Απαλλαγές εμβολιασμού από την Οκλαχόμα

Οι υπάλληλοι υγείας της Οκλαχόμα συστήνουν έντονα εμβολιασμούς για παιδιά, υπενθυμίζοντας κάθε χρόνο ότι οι εμβολιασμοί απαιτούνται για τη φοίτηση στο σχολείο στο κράτος. Και οι ομάδες της κοινότητας προσφέρουν δωρεάν τα παιδιά δωρεάν. Ωστόσο, ορισμένοι γονείς αντιτίθενται σε εμβολιασμούς για διάφορους λόγους και ο νόμος για την ανοσοποίηση του Οκλαχόμα, που ψηφίστηκε το 1970, επιτρέπει εξαιρέσεις από την απαίτηση αυτή. Παρακάτω είναι λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις εξαιρέσεις ανοσοποίησης της Οκλαχόμα, τρόπους για να αποφευχθεί η λήψη εμβολιασμών του παιδιού σας αν το επιλέξετε.

Ποιες ανοσοποιήσεις απαιτούνται;

Πριν να εισαχθεί οποιοδήποτε παιδί σε οποιοδήποτε σχολείο, δημόσιο ή ιδιωτικό, στην πολιτεία της Οκλαχόμα, οι γονείς πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποίηση εμβολιασμών. Τα απαιτούμενα εμβόλια είναι η διφθερίτιδα, ο τετάνος ​​και η κοκκύτη. Πολιομυελίτις; Ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς; Ηπατίτιδα Β; Ηπατίτιδα Α; και της Varicella (ανεμοβλογιά). Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες δοσολογίες και απαιτήσεις, γι 'αυτό ρωτήστε το γιατρό σας ή δείτε το έγγραφο του Υπουργείου Υγείας της Οκλαχόμα για την τρέχουσα νομοθεσία .

Πρέπει να εμβολιάσω το παιδί μου;

Η απόφαση, βέβαια, είναι να γίνει ένας γονέας. Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, το κρατικό υγειονομικό τμήμα, και στην πραγματικότητα σχεδόν κάθε αρχή υγείας, υποστηρίζει ένα πρόγραμμα εμβολιασμού για παιδιά. Δυστυχώς, υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με τις ανοσοποιήσεις και αυτή η παραπληροφόρηση αναγκάζει μερικές φορές τους γονείς να αποχωρήσουν από τον εμβολιασμό των παιδιών τους. Όποια και αν είναι η επιλογή σας, είναι σημαντικό να είστε ενημερωμένοι και ενημερωμένοι.

Συζητήστε με τους γιατρούς και τους υπαλλήλους του υγειονομικού τμήματος και αναθεωρήστε, για παράδειγμα, αυτή τη λίστα με τους λαϊκούς μύθους εμβολιασμού πριν αποφασίσετε.

Ποιες είναι οι επιτρεπόμενες αιτίες εξαίρεσης από τον εμβολιασμό;

Εξαιρέσεις ανοσοποίησης επιτρέπονται στην πολιτεία της Οκλαχόμα για "ιατρικούς, προσωπικούς ή θρησκευτικούς λόγους". Ένα παιδί μπορεί να εξαιρεθεί από ένα ή περισσότερα εμβόλια, αλλά να τα βγάλει ακόμα.

Σημείωση: Οι εξαιρέσεις δεν επιτρέπονται λόγω απώλειας ή μη εφικτού αρχείου εμβολιασμού.

Πώς μπορώ να πάρω μια απαλλαγή από ανοσοποίηση στην Οκλαχόμα;

Για να τύχει εξαίρεσης από την απαίτηση σχολικής ανοσοποίησης, ένας γονέας ή κηδεμόνας πρέπει να συμπληρώσει ένα πιστοποιητικό εξαίρεσης. Αυτά μπορούν να ληφθούν στο σχολείο του παιδιού. Εάν το σχολείο είναι εκτός πιστοποιητικών απαλλαγής, μπορείτε να παραγγείλετε περισσότερα, καλώντας την Υπηρεσία Ανοσοποίησης του Κράτους στα (405) 271-4073 ή (800) 243-6196. Οι γιατροί και οι νομαρχιακές υπηρεσίες υγείας δεν έχουν τα έντυπα, ούτε και το Γραφείο Υγείας της Πολιτείας της Οκλαχόμα, αλλά είναι τώρα διαθέσιμα για λήψη στο διαδίκτυο.

Μετά τη συμπλήρωση του εντύπου και την παροχή οποιουδήποτε πρόσθετου απαιτούμενου υλικού, όπως η δήλωση ιατρού, τα πιστοποιητικά απαλλαγής θα πρέπει να επιστραφούν στο σχολείο ή στο παιδικό σταθμό του παιδιού για επεξεργασία.

Στέλλεται στο κράτος, εξετάζεται και στη συνέχεια εγκρίνεται ή απορρίπτεται. Εάν εγκριθεί, το αρχείο απαλλαγής θα κατατεθεί στο σχολείο.

Τι άλλο πρέπει να ξέρω για τις εξαιρέσεις;

Το έντυπο απαλλαγής περιέχει μια σημαντική σημείωση στο κάτω μέρος σχετικά με τις καταστάσεις έκρηξης. Εάν εκδηλωθεί εστία ασθένειας, για την ασφάλεια τόσο του ίδιου όσο και των άλλων φοιτητών, ένα παιδί με εξαίρεση από την ανοσοποίηση θα μπορούσε να αποκλειστεί από το σχολείο ή τη μονάδα παιδικής φροντίδας.

Πού μπορώ να πάρω ανοσοποιήσεις για το παιδί μου;

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων επιλέγουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, οπότε αν αποφασίσετε να μην λάβετε απαλλαγή και να προχωρήσετε με βάση τις συστάσεις τους, η πρώτη θέση που ελέγχετε είναι με τον θεράποντα ιατρό του παιδιού σας. Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά έναν γιατρό, το κράτος μπορεί να έχει επιλογές για βοήθεια.

Ελέγξτε με το τοπικό τμήμα υγείας νομού ή δείτε το πρόγραμμα εμβολίων για παιδιά της Οκλαχόμα. Προσφέρει εμβόλια για παιδιά με χαμηλό εισόδημα, ανασφάλιστα και μη ασφαλισμένα.

Πού μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ανοσοποιήσεις;

Κάθε χρόνο, το κρατικό υπουργείο Υγείας της Οκλαχόμα απελευθερώνει έναν γρήγορο και εύκολο οδηγό για τις εμβολιασμούς που μπορείτε να βρείτε στο www.ok.gov/health. Επίσης, ο εμπειρογνώμονας Verwell.com για την Παιδιατρική Dr. Vincent Iannelli έχει ένα άρθρο σχετικά με τα βασικά ανοσοποίησης και τις ασθένειες που προλαμβάνονται με εμβόλια, καθώς και ένα σχετικά με τους κινδύνους μη εμβολιασμού.