Γυμνές παραλίες στη Χαβάη

Ρούχα προαιρετικές παραλίες στο μεγάλο νησί και Kauai

Το γυμνό είναι παράνομο στις κρατικές παραλίες στη Χαβάη, σύμφωνα με τους κανονισμούς του κρατικού πάρκου. Αυτή είναι η επίσημη θέση του κράτους της Χαβάης, ωστόσο, όπως συμβαίνει συχνά, τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Το γεγονός είναι ότι υπάρχουν παραλίες που είναι γνωστές ως "γυμνό", "τόπλες" ή "ενδύματα-προαιρετικά" στη Χαβάη.

Υπάρχει επίσης κάποια ερώτηση σχετικά με το αν η γυμνή ηλιοθεραπεία ή το κολύμπι είναι στην πραγματικότητα παράνομη στη Χαβάη.

Ο Δρ George R. Harker, πρώην καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Ιλινόις και γυμνός ενθουσιώδης με έδρα τη Χαβάη, έγραψε μια ενδιαφέρουσα επισκόπηση μιας δικαστικής υπόθεσης που ασχολείται με αυτά τα θέματα στο άρθρο του "Είναι νόμιμο να είσαι γυμνός σε μια γυμνή παραλία στη Χαβάη;"

Αν θέσουμε προσωρινά τα νομικά ζητήματα, ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένες από τις παραλίες "γυμνές" ή "προαιρετικές" ενδυμασίες στη Χαβάη.

Μεγάλο νησί της Χαβάης

Το Honokohau Harbour Beach βρίσκεται στο Εθνικό Ιστορικό Πάρκο Kaloko-Honokohau στην ακτή Kona, βόρεια του λιμανιού Honolokohau, έξω από την εθνική οδό 19. Το βόρειο άκρο της κίτρινης αμμουδιάς είναι μια δημοφιλής γκέι παραλία. Το απόρρητο είναι δύσκολο να βρεθεί εδώ, και οι φημιστές του Federal Park συχνά περιπολούν για να επιβάλουν την απαγόρευση της γυμνής ηλιοθεραπείας. Ωστόσο, με το ζεστό κλίμα και την καλή ψαροντούφεκο, αυτό παραμένει μια πολύ δημοφιλής γυμνή παραλία.
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 2

Το Kehena Beach (Dolphin Beach) βρίσκεται στην περιοχή Puna (πλευρά Hilo), έξω από τον αυτοκινητόδρομο 137, κοντά στο 19 μίλι.

Αυτή είναι μια καλά σκιασμένη παραλία μαύρης άμμου που προστατεύεται από απότομα βράχια και ψηλά δέντρα. Η κολύμβηση μπορεί συχνά να είναι επικίνδυνη εξαιτίας του τραχύ ρεύματος και των υψηλών κυμάτων. Είναι μια δημοφιλής παραλία για τους κατοίκους της περιοχής.

Οι οπές ατμού που βρίσκονται κοντά στο Hilo στο μίλι Marker 15 της Highway 130 διαθέτουν προαιρετικά ρούχα ατμού σε φυσικές σπηλιές.

Πρόκειται για ιδιωτική ιδιοκτησία, αλλά οι ιδιοκτήτες εξακολουθούν να επιτρέπουν στους χρήστες να το χρησιμοποιούν. Το μεγάλο σπίτι γύρω από το ξενοδοχείο είναι ένας ξενώνας που ονομάζεται "Steamvent Guesthouse".

Kauai

Το Donkey Beach βρίσκεται 7/10 ενός μιλίου βόρεια του μιλίου 11 στον αυτοκινητόδρομο 56. Δεν είναι ορατό από το δρόμο. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω ενός μονοπατιού μέσα από ένα παλιό πεδίο ζαχαροκάλαμου σε ιδιωτική ιδιοκτησία. Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες επέτρεψαν την πρόσβαση στην παραλία. (Όλες οι παραλίες στη Χαβάη είναι δημόσιες παραλίες.) Η Donkey Beach ήταν γνωστή ως μία από τις καλύτερες γυμνές παραλίες του Kauai, ωστόσο, ο νέος ιδιοκτήτης, ένας κατασκευαστής της ηπειρωτικής χώρας, έχει προσλάβει προσωπικό ασφαλείας για να περιπολούν την περιοχή και να επιβάλει μια πολιτική γυμνότητας.
Φωτογραφία 1

