Πώς να πάρετε τα παιδιά σας σε διακοπές κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους

Μπορεί να ονειρεύεστε μια οικογενειακή απόδραση, αλλά οι διακοπές ή το εαρινό διάλειμμα μπορεί να είναι πολύ μακριά. Ποιος είναι λοιπόν ο καλύτερος τρόπος να μεταφέρετε τα παιδιά σας στις διακοπές σας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς χωρίς να πέφτουν πολύ πίσω από τους συμμαθητές τους;

Ελέγξτε την σχολική πολιτική

Ορισμένα σχολεία δεν θα δίνουν την εργασία εκτός εάν το παιδί σας πρόκειται να βγει για έναν ελάχιστο αριθμό ημερών, όπως 5 ημέρες. Ελέγξτε την πολιτική του σχολείου σας, ώστε να γνωρίζετε αν μπορείτε να πάρετε μαζί σας το σχολικό έργο του παιδιού σας, ώστε να μην είναι τόσο πίσω όταν επιστρέψετε.

Στη συνέχεια, σκεφτείτε εάν θα χρειαστείτε μια επιπλέον ημέρα για να φτάσετε στο σχολείο. Με άλλα λόγια, εάν το σχολείο σας απαιτεί από το παιδί σας να απουσιάζει 5 ημέρες και σχεδιάζετε μόνο να βρεθείτε 4, ίσως αξίζει να πάρει εκείνη την επιπλέον ημέρα, ώστε να μην επιστρέφετε αργά το βράδυ για να πάρετε το παιδί σας σχολείο νωρίς το επόμενο πρωί. Επιπλέον, θα μπορείτε τώρα να πάρετε τα μαθήματα από το σχολείο, ώστε να μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας στις διακοπές χωρίς το παιδί σας να είναι μια εβδομάδα πίσω.

Συζητήστε με τον Δάσκαλο του Παιδιού σας

Εάν δεν μπορείτε να πάρετε την τάξη εργασίας το παιδί σας θα λείπει μπροστά από το χρόνο, μιλήστε με το δάσκαλο του παιδιού σας. Μπορεί να είναι σε θέση να σας δώσει μια καλύτερη ιδέα για το τι μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια των ημερών που έχετε φύγει, ώστε το παιδί σας να μην πέσει πίσω.

Ενώ μπορεί να μην είναι σε θέση να απελευθερώσει το σχολικό έργο, μπορεί να δει τα σχέδια του μαθήματος και να σας ενημερώσει για το τι θα χάσει το παιδί σας. Για παράδειγμα, την εβδομάδα που πηγαίνετε, το παιδί σας μπορεί να μάθει για τα ρήματα και τα επίθετα ουσιαστικά.

Οι διακοπές μπορεί απλώς να είναι το ιδανικό μέρος για να διδάξετε τα παιδιά σας σχετικά με τα ρήματα και τα επίθετα ουσιαστικών ενώ βρίσκεστε στο δρόμο.

Κάντε ένα σχέδιο

Είτε είστε σε θέση να πάρετε το σχολικό έργο εκ των προτέρων είτε όχι, να κάνετε ένα σχέδιο για το πώς θα πάρετε σε αυτό το σχολικό έργο ή τα δικά σας μαθήματα πριν ξεκινήσετε.

Κοιτάξτε το έργο που σας έδωσε το σχολείο ή γράψτε το δικό σας σχέδιο μαθήματος για την εβδομάδα.

Κάντε ένα χρονοδιάγραμμα για να ξεπεράσετε το σχολικό έργο όλη την εβδομάδα, έτσι ώστε το παιδί σας να μην χρειάζεται να συσσωρεύεται σε όλη τη δουλειά τη νύχτα πριν επιστρέψει στο σχολείο.

Επιλέξτε έναν καλό χρόνο

Πότε θα είναι τα παιδιά σας πιο δεκτικοί για να καθίσουν για φύλλα εργασίας; Μπορεί να έχετε κνησμό να βγείτε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου μέχρι τις 8 το πρωί, αλλά τα παιδιά θα είναι πολύ κουρασμένα από τη στιγμή που θα επιστρέψετε.

Διαλέξτε μια καλή στιγμή όταν τα παιδιά σας ανανεώνονται και το σχολικό έργο θα πάει πολύ πιο γρήγορα και εύκολα. Εκείνη την εποχή μπορεί να αλλάζει καθημερινά όταν βρίσκεστε σε διακοπές, έτσι ώστε μερικές μέρες ίσως χρειαστεί να το παίξετε με το αυτί σας.

Να είσαι ευέλικτος

Όλοι γνωρίζουμε ότι μερικές φορές τα σχέδια φαίνονται υπέροχα στο χαρτί, αλλά δεν είναι πρακτικά όταν προσπαθείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Αυτό μπορεί εύκολα να συμβεί στις διακοπές.

Μπορεί να έχετε αποφασίσει ότι τα παιδιά σας θα περάσουν μια ώρα στην τάξη εργασίας τους στο τέλος της ημέρας όταν επιστρέψετε στο ξενοδοχείο. Αλλά μετά από μια μέρα στα αξιοθέατα και τη διασκέδαση, τα παιδιά σας μπορεί απλά να σβηστούν και να είναι έτοιμα για κρεβάτι. Αντί να αναγκάζετε τα παιδιά να κάνουν αυτό το σχολικό έργο, ίσως είναι καλύτερο να το καλέσετε μια μέρα και να το φτιάξετε αύριο.

Καλα να περνας

Θυμηθείτε, είστε διακοπές! Η οικογένειά σας υποτίθεται ότι διασκεδάζει.

Σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι να κάνετε όλα αυτά τα σχολικά έργα πραγματικά.

Το νηπιαγωγείο σας που λείπει μια εβδομάδα σχολείου δεν είναι τόσο μεγάλο όσο μια συμφωνία με το υψηλό σχολείο σου. Ακόμα κι αν έχετε μόνο λίγη δουλειά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αυτό είναι ακόμα ευεργετικό. Αλλά αν δεν κάνετε κάποια εργασία κατά τη διάρκεια ενός σύντομου διάλειμμα, πραγματικά, δεν είναι το τέλος του κόσμου.