Το Jazz ένα Φεστιβάλ Juan Jazz στα νότια της Γαλλίας

Πληροφορίες και ιστορία του παλαιότερου ευρωπαϊκού φεστιβάλ τζαζ

Jazz à Juan

Κάθε χρόνο, οι υπέροχες νότιες πόλεις της Γαλλίας Juan-les-Pins και Antibes δακτυλογραφούν στους ήχους της τζαζ. Το φεστιβάλ του Χουάν, το οποίο λαμβάνει χώρα πάντα τον Ιούλιο, πηγαίνει από το 1960, όταν γεμίζουν τον αρένα τα φωτιστικά στοιχεία του κόσμου της τζαζ όπως ο Charles Mingus, ο Eric Dolphy, ο Guy Pedersen, ο Stéphane Grapelli και η αδελφή Rosetta Tharpe. Από τότε, όλα τα σπουδαία ονόματα της τζαζ έχουν εμφανιστεί εδώ από την Ella Fitzgerald στον Miles Davis, τον Oscar Peterson στη Nina Simone.

Είναι το παλαιότερο ευρωπαϊκό φεστιβάλ τζαζ και έχει κρατήσει τη λάμψη και τη φήμη του όλα αυτά τα χρόνια.

Το συγκρότημα άλλαξε με τα χρόνια για να πάρει διαφορετικά στυλ μουσικής και για να προσελκύσει ένα νέο ακροατήριο (το οποίο το 2014 έφτασε τις 50.000 από 33 διαφορετικές χώρες), με εμφανείς καλλιτέχνες όπως η Betty Carter, καθώς και ο Carlos Santana με τη σύνθεσή του ροκ και λατινοαμερικάνικοι ήχοι, ο εκλεκτικός τραγουδιστής, ο τυμπανιστής και ο παραγωγός Phil Collins, ο τραγουδιστής Tom Jones και η Κοινοτική Χορωδία του Ευαγγελίου της Λονδίνου.

Η Ρύθμιση και το Φεστιβάλ

Η τοποθεσία στους κήπους Pinède Gould είναι μαγευτική, με το σκηνικό που βρίσκεται στην άκρη της Μεσογείου και οι θεατές στις τράπεζες καθισμάτων ή στα εδάφη εδάφους που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες στο φόντο του κόλπου. Αποκτήστε εισιτήρια στα περίπτερα για τις καλύτερες απόψεις των μουσικών και των περιβαλλόντων. Οι συναυλίες ξεκινούν στο φως στις 20:30. Υπάρχουν συνήθως 3 πράξεις το βράδυ καθώς η νύχτα σταδιακά πέφτει και τα φώτα του Juan-les-Pins, του Golfe-Juan και των Καννών μετατρέπουν σταδιακά τη σκηνή.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται πάντα πάνω ή κοντά στην ημέρα της Βαστίλης, στις 14 Ιουλίου, που γιορτάζεται με μερικές θεαματικές εκδηλώσεις πυροτεχνημάτων. Μην ανησυχείτε αν χάσετε το 14ο και όλα τα γύρω του γεγονότα. οι Γάλλοι γιορτάζουν για μια τριήμερη περίοδο.

Jazz Club γύρω από τα μεσάνυχτα

Οι συναυλίες στην κεντρική σκηνή τελειώνουν γύρω στις 11.30μμ και μετά υπάρχει μια συνάντηση μαρμελάδας στην παραλία.

Βρίσκεται στο Les Plage Les Ambassadeurs (μέρος του γειτονικού ξενοδοχείου Marriott) με έναν μουσικό να παίζει σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ μετά το ωράριο και να συνοδεύεται από ερμηνευτές από κάθε βραδινή συναυλία. Είναι ένα θαυμάσιο τέλος της ημέρας. Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά αναμένεται να αγοράσετε ποτά εάν θέλετε να καθίσετε σε μια από τις άνετες καρέκλες που αποτελούν αυτό το al fresco ρύθμιση.

Δωρεάν τζαζ

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, οι τακτικές Εκπομπές Off πραγματοποιούνται σε διαφορετικά μέρη. Στο Juan-les-Pins υπάρχει μια μικρή σκηνή που βρίσκεται απέναντι από τον κεντρικό χώρο του φεστιβάλ στο πάρκο Petit Pinède με κλιμακωτά καθίσματα. Αλλά υπάρχουν πολλά μέρη για να καθίσετε στο γρασίδι κοντά, να παρακολουθήσετε και να ακούσετε. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται από τις 6.30 έως τις 7.30 μ.μ. κάθε βράδυ.

Κάθε μέρα, υπάρχει μια παρέλαση των βαδίζοντας συγκροτήματα στους δρόμους του Juan-les-Pins, του Vallauris ή του Golfe Juan. Η εκδήλωση εμπνέεται από τον σπουδαίο Sidney Bechet ο οποίος ξεκίνησε την ιδέα στη δεκαετία του 1950. Ο Bechet αρχικά ήρθε στη Γαλλία με την Revue Nègre το 1925 (η ομάδα που περιλάμβανε τη Josephine Baker). Εγκαθίστανται στη Γαλλία τελικά το 1950, παντρεύοντας την Ελισάβετ Ζιέγλερ στην Αντίμπ το 1951. Στην Αντίμπ η πλατεία Place de Gaulle γεμίζει από τις 6 έως τις 7 μ.μ. με διαφορετικές ομάδες και τραγουδιστές.

Μπορείτε να καθίσετε στη μέση της πλατείας ή να καθίσετε στη βεράντα ενός από τα καφέ που περιβάλλουν την πλατεία για ένα ποτό ή ένα γεύμα.

Φαγοπότι

Υπάρχουν πολλά εστιατόρια, καφέ και μπαρ στο Juan-les-Pins και το Antibes, αλλά αν χάσετε αυτά, υπάρχουν μικρά μπαρ και μέρη για να αγοράσετε σάντουιτς και σνακ μόλις βρεθείτε στην αρένα. Υπάρχει επίσης μια μπουτίκ για αναμνηστικά φεστιβάλ.

Πρακτικές πληροφορίες

Τουριστικά Γραφεία
Στην Αντίμπ:
42 avenue Robert Soleau
Τηλ .: 00 33 (0) 4 22 10 60 10

Στο Juan-les-Pins:
Office de Tourisme et des Congrès
60 chemin des Sables
Τηλ .: 00 33 (0) 4 22 10 60 01

Ιστοσελίδα και για τα δύο γραφεία

Πληροφορίες Φεστιβάλ Τζαζ
Λάβετε πληροφορίες για το φεστιβάλ είτε από το τουριστικό γραφείο και την ιστοσελίδα του, είτε από την ιστοσελίδα Jazz a Juan.

Τα εισιτήρια κοστίζουν από 13 έως 75 ευρώ, ανάλογα με τους ερμηνευτές και τη θέση των καθισμάτων σας.

Μπορείτε να αγοράσετε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.jazzajuan.com, www.antibesjuanlespins.com ή στα τουριστικά γραφεία της Antibes και του Juan-les-Pins (βλ. Διευθύνσεις παραπάνω).

Το Φεστιβάλ Jazz 2016 λαμβάνει χώρα από τις 15 έως τις 23 Ιουλίου

Πού να μείνετε κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ

Άλλα σημαντικά θερινά φεστιβάλ τζαζ στη Γαλλία