Η μυστική παραλία , γνωστή και ως Kauapea Beach, είναι προσβάσιμη με πεζοπορία ένα μονοπάτι στο τέλος ενός κόκκινου χωματόδρομου μακριά από την οδό Kalihiwai, η οποία βρίσκεται περίπου μισό μίλι βόρεια του Kilauea σε Rt. 56. Αυτό έχει γίνει η πρώτη γυμνή παραλία του Kauai, αν και οι κομητείες προσπαθούν να επιβάλουν την απαγόρευση γυμνότητας. Η Secret Beach είναι μια μακρά, κίτρινη αμμουδιά που προσφέρει όμορφο τοπίο. Κολύμπι το χειμώνα δεν συνιστάται λόγω της υψηλής surf, αλλά σε άλλες εποχές του έτους εξαιρετική ψαροντούφεκο μπορεί να βρεθεί εδώ.
Δείτε μια γκαλερί με 12 φωτογραφίες της Secret Beach (Kaupea Beach).

Επόμενη σελίδα> Γυμνές παραλίες στο Maui, Molokai και Oahu

Σελίδα 3> Χαβάη Nude Beach Φωτογραφίες

Maui

Η μικρή παραλία στη Makena (παραλία Pu'u Ola'i) είναι η προαιρετική παραλία ανεπίσημων ειδών ιματισμού του Maui. Η μικρή παραλία είναι δίπλα στην παραλία Makena (Big Beach), αλλά είναι απρόσιτη με το αυτοκίνητο. Το ξενοδοχείο απέχει λίγα μίλια μπροστά από το Maui Prince Hotel κατά μήκος της οδού Makena Ala Nui.

Πάρκο στο πλακόστρωτο χώρο στάθμευσης και με τα πόδια προς την παραλία. Η κλοπή από τα αυτοκίνητα είναι κοινή εδώ, οπότε αφαιρέστε τα τιμαλφή σας από το αυτοκίνητό σας.

Στο βορειοδυτικό άκρο της παραλίας υπάρχει ένα μονοπάτι μέχρι τα βράχια της λάβας που σας οδηγούν στην έξοδο προς τη Μικρή Παραλία. Αυτό είναι, ίσως, το καλύτερο σημείο στη Χαβάη για γυμνή ηλιοθεραπεία. Το κολύμπι και η κολύμβηση με αναπνευστήρα είναι εξαιρετικές.
9 Φωτογραφίες της Little Beach

Η παραλία Red Sand στην Hana (παραλία Kaihalulu) είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες της Χαβάης, αλλά είναι δύσκολο να φτάσετε. Τα ερείπια ενός κωνοφόρου κώνου έχουν δημιουργήσει τον όμορφο όρμο στον οποίο βρίσκεται αυτή η παραλία με σχήμα ημισελήνου. Περάστε στο κοινοτικό κέντρο Hana στην οδό Ua Kea, δίπλα σε αρκετές καμπίνες που είναι μέρος του Hotel Hana Maui. Θα πρέπει να περπατήσετε σε ιδιωτική ιδιοκτησία για να φτάσετε στην παραλία. Μπορείτε να σταθμεύσετε στο δρόμο γύρω από το ξενοδοχείο.

Στο νότιο άκρο του Κοινοτικού Κέντρου βρίσκεται το μονοπάτι που περνάει από ένα παλιό νεκροταφείο. Το μονοπάτι διασχίζει προς την ακτογραμμή και επάνω και κατά μήκος του προσώπου του εξωτερικού του κώνου. Το μονοπάτι είναι στενό και η βάση είναι φτωχή.

Στο τέλος του μονοπατιού θα βρείτε την παραλία Red Sand.

