Το Unisphere: λαμπερό σύμβολο των Queens

'64 Η εικόνα της Παγκόσμιας Έκθεσης αποκαταστάθηκε στην παλιά δόξα

Το Unisphere είναι μια όμορφη, γιγάντια χαλύβδινη σφαίρα που κάθεται στο πάρκο Flushing Meadows-Corona στο Queens της Νέας Υόρκης , τόσο εικονική που έχει γίνει το σύμβολο των Queens . Είναι ένα διάσημο θέαμα στο κεντρικό Queens και είναι ορατό στους οδηγούς της Long Island Expressway, του Grand Central Parkway και της οδού Van Wyck, καθώς και στους επιβάτες αεροπορικών εταιρειών που φθάνουν και αναχωρούν από τα αεροδρόμια LaGuardia και JFK. Το Unisphere είναι το καλύτερο σύμβολο του δήμου και επίσης ένα από τα μεγαλύτερα σφαιρίδια που έγιναν ποτέ.

1964 Παγκόσμιο Σύμβολο

Το Unisphere βρήκε την πέρκα του στα Queens για την Παγκόσμια Έκθεση του 1964. Η US Steel Corporation την έχτισε ως σύμβολο της παγκόσμιας ειρήνης και αντικατοπτρίζει το θέμα της Παγκόσμιας Έκθεσης, "Ειρήνη Μέσω Κατανόησης". Έκτοτε, το Unisphere καλωσόρισε επισκέπτες, ποδοσφαιριστές, θεατές μουσείων και θεάτρων, οπαδούς του Mets και τους ανθρώπους των Queens της Νέας Υόρκης.

Το Unisphere, σχεδιασμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα τοπίου Gilmore Clarke, είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα και έχει ύψος 140 πόδια και διάμετρο 120 πόδια. Ζυγίζει 900.000 λίβρες. Επειδή οι ηπείρους είναι τα βαρύτερα μέρη του γλυπτού από χάλυβα και δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα, το Unisphere είναι εξαιρετικά βαρύ. Πολύ βαρύ. Προετοιμάστηκε με προσοχή για να υπολογίσει τη μη ισορροπημένη μάζα. Μια πισίνα και σιντριβάνια περιβάλλουν το Unisphere, δίνοντάς του την ψευδαίσθηση ότι επιπλέει από το έδαφος και ανάβει τη νύχτα για δραματική δράση.

Το Unisphere υπέφερε από παραμέληση κατά τη διάρκεια των ετών, όπως και το Flushing Meadows-Corona Park, και από τη δεκαετία του 1970 και οι δύο είχαν σημαντικές ενδείξεις υποβάθμισης.

Το 1989 άρχισε ένα δεκαπενταετές σχέδιο ανακαίνισης του πάρκου και του Unisphere στην παλιά του παράδοση, και το 1994 τα θεαματικά του αποτελέσματα ξεκίνησαν με το άνοιγμα του πάρκου. Η ίδια η σφαίρα επισκευάστηκε και καθαρίστηκε. Η πισίνα και τα σιντριβάνια που την περιβάλλουν ανακαινίστηκαν και προστέθηκαν περισσότερα σπρέι ψεκασμού στα σιντριβάνια.

Νέο τοπίο ολοκληρώθηκε από τη διατήρηση αυτής της εικονικής δομής, η οποία ορίστηκε το City Landmark το 1995.

Απόψεις του Unisphere

Μια από τις καλύτερες απόψεις του Unisphere είναι από το Van Wyck που οδηγεί νότια. Θα δείτε τον ορίζοντα του Μανχάταν πίσω από το Unisphere και αν το χρειαστείτε, το ηλιοβασίλεμα θα θαμπώσει την θέα. Φυσικά, έχετε την πιο κοντινή θέα στο πάρκο, αλλά οι πιο εκπληκτικές είναι από τις πλαϊνές οδούς του Flushing, δυτικά της Main Street.

Η ίδια η θέση

Το Unisphere είναι κάτι περισσότερο από ένα βουνό από χάλυβα που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το Flushing Meadows Park . είναι ένα όμορφο σημείο για τους κατοίκους του Queens να κάνουν βόλτες, έναν τόπο συνάντησης για φίλους και ένα hangout για τους εφήβους σκέιτερ. Το Unisphere κάνει το πάρκο εξαιρετικό. Υπενθυμίζεται ότι ο κόσμος ζει στον δήμο: Ο λαός των Κουίνων προέρχεται από περισσότερα μέρη - από την Αλβανία στη Ζιμπάμπουε - από οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη. Το Unisphere είναι στο σπίτι σε έναν δήμο που συχνά είναι σπίτι μακριά από το σπίτι για πολλούς κατοίκους του.