Η γαλλική πρωτεύουσα της L'Isle-sur-la-Sorgue στην Προβηγκία

Τα παλαιά καταστήματα και εκθέσεις καθιστούν το L'Isle-sur-la-Sorgue διάσημο

Ένα ελκυστικό νότο της πόλης της Γαλλίας

Το L'Isle-sur-la-Sorgue, μια όμορφη πόλη στο Vaucluse της Προβηγκίας, είναι γνωστό για τα καταστήματα με αντίκες, τις αγορές και τις εκθέσεις. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Sorgue, είναι μια ιστορική πόλη όπου αντίκες γεμίζουν τα μικρά καταστήματα που βρίσκονται σε πρώην βιομηχανικά κτίρια. Κάνει μια υπέροχη μέρα έξω ή ένα διάλειμμα το Σαββατοκύριακο από τις κοντινές νότιες πόλεις της Γαλλίας, της Αβινιόν , της Πορτοκαλί, της Μασσαλίας και της Aix-en-Provence .

Γενικές πληροφορίες

Τουριστικό γραφείο
Place de la Liberté
Τηλ .: 00 33 (0) 4 90 38 04 78
Δικτυακός τόπος

Αντίκες

Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι επισκέπτονται το L'Isle-sur-la-Sorgue. Το τουριστικό γραφείο διαθέτει κατάλογο καταστημάτων με αντίκες. Αλλά αν δεν έχετε στο μυαλό σας ένα ειδικό κατάστημα ή έμπορο, το καλύτερο πράγμα είναι απλώς να περιπλανηθείτε στους δρόμους, να επισκεφτείτε εκείνους που σας φαντάζουν.

Υπάρχει επίσης μια ολόκληρη σειρά από παλαιά χωριά κατά μήκος του κεντρικού δρόμου στους παλιούς μύλους και εργοστάσια. Το Le Village des Antiquaires de la Gare (2 στο Av. De l'Egalite, τηλ .: 00 33 (0) 4 90 38 04 57) είναι ένα από τα μεγαλύτερα. Στεγάζει περίπου 110 αντιπροσώπους σε ένα παλιό εργοστάσιο ύφανσης και είναι ανοιχτό το Σάββατο έως τη Δευτέρα.

Αντίκες

Τα δύο μεγάλα πανηγύρια αντίκες κάθε χρόνο, ένα κατά το Σαββατοκύριακο του Πάσχα και το δεύτερο στα μέσα Αυγούστου, είναι διάσημα τόσο στη Γαλλία όσο και σε μεγάλο μέρος της υπόλοιπης Ευρώπης. Υπάρχει επίσης μια κανονική αγορά αντικειμένων της Κυριακής και δύο αγορές Brocante το Σάββατο και τις Κυριακές.

Ιστορία του L'Isle-sur-la-Sorgue

Το L'Isle-sur-la-Sorgue αναπτύχθηκε τον 12ο αιώνα ως πόλη ψαράδων. Χτισμένο σε ξυλοπόδαρα πάνω από ένα βάλτο, το νερό έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό που αναγκαστικά ονομάστηκε «Βενετία της Προβηγκίας». Μέχρι τον 18ο αιώνα, 70 τεράστια waterwheels πλαισιώνεται τα κανάλια, τροφοδοτώντας τις μεγάλες βιομηχανίες χαρτιού και μετάξι.

Θελγήτρα

Είναι μια πόλη για βόλτα, παρακολούθηση ατόμων και, φυσικά, για παλιές αγορές. Υπάρχουν μερικά μικρά μουσεία, όπως το Μουσείο του Σάντον (τα σάντουιτς είναι αργυρά χριστουγεννιάτικα σχήματα που γίνονται στην Προβηγκία) και τα παλιά εργαλεία (Saint-Antoine, τηλ .: 00 33 (0) 6 63 00 87 27) από κουτάβια και παιχνίδια , μια συλλογή από κούκλες από το 1880 έως το 1920 (26 rue Carnot, τηλ .: 00 33 (0) 4 90 20 97 31).

Η εκκλησία της Notre-Dames-des-Anges ανοικοδομήθηκε τον 17ο αιώνα. μην χάσετε το ρολόι που δείχνει την ώρα, την ημερομηνία και τις φάσεις του φεγγαριού και το περίτεχνο εσωτερικό του. Το Hôpital του 18ου αιώνα (pl des Freres Brun, τηλ .: 00 33 (0) 4 90 21 34 00), έχει μια μεγάλη σκάλα, παρεκκλήσι και φαρμακείο καθώς και έναν υπέροχο κήπο με μια παλιά βρύση. Ζητήστε να δείτε στη ρεσεψιόν.

Που να μείνω

Που να φάω