Γύρω από τα γεγονότα του Παρισιού και της Γαλλίας ανά μήνα για τον προγραμματισμό ταξιδιού

Οδηγός για την επίσκεψη στη Γαλλία κάθε μήνα του έτους

Ανεξάρτητα από το πότε θα επισκεφθείτε τη Γαλλία, ετοιμαστείτε για τις εθνικές αργίες, τον τυπικό καιρό, τα σημαντικά γεγονότα και πολλά άλλα. Το ημερολόγιο μήνα και τον προγραμματισμό ταξιδιών συζητά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για κάθε μήνα, συμβουλές συσκευασίας για το μήνα και πολλά άλλα.

Εδώ είναι ένας γρήγορος οδηγός για την επιλογή του χρόνου των επόμενων γαλλικών διακοπών σας.

Ιανουάριος

Τον Ιανουάριο, οι Άλπεις και οι άλλες γαλλικές οροσειρές προσφέρουν μερικές από τις καλύτερες (και πιο σκιές) σκι στην Ευρώπη καθώς αυξάνεται η χιονόπτωση, ενώ το νότο της χώρας απολαμβάνει ηλιόλουστες μέρες.

για την πεινασμένη πείνα, ξεκινούν οι δύο φορές ετησίως κυβερνητικές πωλήσεις της χώρας.

Τα Χριστούγεννα μπορεί να έχουν τελειώσει, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει η διάσημη κέικ galette des rois που γιορτάζει το ephiphay στις 6 Ιανουαρίου.

Οι αεροπορικές πτήσεις προσφέρουν ειδικές προσφορές αν και ψωνίζετε αν πάτε στα χιονοδρομικά κέντρα. Τα ξενοδοχεία θα προσφέρουν επίσης ευκαιρίες, αλλά όχι στις Άλπεις και τα ορεινά θέρετρα, εκτός αν κλείσετε την τελευταία στιγμή.
Οι εξαμηνιαίες κυβερνητικές πωλήσεις της χώρας ξεκινούν.

Φεβρουάριος

Αυτή είναι η αρχή της εποχής του σκι. Αυτός είναι ένας πολύ καλός χρόνος για να πετάξετε στη Γαλλία. Οι εξαμηνιαίες κυβερνητικές πωλήσεις της χώρας βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι εορτασμοί των εορτασμών του Carnaval ή του Mardi Gras αρχίζουν, ξεκινώντας από το περίφημο Νίκαια Καρναβάλι που είναι ένα από τα παλαιότερα του κόσμου. Εκτός αυτού, τι θα μπορούσε να είναι πιο ρομαντικό από το να περάσετε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο Παρίσι, αν και ίσως θέλετε να αποφύγετε το μικρό χωριό του Αγίου Βαλεντίνου ;

Μάρτιος
Ο Μάρτιος μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία μέχρι αργά το φθινόπωρο να επισκεφθεί τη Γαλλία με προϋπολογισμό, να βρει κορυφαίες προσφορές πακέτων και να αποφύγει τα τουριστικά σμήνη. Η σεζόν του σκι απολαμβάνει τον τελευταίο του πολυάσχολο μήνα. Το Παρίσι στην Άνοιξη είναι κοντά. Αν το Πάσχα πέσει τον Μάρτιο, θα ανοίξουν πολλά αξιοθέατα.

Το Πάσχα στη Γαλλία είναι μια μεγάλη γιορτή, με εκπληκτικές οθόνες που εμφανίζονται σε καταστήματα σοκολάτας και αρτοποιεία.

Οι διάφορες περιοχές απολαμβάνουν διαφορετικές παραδόσεις.

Επίσης, μην χάσετε εκδηλώσεις όπως οι μεγάλες πανηγύρεις για πασχαλινά πασχαλιά που γίνονται το Πάσχα, ιδιαίτερα η έκθεση στο L'Isle-sur-la-Sorgue της Προβηγκίας.

Απρίλιος
Η άνοιξη αρχίζει πραγματικά, με τα λουλούδια και τα δέντρα να αρχίζουν να δείχνουν τα ανοιξιάτικα χρώματα τους. Ο καιρός γίνεται πραγματικά ζεστός στο νότο της χώρας, ώστε να μπορείτε να κάνετε μια νωρίς πεζοπορία, ιππασία ή δραστηριότητες στην ύπαιθρο. Όλα τα σημαντικά αξιοθέατα και πολλά μικρότερα θα είναι ανοιχτά.

Μερικά από τα μεγάλα γεγονότα στη Γαλλία πραγματοποιούνται τον Απρίλιο και ξεκινούν τα μεγάλα φεστιβάλ τζαζ .

Ενδέχεται
Μάιος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς μήνες για να επισκεφθεί τη Γαλλία, με καλό λόγο. Ο καιρός είναι ζεστός, αλλά ακόμα ήπιος και άνετος. Ενώ υπάρχουν πλήθη, δεν είναι το ύψος τους το καλοκαίρι. Είναι μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε μερικούς από τους υπέροχους κήπους της Γαλλίας και τα Châteaux της κοιλάδας του Λίγηρα . Στη νότια Γαλλία, η Villa Ephrussi στην Κυανή Ακτή διατηρεί το φημισμένο Φεστιβάλ Ροζ.

Υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις, φεστιβάλ και δραστηριότητες που κρατούν τους επισκέπτες απασχολημένους. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών προσελκύει διασημότητες και κοινά από όλο τον κόσμο. Έκπληξη της μητέρας σας με μια μεγάλη απόδραση για το Fête des Mères της Γαλλίας, ή την Ημέρα της Μητέρας.

Ιούνιος
Η τουριστική σεζόν είναι σίγουρα εδώ, αλλά δεν έχει φτάσει ακόμα στην κορυφή. Ο καιρός είναι όμορφος. Τα αξιοθέατα έχουν πολλές ώρες και υπάρχουν φεστιβάλ και εκδηλώσεις εξαιρετικά. Φυσικά, τα πλήθη μπορεί να είναι ενοχλητικά, αλλά μπορείτε πάντα να τα αποφύγετε επιλέγοντας μια λιγότερο γνωστή περιοχή και φτάνοντας στα αξιοθέατα νωρίς ή αργά την ημέρα.

Στη Νορμανδία, τα γεγονότα τον Ιούνιο συγκεντρώνονται γύρω από τις παραλίες προσγείωσης της ημέρας D και τον εορτασμό του 1944. Εάν πηγαίνετε, κλείστε το ξενοδοχείο σας εκ των προτέρων.

Δοκιμάστε ένα ξενοδοχείο κοντά στις παραλίες προσγείωσης .

Ιούλιος

Οι προορισμοί για την παραλία είναι πολύβουοι, γι 'αυτό επιλέξτε το παραθαλάσσιο θέρετρο με προσοχή. Παντού οι υπαίθριες αγορές εκρήγνυνται με δραστηριότητα και παραγωγή. Υπάρχουν σχεδόν ατελείωτες εκδηλώσεις και κορυφαία φεστιβάλ όπως το περίφημο μουσικό και καλλιτεχνικό φεστιβάλ στην Αβινιόν . Είναι πολύ απασχολημένος από τις 14 Ιουλίου, την ημέρα της Βαστίλης, όταν οι Γάλλοι παίρνουν παραδοσιακά τις ετήσιες διακοπές τους.

Ο αγώνας ποδηλάτων Tour de France καταιγίδα μέσα στη χώρα.

Εάν επισκέπτεστε μια από τις πόλεις με έναν καθεδρικό ναό, θα βρείτε μερικές υπέροχες φωτιές τη νύχτα. καλά αξίζει να κλείσετε ένα τραπέζι σε μια κοντινή καφετέρια στην αίθουσα και παρακολουθώντας το show son-et-lumière που αναβοσβήνει πάνω στις προσόψεις. Ιδιαίτερα καλές πόλεις για αυτές τις ηχητικές και φωτεινές εκπομπές περιλαμβάνουν Chartres και Amiens . Και οι επίσημες πωλήσεις το καλοκαίρι ξεκινούν στη Γαλλία.

Αύγουστος
Ο Αύγουστος είναι ένας μήνας με μικτή τύχη. Είναι κανονικά ένας μεγάλος μήνας διακοπών, αλλά στη Γαλλία (και κυρίως στο βορρά) μπορεί να είναι προβληματικός. Οι περισσότεροι Γάλλοι είναι διακοπές, σίγουρα για τις πρώτες 2 εβδομάδες μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Αλλά πολλοί παίρνουν τον ολόκληρο μήνα του Αυγούστου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να βρείτε κάποια καταστήματα είναι κλειστά. Το Παρίσι είναι ιδιαίτερα ήσυχο, οπότε μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε, αν και κάποια εστιατόρια μπορεί να κλείσουν.

Ακόμα, τα αξιοθέατα είναι συνήθως ανοικτά και μπορεί να είναι λίγο πιο ήσυχα από το υπόλοιπο του χρόνου. Το νότο της Γαλλίας τείνει να είναι γεμάτο, καθώς πολλοί βορειοί στρατιώτες κατευθύνονται προς τις παραλίες.

Σεπτέμβριος

Ο Σεπτέμβριος είναι ένας υπέροχος μήνας για να επισκεφθεί τη Γαλλία. Η τουριστική περίοδος τελειώνει, αλλά εξακολουθείτε να απολαμβάνετε τις θετικές πτυχές του καλοκαιριού, όπως ο ζεστός καιρός και οι παρατεταμένες ώρες σε αξιοθέατα. Οι τιμές στα ξενοδοχεία και τα αεροπορικά εισιτήρια αρχίζουν να βουίζουν λίγο. Τα βράδια, ειδικά στο βορρά, αρχίζουν να έχουν αυτό το δροσερό, τραγανό άγγιγμα. Υπάρχουν πολυάριθμα γεγονότα, τα κυριότερα από τα οποία είναι τα ferias , ή τα φεστιβάλ ταυρομαχιών, της νότιας Γαλλίας. Όποιος αγαπά το Παρίσι την άνοιξη θα πρέπει να το λατρέψει καθώς η πτώση αρχίζει να χρωματίζει τις άκρες των γαλλικών φύλλων.

Υπάρχουν πολλά φεστιβάλ τζαζ που λειτουργούν ακόμη και εκδηλώσεις όπως το περίφημο Braderie de Lille, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, όταν η μεγαλύτερη παλαιά παλαιά και παλιοπρεπής στην Ευρώπη αναλαμβάνει τη βόρεια γαλλική πόλη.

Οκτώβριος

Ο Οκτώβριος είναι ένας άλλος ιδανικός μήνας για να επισκεφθεί τη Γαλλία Τα φύλλα στρέφονται καθώς τα γραφικά γαλλικά χωριά παραδίδονται στο φθινόπωρο. Το Halloween διατηρεί ακόμα την παλιομοδίτικη αθωότητά του στη Γαλλία, αν και δεν είναι τόσο ευρέως εορτασμένο εδώ όσο και σε άλλες χώρες. Καθώς η αιχμή της τουριστικής περιόδου έχει περάσει, υπάρχουν λιγότερες γραμμές και πλήθη, και περισσότερες ευκαιρίες για ξενοδοχεία και αεροπορικά εισιτήρια.

Τα σταφύλια είναι συγκεντρωμένα μέσα και είναι μια καλή στιγμή για να κλείσετε μια περιοδεία κρασιού . Στην Amiens, μια τεράστια εκδήλωση παλαιών αρχαιολόγων αναλαμβάνει την πόλη.

Νοέμβριος

Ο Νοέμβριος είναι ένας εκπληκτικός, μαγευτικός χρόνος για να επισκεφθείτε τη Γαλλία. Υπάρχουν αμέτρητα φεστιβάλ και εκδηλώσεις που δηλώνουν την άφιξη του κρασιού Beaujolais Nouveau . Τα φύλλα αλλάζουν χρώματα σε μια ένδοξη γιορτή πτώσης , ειδικά στις αρχές του μήνα και στη Βόρεια Γαλλία. Προς το τέλος του μήνα, οι αγορές των Χριστουγέννων ξεκινούν . Ακόμη και οι Αμερικανοί και οι Καναδοί μπορούν να βρουν τρόπους για να γιορτάσουν τις Ευχαριστίες στη Γαλλία. Το καλύτερο μέρος των πλήθους έχει εξαφανιστεί και οι τιμές του ξενοδοχείου είναι βουτιά, όμως οι θερμοκρασίες δεν είναι παράλογα κρύες ακόμα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Η Εορταστική Ημέρα γιορτάζεται στις 11 Νοεμβρίου και όλες οι πόλεις, οι πόλεις και τα χωριά έχουν κάποια παρέλαση ή εκδήλωση, αν και θα βρείτε ότι τα περισσότερα από τα αξιοθέατα της Γαλλίας είναι κλειστά κατά τις δημόσιες διακοπές.

Δεκέμβριος

Ο Δεκέμβριος είναι ο πιο μαγικός και μαγευτικός χρόνος για να επισκεφτείς τη Γαλλία. Υπάρχουν χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της αιώνιας αγοράς του Στρασβούργου. Τα ψώνια είναι πραγματικά καλά. Οι βιτρίνες είναι διακοσμημένες σε φώτα και λαμπερά διακοσμητικά για τις γιορτές και τα ράφια σούπερ μάρκετ στεγνώνουν με γαλλικές λιχουδιές, σοκολάτες και σαμπάνια. Στα Πυρηναία και τις Άλπεις αρχίζουν οι σκιές. Το φινάλε του μήνα είναι η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η οποία είναι περισσότερο από μια δημόσια γιορτή από τα Χριστούγεννα και πρόκειται να γιορτάσει και να απολαύσει στο Παρίσι και στις άλλες ζωντανές πόλεις της Γαλλίας.

Περισσότερα για τα Χριστούγεννα στη Γαλλία

Επεξεργασμένο από τη Mary Anne Evans