Συμβουλές για τη χρήση ΑΤΜ στη Νέα Υόρκη

Όταν πρόκειται για την επίσκεψη στη Νέα Υόρκη, υπάρχουν πολλά πράγματα που διαφέρουν από άλλα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών, και η πρόσβαση σε αυτοματοποιημένες ταμειολογιστικές μηχανές (ΑΤΜ) είναι μία από αυτές.

Εκτός από τις τοποθεσίες των τραπεζών, υπάρχουν χιλιάδες ATMs στο delis (που ονομάζονται bodegas στη NYC), φαρμακεία όπως Duane Reade και CVS, εστιατόρια γρήγορου φαγητού και πολλά λόμπι του ξενοδοχείου σε όλη την πόλη. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά σπάνιο να περπατάτε περισσότερο από δύο ή τρία τετράγωνα χωρίς να συναντήσετε ένα ΑΤΜ στο Μανχάταν (και σε μεγάλο μέρος των άλλων συνοικιών).

Ωστόσο, αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη χρήση ΑΤΜ εκτός του τραπεζικού ιδρύματος ή της χώρας καταγωγής σας, υπάρχουν μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη χρήση αυτών που θα συναντήσετε στο ταξίδι σας στη Νέα Υόρκη. Ενώ δεν θα χρειαστεί απαραιτήτως μετρητά στα περισσότερα εστιατόρια και επιχειρήσεις, γνωρίζοντας πώς να αντλήσετε έξτρα εάν έχετε ξοδέψει όλα σας στο Farmer's Market στο Union Square ή ένα εστιατόριο μόνο για μετρητά θα σας βοηθήσει να διευκολύνετε τα ταξίδια σας.

Λαμβάνοντας μετρητά στη Νέα Υόρκη

Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα ΑΤΜ για να αποσύρετε μετρητά στις διακοπές σας, είναι πάντα καλή ιδέα να ενημερώσετε την τράπεζά σας ότι γνωρίζετε ότι ταξιδεύετε. Πολλές φορές οι τράπεζες θα αναστείλουν τον λογαριασμό σας εάν υποψιάζονται ύποπτες δραστηριότητες, ιδιαίτερα μεγάλες αναλήψεις μετρητών εκτός του κράτους καταγωγής σας.

Επίσης, να είστε έτοιμοι να πληρώσετε μια προσαύξηση ATM οπουδήποτε από ένα έως πέντε δολάρια για την ευκολία πρόσβασης στα μετρητά σας πέρα ​​από ό, τι μπορεί να χρεώσει η τράπεζά σας για τη χρήση ΑΤΜ εκτός του δικτύου της.

Ωστόσο, τα ΑΤΜ που βρίσκονται στο delis και τα εστιατόρια γρήγορου φαγητού (ειδικά οι τοπικοί κινέζικοι αρμοί) χρεώνουν συνήθως χαμηλότερα τέλη από εκείνα σε μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία και συναυλίες.

Ενώ η φήμη έχει ότι η Νέα Υόρκη είναι ένα επικίνδυνο μέρος γεμάτο εγκληματίες και κλέφτες, η πόλη έχει καθαρίσει πραγματικά την πράξη της από τη δεκαετία του '90 και δεν έχετε πάρα πολλά να ανησυχήσετε στην καθημερινή ζωή.

Ακόμα, θα πρέπει να γνωρίζετε το περιβάλλον σας όταν χρησιμοποιείτε ΑΤΜ στη Νέα Υόρκη και να γνωρίζετε πάντα το πορτοφόλι ή το πορτοφόλι σας όταν ταξιδεύετε.

Κατά την άντληση χρημάτων από ένα ΑΤΜ, είναι γενικά καλή ιδέα, σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, να καλύπτετε το χέρι σας όταν εισάγετε τον μυστικό αριθμό PIN και να βγάζετε τα χρήματά σας πριν φύγετε από τη μηχανή. Πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε ΑΤΜ - να παρακολουθείτε ύποπτους ανθρώπους και να επιλέγετε ένα διαφορετικό κοντινό ATM αν αισθάνεστε ανασφαλείς.

Άλλες χρήσιμες συμβουλές για τη χρήση ΑΤΜ

Εκτός από την άντληση χρημάτων από τα ΑΤΜ, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να αποφύγετε το τέλος ευκολίας και την τραπεζική επιβάρυνση στη Νέα Υόρκη. Ορισμένα καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία, καθώς και το αμερικανικό ταχυδρομείο, θα σας επιτρέψουν να πάρετε μετρητά με μια αγορά στην κάρτα σας ΑΤΜ. Ωστόσο, πολλές από αυτές τις εγκαταστάσεις έχουν ένα όριο από $ 50 έως $ 100 για μετρητά.

Ευτυχώς, δεν θα πρέπει πραγματικά να χρειαστεί να βγάζετε μετρητά από ένα ATM, εάν η τράπεζά σας έχει μια θέση στη Νέα Υόρκη - ή ακόμα και μια θέση ΑΤΜ, όπως πολλοί κάνουν. Δημοφιλείς τράπεζες όπως η Bank of America, η Chase και η Wells Fargo έχουν τοποθεσίες τραπεζών και αυτόνομα ATMs παντού στο Μανχάταν, το Μπρούκλιν και το Queens. Επιπλέον, τα περισσότερα εστιατόρια, καταστήματα και ακόμη και ορισμένοι πωλητές δρόμου δέχονται πληρωμές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, οπότε δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μετρητά που συχνά συχνά.

Εάν είστε ένας διεθνής ταξιδιώτης που επισκέπτεται τη Νέα Υόρκη, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα χρήματά σας. Όσο η ξένη έκδοση πιστωτικής κάρτας ή τραπεζικής κάρτας είναι συμβατή με τα δημοφιλή δίκτυα NICE ή CIRRUS, μπορείτε εύκολα να κάνετε ανάληψη χρημάτων χρησιμοποιώντας ένα ΑΤΜ και τον κωδικό PIN. Ελέγξτε με την τράπεζά σας ή την εταιρεία πιστωτικών καρτών για να μάθετε τι αμοιβές υπάρχουν για ξένες αποσύρσεις. Οι τράπεζες χρεώνουν συχνά μια αμοιβή συναλλάγματος, εκτός από μια κατ 'αποκοπή αμοιβή για την ανάληψη.