Το κολύμπι και η κολύμβηση με αναπνευστήρα είναι εξαιρετικά Το νερό είναι ήρεμο και καθαρό. Αυτή είναι μια πολύ μικρή παραλία, αλλά δεν πρέπει να χάσετε.
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 3

Molokai

Το νησί Molokai δεν έχει παραλίες οι οποίες ονομάζονται ανεπίσημα ως ρούχα-προαιρετικά. Το Molokai είναι το λιγότερο επισκέφθηκε από τα κύρια νησιά της Χαβάης - χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το Kaho'olawe το οποίο είναι κλειστό για το κοινό.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη παραλία που θα είναι μόνο σας και θα σας προσφέρει μια ευκαιρία για γυμνή ηλιοθεραπεία. Στην τελευταία μας επίσκεψη στο Molokai, επισκεφθήκαμε την παραλία Papohaku, μια από τις μεγαλύτερες παραλίες του κόσμου. Για τρία μίλια δεν είδαμε κανέναν στην παραλία. Αν θέλετε μια ιδιωτική, απομονωμένη και όμορφη παραλία, το Papohaku είναι για εσάς.
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 2

Oahu

Όπως και στο Molokai, δεν υπάρχουν ανεπίσημα οριζόμενες παραλίες στο Oahu, αλλά για διάφορους λόγους. Το Oahu είναι το πιο πυκνοκατοικημένο από τα νησιά της Χαβάης και το νησί που επισκέπτεται περισσότερο οι τουρίστες.

Το Oahu έχει επίσης τη μεγαλύτερη αστυνομική παρουσία στη Χαβάη. Σε μια ωραία μέρα, οι περισσότερες παραλίες είναι γεμάτες με ντόπιους και τουρίστες. Αυτό δεν σημαίνει ότι σε κάποια δεδομένη ημέρα δεν θα μπορείτε να βρείτε μια απομονωμένη παραλία ή όρμο και να προχωρήσετε με δική σας ευθύνη.

Σχολιασμός

Είναι κάπως ένα μυστήριο για το γιατί ο γυμνισμός παραλία δεν έχει γίνει επίσημα αποδεκτός στη Χαβάη, ένα κράτος γνωστό για τη σεξουαλική ανοχή. (Την 1η Ιανουαρίου 2012, η ​​Πράξη 1, ο νομοσχέδιο των πολιτικών ενώσεων της Χαβάης, προέβλεπε ότι τα ετεροφυλόφιλα και τα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια μπορούν τώρα να εισέλθουν νομίμως σε πολιτικά συνδικάτα στο κράτος της Χαβάης). Αντίθετα, τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί περισσότερα αυστηρή εφαρμογή του νόμου του κράτους που απαγορεύει το γυμνισμό, ειδικά στο νησί Kauai.

Σε πολλές άλλες περιοχές του κόσμου, είναι κοινό να βλέπεις γυμνισμό, ή τουλάχιστον τόπλες ηλιοθεραπεία, τόσο στις δημόσιες όσο και στις ιδιωτικές παραλίες. Τα μεγάλα τουριστικά θέρετρα καλύπτουν τώρα εκατομμύρια ηλιόλουστες γυμνιστές κάθε καλοκαίρι σε όλη τη Μεσόγειο, τον Ατλαντικό, την Καραϊβική, το Μεξικό και πέραν αυτού. Εντελώς νόμιμες γυμνές παραλίες βρίσκονται σε ολόκληρο τον Νότιο Ειρηνικό, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τα νησιά από τα οποία πιστεύεται ότι οι κάτοικοι της Χαβάης έχουν μεταναστεύσει.

Μια δημοσκόπηση 2012 NEF / Roper δείχνει ότι τα δύο τρίτα των Αμερικανών υποστηρίζουν σήμερα γυμνή ηλιοθεραπεία σε χώρους που γίνονται δεκτοί για το σκοπό αυτό. Πάνω από το πενήντα τοις εκατό των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι οι τοπικές και κρατικές κυβερνήσεις θα πρέπει να θέσουν στη διάθεση της δημόσιας γης για τους ανθρώπους που απολαμβάνουν γυμνό ηλιοθεραπεία. Ένας στους τρεις ενήλικες στις Η.Π.Α. έχει υποστεί βύθιση ή έχει γυρίσει γυμνό σε ένα κοινωνικό σκηνικό ανάμεικτου φύλου.

Κάποιος μπορεί μόνο να ελπίζει ότι σε κάποια μελλοντική εποχή, οι νομοθέτες του κράτους θα επανεξετάσουν αυτό το ζήτημα και θα εξετάσουν την τροποποίηση του ισχύοντος νόμου.

Σελίδα 3> Χαβάη Nude Beach Φωτογραφίες

Επιστροφή στη σελίδα 1> Γυμνές παραλίες στο Big Island και Kauai