Γαλλία τον Δεκέμβριο μηνιαίο προγραμματισμό ταξιδιού

Χριστουγεννιάτικες αγορές, σκι και συναρπαστικά γεγονότα Σχεδιάστε τα πλήθη

Γιατί να προγραμματίσετε ένα ταξίδι στη Γαλλία τον Δεκέμβριο;

Ο Δεκέμβριος είναι ένας υπέροχος μήνας για να επισκεφθεί τη Γαλλία, όταν ολόκληρη η χώρα ζωντανεύει με εποχιακές απολαύσεις. Τα παγοδρόμια βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις, συχνά προσαρτημένα στις αγορές των Χριστουγέννων που γεμίζουν τους δρόμους και τις πλατείες, προσελκύοντας πλήθη που έρχονται να δουν, να αγοράσουν, να φάνε και να πίνουν και να γιορτάσουν την περίοδο των διακοπών.

Θα βρείτε ότι κάθε μεγάλη πόλη έχει μια ετήσια αγορά Χριστουγέννων, η οποία συνήθως τρέχει από τις 20 Νοεμβρίου και μετά.

Κάποια στάση λίγο μετά τα Χριστούγεννα. μερικοί τρέχουν σε όλο τον Δεκέμβριο. μερικοί συνεχίζουν να πηγαίνουν πέρα ​​από το νέο έτος. Έτσι, όπου κι αν ταξιδεύετε, ελέγξτε την ιστοσελίδα του τοπικού τουριστικού γραφείου προτού να πάτε να δείτε πού και πότε θα γίνουν αυτές οι λαμπρές εκγύμνασεις και εορταστικές εκδηλώσεις.

Η χιονοδρομική περίοδος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στα θέρετρα των Άλπεων και των Πυρηναίων, με πολλά θέρετρα που προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία χειμερινών σπορ με μια διαφορά, από το σκι στον παγετώνα έως το snowboarding, από το έλκηθρο για τα άλογα έως το πατινάζ στον πάγο.

Γιατί ο Δεκέμβριος είναι ένας καλός μήνας για να επισκεφθεί τη Γαλλία

Χριστουγεννιάτικες γιορτές στη Γαλλία

Οι Γάλλοι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στις 24 Δεκεμβρίου, ώστε να μπορείτε να βρείτε εστιατόρια και πολλά καταστήματα με πολύ περιορισμένες ώρες.

Αλλά σε μικρές πόλεις και χωριά, θα βρείτε πάντα τον φούρνο και τον μπακάλικο ανοιχτό το πρωί των Χριστουγέννων, καθώς και τα τοπικά μπαρ. Όλοι θα κλείσουν το απόγευμα των Χριστουγέννων.

Γεγονότα στη Γαλλία τον Δεκέμβριο

Υπάρχουν τόσα πολλά γεγονότα που συμβαίνουν κατά την περίοδο των διακοπών θα βρείτε κάτι όπου κι αν βρίσκεστε. Τα μεγάλα γεγονότα, όπως το Φεστιβάλ Λυών της Λυών γύρω στις 10 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο, είναι διάσημα. άλλοι είναι μικρές, τοπικές, χαμηλού κλειδιού υποθέσεις όπως οι εορτασμοί στο Falaise.

Χριστουγεννιάτικες αγορές στη Γαλλία

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές βρίσκονται σε όλη τη Γαλλία, από τα μικρά χωριά έως τις κύριες πόλεις. Οι κυριότερες είναι στο βορρά, με το Στρασβούργο να οδηγεί το δρόμο με μια αγορά που ξεκίνησε αιώνες πριν από το 1570.

Χριστουγεννιάτικα φώτα στη Γαλλία

Η Γαλλία σπινθήρα σαν ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο όλο τον Δεκέμβριο με τις φωτεινές οθόνες που μετατρέπουν πολλές από τις μεγάλες πόλεις Οι Γάλλοι είναι εξαιρετικά καλοί τόσο στον φωτισμό όσο και στις φωτεινές εγκαταστάσεις και θα δείτε μερικά θεαματικά αξιοθέατα.

Νέο Έτος στη Γαλλία

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου, είναι μεγάλη είδηση ​​στη Γαλλία και πρέπει να κλείσετε εκ των προτέρων ένα εστιατόριο, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις.

Όλα τα εστιατόρια θα σερβίρουν ένα ειδικό μενού, συχνά πολύ ακριβό, ακόμα και σε μικρά εστιατόρια. Αλλά το φαγητό στην παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι ένα μεγάλο δημόσιο γεγονός, όπου όλοι συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Σκι και χειμερινά σπορ στη Γαλλία

Το σκι στη Γαλλία τα Χριστούγεννα είναι υπέροχο άθλημα. Και τα πάρτι και οι δραστηριότητες του apres-ski είναι θρυλικές. Είστε περιτριγυρισμένοι από τους ομοϊδεάτες, ώστε να σας εγγυηθούν μια υπέροχη εποχιακή διακοπή σε οποιοδήποτε από τα θέρετρα που θα επιλέξετε.

Καιρός

Ο καιρός μπορεί να είναι πολύ μεταβλητός, ανάλογα με το που βρίσκεστε. Στη Νίκαια στην Κυανή Ακτή μπορείτε να κολυμπήσετε στη θάλασσα (εάν είστε σκληροπυρηνικοί ή να έχετε ένα ντύσιμο) νωρίς το πρωί, στη συνέχεια οδηγείτε μέχρι το Isola 2000 για ημερήσιο σκι. Αλλού οι μέρες μπορούν να είναι τραγανές και ξεκάθαρες ή γεμάτες χειμωνιάτικες βροχοπτώσεις και χιονοθύελλες.

Αυτές είναι οι μέσες θερμοκρασίες για τις μεγάλες πόλεις.

Η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται από 2 βαθμούς C (36 F) έως 7 βαθμούς C (45 F)
Ο μέσος όρος υγρών ημερών είναι 16
Ο μέσος όρος ημερών με χιόνι είναι 2

Η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται από 3 βαθμούς C (38 F) έως 10 βαθμούς C (50 F)
Ο μέσος όρος υγρών ημερών είναι 16
Ο μέσος αριθμός ημερών με χιόνι είναι 0

Η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται από 2 μοίρες F (36 F) έως 7 βαθμούς C (45 F)
Ο μέσος αριθμός υγρών ημερών είναι 14
Ο μέσος όρος ημερών με χιόνι είναι 2

Η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται από 9 βαθμούς C (49 F) έως 12 βαθμούς C (53 F)
Ο μέσος αριθμός υγρών ημερών είναι 9
Μέσος αριθμός ημερών με χιόνι σε 0

Η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται από -1 βαθμούς C (30 F) έως 4 βαθμούς C (39 F)
Ο μέσος αριθμός υγρών ημερών είναι 15
Ο μέσος όρος ημερών με χιόνι είναι 3

Τι να πάρετε μαζί σας

Αν ταξιδεύετε στη Γαλλία, μπορεί να χρειάζεστε διαφορετικά είδη ρούχων για διαφορετικές πόλεις. Αλλά το Δεκέμβριο είναι κυρίως κρύο, και ακόμη και στα νότια της Γαλλίας θα το βρείτε ψυχρό τη νύχτα και θα χρειαστεί ένα καλό σακάκι. Μπορεί να είναι άνεμος και μπορεί να χιονίσει. Μην ξεχνάτε λοιπόν τα εξής:

Γαλλία μηνιαία ημερολόγια

Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Ενδέχεται
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος