Οικογενειακό κάμπινγκ στην άνεση

- Δοκιμάστε ένα yurt ή tipi ή "καμβάς"

Εντάξει, έτσι δεν είναι πραγματικά "κάμπινγκ".

Το "κάμπινγκ", τουλάχιστον για αυτόν τον συγγραφέα, σημαίνει ακόμα τον ύπνο σε μια σκηνή. που μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό για μια οικογένεια, αλλά για τους περισσότερους ενήλικες, ο ύπνος στο έδαφος είναι μόνο διασκεδαστικός για περίπου πέντε λεπτά. Και έτσι αρχίζει μια αναζήτηση για τα εργαλεία: χαλάκια, φουσκωτά στρώματα αέρα ....

Το οποίο φέρνει ένα άλλο μεγάλο μειονέκτημα με την κατασκήνωση: τη συσκευασία, τη φόρτωση, την εκφόρτωση και την τοποθέτηση τόνων ουσιών.

Για να μην το αναφέρουμε, αγοράζοντας αυτά τα πράγματα στην πρώτη θέση, αποθηκεύοντάς το κάπου το χειμώνα και βρίσκοντας (ή μη βρίσκοντας) πάλι το επόμενο έτος.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μερικές οικογένειες μπαίνουν στο RV Camping, με ανέσεις όπως κρεβάτια και κουζίνα που είναι ενσωματωμένη. Εν τω μεταξύ, μερικά κατασκήνωση κάνουν τις αποδράσεις εύκολη για τους "κατασκηνωτές" τους, παρέχοντας καμπίνες - και άλλες πιο νέες μορφές διαμονής.

Απλά βγείτε στο yurt σας, ή tipi, ή deluxe σκηνή ...
Πολλοί campgrounds στη Βόρεια Αμερική προσφέρουν καμπίνες προς ενοικίαση. Αλλά γιατί να μην δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό;

Στη Βόρεια Αμερική, αρκετοί χώροι κατασκηνώσεων προσφέρουν τώρα γιουτς που συνοδεύονται από κρεβάτια, εργαλεία κουζίνας, θερμαντήρες, κλιματιστικά, καφετιέρες και ίσως ακόμη και ένα φούρνο μικροκυμάτων.

Τι είναι γιουρτ; Ιστορικά, οι ρουτ είναι κυκλικές κατοικίες που χρησιμοποιούνται από αρχαία χρόνια από νομαδικούς λαούς στις στέπες της Κεντρικής Ασίας. Όταν ο Μάρκο Πόλο επισκέφθηκε τη Μογγολία τον 14ο αιώνα, βρήκε νομάδες σε γιγάρτες από ξύλινα κουφώματα καλυμμένα από δέρματα ζώων, με στέγες τύπου θόλου που άνοιξαν στην κορυφή.

Πριν από μερικές δεκαετίες, μια σειρά εταιρειών ανακάλυψαν εκ νέου την έννοια του yurt και σχεδίασαν ελκυστικές σύγχρονες yurts. Αυτές οι διακεκριμένες στρογγυλές κατοικίες αναδύονται τώρα στα στρατόπεδα.

Το Yosemite Pines, για παράδειγμα, κοντά στο Εθνικό Πάρκο Yosemite στην Καλιφόρνια, προσφέρει πλήρως εξοπλισμένα yurts καθώς και καμπίνες και κάμπινγκ.



Το Beachwood Acres Camping Resort - δίπλα στο κρατικό πάρκο Cowan 1400 στρεμμάτων στο Οχάιο - διαθέτει καμπίνες, γιούρτες και εξοχικές κατοικίες.

Το Campground Merry Mac, στο Merrimac, WI, διαθέτει ρουτ και καμπίνες

Ή τι γίνεται με ένα tipi ; Δοκιμάστε το RimRock Inn στο Όρεγκον, το οποίο διαθέτει πλήρως εξοπλισμένες ντουσιέρες, με κεντρικό τζάκποτ, στρώματα futon, τραπέζι και σκαμπό, ξαπλώστρες, φανάρι και ακόμη και διακοσμητικά μαξιλάρια ινδικής εκτύπωσης.

Ή μια πολυτελής σκηνή : στα πάρκα διακοπών Eurocamp σε πολλές χώρες της Ευρώπης, οι οικογένειες μπορούν να παραμείνουν σε "διαμερίσματα με καμβά": σκηνές 3 υπνοδωματίων, ήδη έτοιμες όταν φτάνουν οι επισκέπτες, εξοπλισμένες με ψυγείο, εστία αερίου και ηλεκτρικά φώτα.

Για ακόμη περισσότερη άνεση ...
Ρίξτε μια ματιά σε μερικές από τις εκπληκτικές εγκαταστάσεις στα καταλύματα Eurocamp : όπως γίγαντες νεροτσουλήθρες σε ένα πάρκο διακοπών στη Γαλλία. Τα στρατόπεδα διακοπών του Eurocamp διαθέτουν εστιατόρια, καταστήματα, πολλές μορφές αναψυχής, προγράμματα για παιδιά, ακόμη και ιαματικά λουτρά.

Συμπέρασμα:
Δεν υπάρχει υποκατάστατο για την αληθινή κάμπινγκ: ρίχνοντας μια σκηνή σε ένα φυσικό περιβάλλον, όπου είστε πλήρως περιτριγυρισμένοι από το Great Outdoors. Αλλά ως συμβιβασμός που κάνει μια οικογενειακή απόδραση soooo πολύ ευκολότερη, οι χώροι κατασκήνωσης ικανοποιούν μια ανάγκη προσφέροντας yurts, tipis, deluxe σκηνές, κλπ.

* Φωτογραφίες ευγενική προσφορά Yosemite Pines RV Resort & Family Lodging και Camp Merry Mac's.