Χριστούγεννα στη Γαλλία - Γαλλικές παραδόσεις στα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα ξεκινούν με τις Χριστουγεννιάτικες αγορές του Νοεμβρίου

Η Γαλλία έχει μερικές από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη. Ξύλινες καλύβες που πωλούν τρόφιμα και ποτά, ξύλινα παιχνίδια, κασκόλ, τσάντες και κοσμήματα γεμίζουν τους δρόμους. οι μεγάλοι τροχοί και τα παγοδρόμια προσελκύουν οικογένειες και τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια κάνουν ένα βιαστικό εμπόριο. Είναι ιδιαιτέρως ελκυστικό για τους Βρετανούς που σμήνονται πάνω από τη Μάγχη στις πόλεις της Βόρειας Γαλλίας για να αποθεματοποιήσουν τα Χριστουγεννιάτικα αντικείμενα, το κρασί και τα οινοπνευματώδη και ταυτόχρονα να πάρουν την ατμόσφαιρα του πάρτι.

Christmas Illuminations

Οι Γάλλοι ήταν πάντα ιδιαίτερα καλοί στην παραγωγή grand sons-et-lumières δείχνει - ηχητικά και ελαφριά γυαλιά που τα Χριστούγεννα παίζουν πάνω στις προσόψεις των μεγάλων καθεδρικών ναών τους. Η ιδέα πήρε παντού. Το 2013 η πόλη Le-Puy-en-Velay, ένα από τα σημαντικότερα σημεία εκκίνησης των μεσαιωνικών προσκυνημάτων στο Σαντιάγκο ντα Κομποστέλα της Ισπανίας , άρχισε να ανάβει τα περίεργα κτίριά της που στέκουν τα κορυφαία ηφαιστειακά πετρώματα και το Le Puy είναι ένα μικρό πόλη σε σύγκριση με τις μεγάλες πόλεις Amiens ή Αβινιόν .

Ένα από τα μεγαλύτερα ηχητικά και ελαφριά σόου λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στη Λυών το Σαββατοκύριακο πλησιέστερα στις 10 Δεκεμβρίου, όταν η Fête des Lumières αναλαμβάνει την πόλη για μια τετραήμερη υπερβολή. Όλα τα μεγάλα κτίρια και τα αγάλματα φωτίζονται με στροβιλισμένα χρώματα και δραματικά φωτεινά εφέ.

Είναι ένα διεθνές αξιοθέατο. αν θέλετε να πάτε θα πρέπει να κάνετε κράτηση τρόπο διαμονής σας εκ των προτέρων, και το εστιατόριο σας καθώς και η Λυών είναι η γαστρονομική πρωτεύουσα της Γαλλίας. Αλλά η προέλευση του ελαφρύ φεστιβάλ είναι σοβαρή, που χρονολογείται από το 1852 και είναι ένα φόρο τιμής στην Παναγία.

Περισσότερα για τη Λυών

Καθεδρικοί ναοί και εκκλησίες στα Χριστούγεννα

Πολλοί καθεδρικοί ναοί και ακόμη και μικρές εκκλησίες φωτίζονται ειδικά κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, ακόμη και αν δεν έχουν θεαματικές εκπομπές ήχου και φωτός. και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πανύψηλα χριστουγεννιάτικα δέντρα, είτε έξω είτε στον ναό. Βγείτε στο εσωτερικό και πάντα θα βρείτε ένα παιδικό βρεφονηπιαίο σταθμό που απεικονίζει τη γέννηση του Ιησού. Μερικοί είναι ζωντανοί. άλλοι είναι μέτριοι. και τα περισσότερα είναι γεμάτα με σαντόνια, ζωγραφισμένα στο χέρι στοιχεία από τερακότα, που παράγονται ακόμα στην Προβηγκία.

Για ένα αληθινό συναίσθημα των διακοπών, μεταβείτε στο Sélestat, ανάμεσα στο Στρασβούργο και το Colmar στην καρδιά της Αλσατίας. Η γραφική πόλη λατρεύει τα Χριστούγεννα με τα 10 διακοσμημένα έλατά της που αιωρούνται από τις καμάρες του ναού στην εκκλησία του St-Georges.

Οι δρόμοι και οι πλατείες

Περπατήστε στους δρόμους, τα σοκάκια και τις πλατείες οποιασδήποτε γαλλικής πόλης και ο νυχτερινός αέρας είναι γλυκός με τη μυρωδιά του καπνού ξύλου καθώς καίγονται οι φωτιές στις σχάρες. Εάν θα μπορούσατε να δείτε μέσα, θα δείτε τα τρόφιμα και τα ποτά, που αφέθηκαν μόνο στην περίπτωση Mary και το μωρό Ιησούς έρχονται από το βράδυ.

