει χώρα στη σημαία στο βόρειο άκρο της πλατείας Τιενανμέν. Μια ζωηρά χρωματισμένη φρουρά και το πορτρέτο του Προέδρου Μάο στην είσοδο της Απαγορευμένης Πόλης πίσω από τη σημαία κάνουν μερικές εκπληκτικές στιγμές φωτός το πρωί.

Αλλά μην καθυστερήσετε: η τελετή αντλεί ένα πλήθος και διαρκεί μόνο περίπου τρία λεπτά!

Οδηγίες για την επίσκεψη στην πλατεία Τιενανμέν

Πως θα φτάσετε στην πλατεία Τιενανμέν

Η πλατεία Τιενανμέν βρίσκεται στο κέντρο του Πεκίνου. σημάδια σε μια ευρεία ακτίνα το σημείο.

Το πιο διάσημο ορόσημο της πόλης είναι τόσο περίοπτο που είναι δύσκολο να χάσετε!

Εάν μένετε έξω από την περιοχή με τα πόδια, μπορείτε εύκολα να φτάσετε στην πλατεία με ταξί ή μετρό. Ένας στόλος δημόσιων λεωφορείων στην πλατεία Τιενανμέν · Ωστόσο, η πλοήγησή τους μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για έναν απροσδόκητο επισκέπτη που δεν διαβάζει ούτε μιλά καλά Mandarin .

Η πλατεία Τιενανμέν έχει τρεις στάσεις του μετρό:

Οι οδηγοί ταξί στο Πεκίνο συχνά μιλάνε πολύ περιορισμένα αγγλικά, αλλά όλοι θα αναγνωρίσουν την εσφαλμένη εκφώνησή σας των Τιενανμέν. Αν αυτό δεν λειτουργήσει, ζητήστε απλώς την "Απαγορευμένη Πόλη" στα Αγγλικά.

Συμβουλή: Πριν φύγετε από το ξενοδοχείο σας στο Πεκίνο, κάνετε δύο πράγματα: αρπάξτε μια κάρτα από το ξενοδοχείο, ώστε να μπορέσετε να επιστρέψετε χωρίς πολύ ταλαιπωρία και να γράψετε το προσωπικό που θέλετε να πηγαίνετε στα κινέζικα. Παρουσιάζοντας έναν οδηγό, η κάρτα είναι πιο εύκολη από τη διαλογή της προφορικής προφοράς.

Η σφαγή της πλατείας Τιενανμέν

Το "Τιενανμέν" σημαίνει "πύλη της ουράνιας ειρήνης", αλλά απέχει πολύ από την ειρήνη το καλοκαίρι του 1989. Εκατομμύρια διαδηλωτές - συμπεριλαμβανομένων πολλών φοιτητών και καθηγητών τους - είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Τιενανμέν. Αμφισβήτησαν το νέο μονοκομματικό πολιτικό σύστημα στην Κίνα και υπέβαλαν αιτήματα για μεγαλύτερη υπευθυνότητα, διαφάνεια και ελευθερία λόγου.

Μετά από διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα, απεργία πείνας και κήρυξη στρατιωτικού νόμου, η ένταση αυξήθηκε στο σημείο της καταστροφής στις 3 και 4 Ιουνίου. Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών και έτρεξαν πάνω τους με στρατιωτικά οχήματα. Οι επίσημες εκτιμήσεις έφεραν το θάνατο σε αρκετές εκατοντάδες, ωστόσο, η σφαγή της πλατείας Τιενανμέν θεωρείται ως ένα από τα πιο λογοκριμένα γεγονότα στην ιστορία. Οι πραγματικοί θάνατοι σχεδόν σίγουρα φθάνουν στις χιλιάδες.

Μετά το «Τέταρτο Τέταρτο του Ιουνίου», όπως είναι γνωστό στην Κίνα, οι δυτικές χώρες επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις και εμπάργκο όπλων κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Η κυβέρνηση ενέτεινε επίσης τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης και τη λογοκρισία. Σήμερα, δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως το YouTube και η Wikipedia εξακολουθούν να εμποδίζονται στην Κίνα.