Πρέπει να μιλήσω γαλλικά στο Κεμπέκ

Ο Καναδάς είναι διάσημος για πολλά πράγματα, όπως όμορφα ορεινά τοπία, δυσανάλογη αναπαράσταση αστείων ανθρώπων στο Χόλιγουντ και γαλλική ως μία από τις δύο επίσημες γλώσσες του.

Η σύντομη απάντηση σχετικά με το εάν πρέπει να μιλάτε γαλλικά όταν πηγαίνετε στο Κεμπέκ είναι "όχι". Παρόλο που η πλειοψηφία της επαρχίας είναι φρακόφωνο (γαλλόφωνη), τα αγγλικά ομιλούνται ευρέως σε μεγάλες πόλεις, όπως το Κεμπέκ ή το Μόντρεαλ και τα τουριστικά καταφύγια όπως το Mont-Tremblant και το Tadoussac.

Ακόμη και εκτός των μεγάλων μητροπολιτικών περιοχών, οι εργαζόμενοι σε τουριστικά αξιοθέατα, όπως οι επιχειρήσεις παρακολούθησης φαλαινών, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, θα μπορούν γενικά να συζητήσουν σε κάποια αγγλικά ή να βρουν εύκολα κάποιον που μπορεί.

Παρόλα αυτά, όσο πιο μακριά βρίσκεστε στο Μόντρεαλ (το Μόντρεαλ είναι το αγγλόφωνο κέντρο του Κεμπέκ και έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό αγγλικών στην επαρχία), τόσο λιγότερο πιθανό είναι ότι οι άνθρωποι που συναντάτε μπορούν να σας μιλήσουν στα αγγλικά. Εάν αποφασίσετε να βγείτε έξω σε λιγότερο αστικούς προορισμούς του Κεμπέκ, θα πρέπει να έχετε ένα αγγλικό / γαλλικό λεξικό ή στίχο τον εαυτό σας με κάποια βασικά γαλλικά για τους ταξιδιώτες.

Πέρα από το πού θα βρείτε ή δεν θα μπορείτε να βρείτε αγγλόφωνους στο Κεμπέκ, μην ξεχνάτε ότι η γλώσσα στον Καναδά είναι ένα ευαίσθητο θέμα με μια μακρά, συχνά εχθρική, ιστορία μεταξύ αγγλικών και γαλλικών ομιλητών που περιλαμβάνει ένοπλες συγκρούσεις και δύο επαρχιακά δημοψηφίσματα στα οποία Ο Quebeckers ψήφισε στην αποχώρηση από τον υπόλοιπο Καναδά.

Μερικοί τουρίστες στο Κεμπέκ - ειδικά στο Κεμπέκ - ισχυρίζονται ότι ανιχνεύουν την υποκείμενη αντιπάθεια προς τους αγγλικούς ομιλητές που εκδηλώνονται ως φτωχοί ή παραμελημένοι πελάτες. Έχοντας ταξιδέψει περισσότερες από 20 φορές στο Κεμπέκ, πρέπει να πω ότι δεν έχω συναντήσει ποτέ τέτοια θεραπεία, τουλάχιστον όχι περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στον Καναδά.

Συνολικά, η επίσκεψη στο Κεμπέκ δεν απαιτεί διαφορετικό σχεδιασμό από οποιονδήποτε άλλο προορισμό. αν και η εκμάθηση μιας γλώσσας είναι μέρος της διασκέδασης (μετά από όλα, μιλώντας γαλλικά μόνο αισθάνεται λαμπερό) και μπορεί να είναι χρήσιμη όταν βρίσκεστε μακριά από το χτυπημένο μονοπάτι.