La Fête de Saint Nicolas, Η γιορτή του Αγίου Νικολάου

Για την ανατολική και τη βόρεια Γαλλία, 6 Δεκεμβρίου, ή η γιορτή του Αγίου Νικολάου, σηματοδοτεί την αρχή της εποχής των Χριστουγέννων.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην Αλσατία, τη Λορένη, το Nord-Pas de Calais και τη Βρετάνη. Αν μια οικογένεια ακολουθεί αυστηρή παράδοση, είναι η ώρα για την αφήγηση, για τα παραμύθια που κρατούν τα μικρά παιδιά ξύπνια τη νύχτα. Οι πιο γνωστές λέξεις των τριών παιδιών που χάνονται, προσελκύονται από ένα κρεοπωλείο στο κατάστημά τους και αλατοποιούνται σε ένα μεγάλο βαρέλι. Αλλά ευτυχώς, φυσικά, ο Άγιος Νικόλαος παρεμβαίνει και τα διασώσει. Η ιστορία εξηγεί γιατί ο Άγιος Νικόλαος είναι ο πολιούχος των παιδιών ενώ ο κρεοπώλης έγινε ο κακός Πέρε Φουέτταρ, που είτε θα νικήσει τα παιδιά που ήταν άτακτα ή θα του έλεγαν ο άγιος Νικόλαος ότι δεν θα έπρεπε να δίνουν δώρα στις 6 Δεκεμβρίου.

Τα παιδιά βάζουν τα παπούτσια τη νύχτα μπροστά στο τζάκι για τις αναπόφευκτες σοκολάτες και τις μελόπιτες που τις γεμίζουν το πρωί.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια στη Γαλλία

Όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η κύρια διακόσμηση σε σπίτια και στους δρόμους είναι το έλατο, ή το sapin de Noël. Η έμπνευση του δέντρου ήρθε αρχικά από την Αλσατία, με την πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου που εμφανίζεται σε ένα έγγραφο που χρονολογείται από το 1521 και εμφανίζεται στην Βιβλιοθήκη της Ανθρωπότητας στο Sélestat (ανακαινισμένο μέχρι το 2018). Το χειρόγραφο περιγράφει μια πληρωμή 4 σελίνια στον φύλακα του δάσους για να προστατεύσει τα ελάφια από την αποκοπή από την Ημέρα του Αγίου Θωμάς στις 21 Δεκεμβρίου μέχρι την Ημέρα των Χριστουγέννων.

Τα δέντρα ήταν πρώτα διακοσμημένα με λαμπρά κόκκινα μήλα, μια υπενθύμιση της πτώσης από τη χάρη του Αδάμ και της Εύας. Από τα τέλη του 16ου αιώνα, λουλούδια όπως τριαντάφυλλα, φτιαγμένα από πολύχρωμο χαρτί διακοσμούσαν τα δέντρα, ακολουθούμενα από μεταλλικές διακοσμήσεις για να δώσουν την αίσθηση του αργύρου και του χρυσού.

Οι παραδόσεις των χριστουγεννιάτικων δέντρων εξαπλώθηκαν στη Γαλλία από τον Γαλλο-Πρωσικό πόλεμο του 1870-1871, όταν οι άνθρωποι από την Αλσατία μετακόμισαν σε όλη τη χώρα, λαμβάνοντας τις παραδόσεις τους μαζί τους. Σήμερα, καμία πόλη ή οικογένεια που δεν σέβεται τον εαυτό της είναι χωρίς ένα.

24 Δεκεμβρίου, μαγική παραμονή Χριστουγέννων

Στη Γαλλία, όπως και σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, η παραμονή των Χριστουγέννων ή ο Le Réveillon είναι η σημαντική στιγμή. Ενώ πολλοί άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Μεσάνυχτα μάζα στην τοπική εκκλησία, εξακολουθούν να ακολουθούν την παράδοση ενός τεράστιου γλέντι που πηγαίνει αργά τη νύχτα, είτε στο σπίτι είτε σε εστιατόριο. Αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα για το τι προσφέρετε, μεταβείτε σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ ή οποιοδήποτε κατάστημα τροφίμων σε μια γαλλική πόλη. Οι οθόνες είναι εξαιρετικές: ολόκληρα foie gras, στρείδια, καλάθια φρούτων, χήνες, καπόνες και άλλα.

Η γιορτή των Χριστουγέννων της Γαλλίας

Το γεύμα την παραμονή των Χριστουγέννων πρέπει να δοκιμάζεται για να πιστέψει κανείς. Το μάθημα ακολουθεί πορεία ψαριών, στρείδια, κρέας και σε κάποιο μέρος της Γαλλίας, 13 διαφορετικά επιδόρπια. Είναι ένα γεγονός και σωστά σε μια χώρα της οποίας η γαστρονομική παράδοση έχει αναγνωριστεί στον κατάλογο της πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

25 Δεκεμβρίου

Η Χριστουγεννιάτικη Ημέρα είναι, όχι απροσδόκητα, μάλλον μια σιωπηλή υπόθεση, δεδομένων των υπερβολών της νύχτας πριν. Ορισμένες οικογένειες πηγαίνουν στην εκκλησία το πρωί, πιέζουν το αγαπημένο τους μπαρ ή καφετέρια και μετά πηγαίνουν σπίτι. Το μεγαλύτερο μέρος της Γαλλίας κλείνει το απόγευμα καθώς οι Γάλλοι έχουν ένα άλλο καλό γεύμα και στη συνέχεια αναβάλλουν την ημέρα.

Έτσι, αν βρίσκεστε στη Γαλλία τα Χριστούγεννα, θυμηθείτε να ευχηθείτε σε όλους τους ' Joyeux Noël '.