Τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Χιλής

Γραφικά αλλά και ενεργά, εδώ είναι τα πιο σημαντικά ηφαίστεια στη Χιλή

Οι οπαδοί του ηφαιστείου θα βρουν δεκάδες, αδρανείς ή ενεργές, για να σπουδάσουν και να φωτογραφίσουν στη Χιλή . Εκατοντάδες ηφαίστεια ασκούν τις Άνδεις από τα βόρεια προς τα νότια, κατά μήκος των βοϊβικών και αργεντινών συνόρων, ανεβαίνοντας χιονισμένα από το δάπεδο της ερήμου στο δασικό δάσος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα Global Volcanism Program, "η Χιλή έχει το μεγαλύτερο αριθμό ιστορικά ενεργών ηφαιστείων , με 36 (που κατατάσσεται στην 5η θέση ανάμεσα στα έθνη, πίσω από τα 52 της Ρωσίας και μπροστά από τα 18 της Ισλανδίας)".

Υπάρχουν 123 ενεργά ηφαίστεια στη Χιλή, με την πιο πρόσφατη δραστηριότητα ηφαιστείου που προέρχεται από το ηφαίστειο Calbuco κοντά στο Puerto Montt, το οποίο ξέσπασε για μια εβδομάδα τον Απρίλιο του 2015 δημιουργώντας ένα μεγάλο σύννεφο τέφρας και αναγκάζοντας την εκκένωση. Είναι το πιο ενεργό ηφαίστειο των βόρειων χιλιανών Άνδεων, Copahue, Αργεντινής και Χιλής κοντά στο Neuquen, την Αργεντινή και τη Βιγιάρκα στην περιοχή της λίμνης .

Τρία από τα πιο παρατηρημένα και ιστορικά ενεργά ηφαίστεια της Χιλής, το Cerro Azul, το Cerro Hudson και το Villarrica, είναι σύνθετα ηφαίστεια - μερικές φορές ονομάζονται στρωματογεννήτριες.

"Είναι τυπικά μεγάλης απόστασης, συμμετρικοί κώνοι μεγάλης διάστασης χτισμένοι από εναλλασσόμενα στρώματα ρευμάτων λάβας, ηφαιστειακής τέφρας, τεύτλων, μπλοκ και βόμβες και μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 8.000 πόδια πάνω από τις βάσεις τους".

Ποια ηφαίστεια είναι ασφαλή να ανεβαίνουν;

Όταν βρίσκεστε στη Χιλή, θαυμάστε και απολαύστε τα γραφικά αξιοθέατα πολλών ηφαιστείων. Εάν αισθάνεστε αρκετά κατάλληλος και γενναίος, σκεφτείτε να αναρριχηθείτε ενεργά.

Οι ορειβάτες τόσο αρχάριοι όσο και έμπειροι δοκιμάζουν τις ικανότητές τους στα ηφαιστειακά. Μερικές από τις προτιμώμενες κατά γεωγραφική θέση είναι:

Βόρεια / Αλτιπλάνο

Κεντρική Χιλή

Νότια / Παταγονία

Άλλα ηφαιστειακά μέρη που βλέπουν είναι η LLaima και η Puntiagudo. Αυτές είναι μόνο μια χούφτα εκατοντάδες χιλιανών ηφαιστείων. Μερικοί, όπως ο Maca, είναι ελάχιστα γνωστοί.