Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στη Γαλλία

Αγίου Βαλεντίνου και την προέλευση της ρομαντικής Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου

Ποιος ήταν ο Άγιος Βαλεντίνου;

Υπάρχουν δύο σημαντικοί υποψήφιοι για την τιμή του να είσαι αυτός ο άγιος (στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετά Αγίου Βαλεντίνου ως Βαλεντίνος ή Βαλεντίνος ήταν ένα δημοφιλές λατινικό όνομα, που σημαίνει άξιος, ισχυρός ή ισχυρός ή πιθανώς και οι τρεις.) Όλες οι ιστορίες πρέπει να λαμβάνονται με μια μεγάλη πρέζα αλάτι, αλλά κάνουν ενδιαφέρουσα ανάγνωση.

Ο πρώτος υποψήφιος είναι ο Βαλεντίνου της Τρέβι. Έγινε επίσκοπος το 197 μ.Χ., αλλά πέθανε αφού φυλακίστηκε, βασανίστηκε και αποκεφαλίστηκε στη Via Flaminia στη Ρώμη ... απλά επειδή ήταν χριστιανός.

Η επόμενη σε ημερομηνία σειρά είναι το πιο πιθανό. Ο μάρτυρας του Αγίου Βαλεντίνου της Ρώμης (όλοι μαρτύρησαν) έχει προσελκύσει πολλούς θρύλους, συμπεριλαμβανομένης της φυλάκισής του, επειδή αψήφησε τον αυτοκράτορα Κλαύδιο, ο οποίος είχε αποφασίσει ότι οι άνδρες έκαναν καλύτερους στρατιώτες τόσο έξωθεν γάμο για τους νέους. Ο Βαλεντίνος συνέχισε να κάνει γάμους - μυστικά - με νέους εραστές. Μια άλλη εκδοχή τον βοηθά να ξεφύγει από τους χριστιανούς από τις πραγματικά απαλές ρωμαϊκές φυλακές για τις οποίες φυλακίστηκε. Έπεσε ερωτευμένος με ένα κορίτσι και της έγραψε πριν από το θάνατό του, υπογράφοντας "Από το Valentine".

Γιατί 14 Φεβρουαρίου;

Μπορείτε να πάρετε την επιλογή σας πάνω από αυτό. Σε μερικούς ανθρώπους ήταν η μέρα που ο Άγιος μαρτύρησε ή θάφτηκε. Μία μάλλον πιο εύλογη εξήγηση ήταν ότι χρησιμοποιήθηκε από την Εκκλησία για να καθαρίσει (και να αξιοποιήσει) την παγανιστική γιορτή της Λουπερκαλιάς , μια γιορτή γονιμότητας αφιερωμένη στον Ρωμαίο θεό της γεωργίας, τον Φαούνιο και τους ιδρυτές της Ρώμης, Ρομουλού και Ρέμου, η οποία συνέβη στις 15 Φεβρουαρίου.


Η σειρά των ρωμαϊκών ιερέων που ονομάζεται Luperci πήγε στο ιερό σπήλαιο, όπου πιστεύεται ότι τα δύο μικρά παιδιά είχαν φροντιστεί από ένα λούφα-λαού. Οι ιερείς θυσίασαν μια κατσίκα (για γονιμότητα) και ένα σκύλο (για καθαρισμό). Κόβοντας το δέρμα της κατσίκας σε λωρίδες, βυθίστηκαν με το θυσιαστήριο αίμα και βγήκαν στους δρόμους, χτυπώντας κάθε γυναίκα που περνούσε με το δέρμα της κατσίκας για να γίνουν οι γυναίκες γόνιμες το επόμενο έτος.

Το φεστιβάλ απαγορεύτηκε τον 5ο αιώνα μ.Χ. και ταυτόχρονα ο Πάπας δήλωσε την 14η Φεβρουαρίου ως Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Τι κάνει ο Άγιος Βαλεντίνος;

Λοιπόν όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ο προστάτης άγιος της αγάπης, των εραστών και ευτυχισμένων γάμων. Αλλά είναι και ο chap που βοηθά τους μελισσοκόμους και τους πάσχοντες από επιληψία, πανούκλα και λιποθυμία. Και τέλος, όπως ο Άγιος Χριστόφορος, έχει σκοπό να φροντίσει τους ταξιδιώτες. Είναι ένας πολυάσχολος άγιος.

Ήταν η Γαλλία ή η Αγγλία που ξεκίνησαν τις παραδόσεις του Αγίου Βαλεντίνου;

Η Παναγία του Αγίου Βαλεντίνου και η ρομαντική Γαλλία πηγαίνουν χέρι-χέρι, αν και η Αγγλία έχει ένα ρόλο να παίξει στην καθιέρωση της σχέσης μεταξύ Αγίου Βαλεντίνου με αγάπη. Υπάρχουν, βεβαίως, πολλοί μύθοι και θρύλοι που περιστρέφονται γύρω από την προέλευση. Κατά τον Μεσαίωνα, η ανταλλαγή ερωτικών επιστολών και συμβόλων αγάπης την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θεωρείται ότι ξεκίνησε με την έναρξη της εποχής ζευγαρώματος για τα πουλιά. Σύντομα ήταν η στροφή των τροβαδούρων και ποιητών τον 14ο και 15ο αιώνα που εξέφραζαν τις αρετές της αγαλματικής αγάπης.

Ήταν οι Άγγλοι που υποστήριζαν την πρώτη εγγεγραμμένη ένωση Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου με ρομαντική αγάπη. Εμφανίζεται στο Parlement of Foules (1382) από τον Geoffrey Chaucer που έγραψε:

"Για αυτό ήταν η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όταν κάθε πουλί έρχεται εκεί για να επιλέξει τον σύντροφό του".

Αλλά, μάλλον, αναφερόμενος στο Μάιο, είναι οι Γάλλοι που παίρνουν τις τιμές για την πρώτη επίσημη αναγνώριση.

Στο Παρίσι ιδρύθηκε το High Court of Love την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 1400. Το δικαστήριο ασχολήθηκε με συμβάσεις αγάπης και προδοσίες με κριτές που επιλέχθηκαν με πολύ διαφορετικό τρόπο: έγιναν ευγενικοί με τις επιθυμίες των γυναικών με βάση την ανάγνωση της ποίησης. Και ο πρώτος επιβίος του Αγίου Βαλεντίνου είναι ένα ποίημα του 15ου αιώνα, που γράφτηκε από τον Charles, τον δούκα της Ορλεάνης στη σύζυγό του καθώς εξασθενούσε στον Πύργο του Λονδίνου. Είχε αιχμαλωτιστεί μετά τη μάχη του Agincourt το 1415 και μάλλον σιωπηλά και σιωπηλά έγραψε σε αυτήν: «Είμαι ήδη άρρωστος από την αγάπη, τον πολύ απαλό Βαλεντίνο μου».

Ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ φέρνει επίσης το Αγίου Βαλεντίνου στο θρήνο της Οφελίας στο Άμλετ:
"Αύριο είναι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου / Όλοι το πρωί betime / Και εγώ μια υπηρέτρια στο παράθυρό σας / Για να σας Valentine".

Οι Γάλλοι εφευρέθηκαν επίσης ένα ιδιαίτερο έθιμο της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου που ονομάζεται « σχέδιο για ». Οι άγαμοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε σπίτια που έβλεπαν ο ένας τον άλλο και κάλεσαν το όνομα του συνεργάτη τους μέσω των παραθύρων. Όλα φαινόταν πολύ ρομαντικό, αλλά η γοητεία ήταν χαλασμένη όταν ο άνθρωπος αποφάσισε την επιλογή του δεν έφτασε μέχρι το μηδέν και προχώρησε στην ερήμωση του Αγίου Βαλεντίνου. Φυσικά, οι γυναίκες αντιπολίτευσαν και το έθιμο αναπτύχθηκε για να οικοδομήσουν μια τεράστια φωτιά όπου έκαψαν την εικόνα του τώρα μισητού άνδρα ενώ φώναζαν κατάχρηση σε αυτόν, την οικογένειά του, την ανδρική του ηλικία και οτιδήποτε μπορούσε να σκεφτεί. Έγινε μια μάλλον ενοχλητική και θορυβώδης εκδήλωση, οπότε η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε με σύνεση.

Σήμερα η Παναγία του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζεται σε όλη τη Γαλλία - μια καλή δικαιολογία για κάποια επιδοκιμαστική σοκολάτα και αγορά δώρων και ένα μεγάλο μπουφέ από ένα γεύμα.

Αλλά η Γαλλία έχει μια εκδήλωση της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου που κανείς άλλος δεν μπορεί να ισχυριστεί Υπάρχει ένα μικρό χωριό που ονομάζεται St. Valentin, στο Indre, στην κεντρική περιοχή Val de Loire που κάνει το μεγαλύτερο μέρος του φεστιβαλικού φεστιβάλ, γιορτάζοντας με ετήσιο φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα από τις 12 έως τις 14 Φεβρουαρίου.

Περισσότερες πληροφορίες