Οδηγός για την επίσκεψη στο Πουέρτο Ρίκο

Χρειάζομαι ένα διαβατήριο;

Όχι. Όταν ταξιδεύετε στο Πουέρτο Ρίκο, είναι σαν να πηγαίνετε οπουδήποτε μέσα στις ΗΠΑ. Το μόνο που χρειάζεστε είναι η άδεια οδήγησης ή άλλη έγκυρη μορφή ταυτότητας με φωτογραφία. Στην πραγματικότητα, το Πουέρτο Ρίκο είναι ένας από τους δύο μόνο προορισμούς στην Καραϊβική (το άλλο είναι οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ) που δεν απαιτούν από τους πολίτες των ΗΠΑ να φέρουν διαβατήριο.

Θα λειτουργεί το κινητό μου;

Ναι, το κινητό σας θα πρέπει να εργάζεται στο Σαν Χουάν και τις περισσότερες πόλεις.

Θα χρειαστώ να μετατρέψω τα χρήματα;

Όχι. Το δολάριο είναι το μόνο νόμισμα που θα χρειαστείτε.

Πρέπει να ξέρω ισπανικά;

Τα ισπανικά και τα αγγλικά είναι οι επίσημες γλώσσες του Πουέρτο Ρίκο. Στις μεγάλες πόλεις και στα νησιά Vieques και Culebra, μπορείτε να φτάσετε χωρίς λέξη ισπανικά. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τους τουρκοκυνηγοί, τους καταστηματάρχες, τους ξεναγούς κλπ. Συνήθως μιλούν άπταιστα Αγγλικά. Η αστυνομία είναι ένα άλλο ζήτημα: δεν είναι εύκολο να βρεθεί ένας αγγλόφωνος αστυνομικός. Όσο πιο μακριά μετακινείτε στο λιγότερο αστικό εσωτερικό του νησιού, τόσο περισσότερο θα χρειαστεί να έχετε κάποια εντολή στη γλώσσα.

Πώς είναι ο καιρός?

Καλα ΝΕΑ! Αφήστε τα πουλόβερ στο ντουλάπι. Η θερμοκρασία του Puerto Rico κατά τη διάρκεια του έτους κυμαίνεται από ένα ζεστό 71 μοίρες έως ένα 89 βαθμούς στο νερό. Ακόμα, το νησί βλέπει το μερίδιό του στη βροχή, κυρίως στο ορεινό εσωτερικό και κατά τη διάρκεια της εποχής τυφώνα. Οι πιο ξηροί μήνες είναι ο Ιανουάριος-Απρίλιος.

(Η πρόβλεψη στο ηπειρωτικό Πουέρτο Ρίκο διαφέρει από αυτή των Culebra και Vieques · ελέγξτε ανάλογα εάν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε στα νησιά.)

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να πάτε;

Πρόκειται για θέμα συζήτησης. Το Πουέρτο Ρίκο έχει δύο εποχές και αυτές ακολουθούν τον καιρό. Η μέγιστη περίοδος ταξιδιού είναι από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο, όταν οι Αμερικανοί που διαφεύγουν του χειμώνα εισβάλλουν στο νησί με πλοίο και αεροπλάνα.

Σε αυτήν την εποχή, θα πληρώσετε τις υψηλότερες τιμές για τα ξενοδοχεία, και θα ήταν καλό να διατηρήσετε εστιατόρια και δραστηριότητες εκ των προτέρων. Η χαμηλή περίοδος πέφτει μεταξύ Μάιο και Νοέμβριο, και αυτό είναι όταν οι ταξιδιώτες μπορούν να βρουν καταπληκτικές προσφορές σε ξενοδοχεία, αεροπορικά εισιτήρια και πακέτα διακοπών. Φυσικά, 1 Ιουνίου έως 30 Νοεμβρίου είναι επίσης εποχή τυφώνα.

Χρειάζεται να αποφύγω την εποχή του τυφώνα;

Οι τυφώνες δεν είναι ξένοι στο Πουέρτο Ρίκο. Και μια υποβαθμισμένη τροπική καταιγίδα μπορεί να καταστρέψει τις διακοπές σας εξίσου αποτελεσματικά με έναν τυφώνα. Αν προγραμματίζετε διακοπές κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει με τους ακόλουθους πόρους για τις πιο πρόσφατες προβλέψεις:

Πρέπει να νοικιάσω ένα αυτοκίνητο;

Οι περισσότερες μεγάλες εθνικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων έχουν γραφεία στο νησί, μαζί με πολλούς τοπικούς φορείς. Οι αυτοκινητόδρομοι είναι καλά στρωμένοι και γενικά εύκολοι στην πλοήγηση. Αλλά πριν κλείσετε την ενοικίαση σας, σκεφτείτε τα εξής: