Πώς να φτάσετε από το Perpignan στη Βαρκελώνη, τη Girona και το Figueres

Ταξιδεύοντας από τη Νότια Γαλλία προς την Καταλονία είναι ένα εύκολο ταξίδι

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φτάσετε από τη Βαρκελώνη στο Περπινιάν; Δεδομένου ότι η σύνδεση τρένων υψηλής ταχύτητας ξεκίνησε μεταξύ Παρισιού και Βαρκελώνης, το τρένο ήταν ο καλύτερος τρόπος να φτάσετε από τη βορειοανατολική Ισπανία σε μεγάλο μέρος της Γαλλίας.

Η Ισπανία και η Γαλλία βρίσκονται αμφότερα στον Χώρο Σένγκεν, στις 26 χώρες χωρίς σύνορα της ΕΕ. Η διέλευση των συνόρων πρέπει να είναι γρήγορη και εύκολη: είναι απίθανο να σταματήσει καν το τρένο σας.

Εντούτοις, είναι δυνατοί οι τυχαίοι έλεγχοι και η ελευθερία μετακινήσεων μεταξύ των χωρών του Σένγκεν μπορεί να ανασταλεί προσωρινά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η οποία συνέβη στο παρελθόν μεταξύ ορισμένων κρατών της ΕΕ.

Να μεταφέρετε πάντα το διαβατήριό σας όταν διασχίζετε τα σύνορα στην ΕΕ.

Βαρκελώνη προς Περπινιάν με τρένο και λεωφορείο

Το τρένο υψηλής ταχύτητας AVE από το Περπινιάν στη Βαρκελώνη διαρκεί περίπου 90 λεπτά. Τα τρένα αναχωρούν συνήθως τέσσερις φορές την ημέρα: το πρωί, το απόγευμα και ένα ζευγάρι νωρίς το βράδυ.

Τα τρένα από τη Βαρκελώνη έως το Perpignan αναχωρούν από το σταθμό Barcelona Sants.

Αυτή η σιδηροδρομική γραμμή Βαρκελώνη-Παρίσι) έχει στάσεις τόσο στη Girona όσο και στο Figueres, καθιστώντας τόσο βολικές ημερήσιες εκδρομές από το Perpignan ή εύκολη πρόσβαση στις διαδρομές για τη Βαρκελώνη.

Δρομολόγια από το Περπινιάν προς την Καταλονία με τρένο

Εδώ είναι μερικές επιλογές για το ταξίδι από τη Γαλλία προς την Ισπανία μέσω των σιδηροδρόμων.

Ημερήσια εκδρομή στη Βαρκελώνη: Πάρτε το πρώτο τρένο της ημέρας από το Περπινιάν στη Βαρκελώνη - αναχωρεί συνήθως περίπου στις 10 π.μ., φτάνοντας στη δεύτερη πόλη της Ισπανίας στις 11:30 π.μ. Το τελευταίο τρένο της ημέρας που επιστρέφει στο Περπινιάν είναι συνήθως περίπου 6: 30 μ.μ. Αυτό επιτρέπει μόνο ένα σύντομο ταξίδι στη Βαρκελώνη.

Τα τρένα που πηγαίνουν προς την άλλη κατεύθυνση για μια ημερήσια εκδρομή στο Perpignan από τη Βαρκελώνη, αφήνουν νωρίτερα και αργότερα, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσατε να έχετε μια πληρέστερη μέρα, αλλά το Perpignan δεν είναι τόσο δημοφιλές ημερήσιο ταξίδι.

Επισκεφθείτε τη Girona και / ή Figueres en Διαδρομή προς Βαρκελώνη: Το Figueres απέχει 23 λεπτά και η Girona απέχει 40 λεπτά από το Perpignan με το τρένο.

Μέσα σε μια ώρα από την έξοδο από τη Γαλλία, μπορείτε να βρίσκεστε στο Μουσείο του Νταλί (υποθέτοντας ότι δεν είναι περίοδος αιχμής όταν οι γραμμές που εισέρχονται είναι τρελές). Στη συνέχεια υπάρχουν ωραία τρένα από Figueres στη Χιρόνα. Για ένα απόγευμα στη Χιρόνα, ίσως θελήσετε να εξετάσετε μια ξενάγηση.

Υπάρχουν τρένα κάθε ώρα μέχρι τις 10 μ.μ. από τη Χιρόνα μέχρι τη Βαρκελώνη.

Λεωφορεία Μεταξύ Perpignan και Βαρκελώνης, Girona, και Figueres

Υπάρχουν σπάνια λεωφορεία όλη τη μέρα μεταξύ Βαρκελώνης και Perpignan. Το ταξίδι διαρκεί τρεις ώρες κάθε φορά.

Η Linebus και η ALSA διαθέτουν λεωφορεία από το Perpignan έως τη Girona (αν και τα λεωφορεία ALSA τείνουν να είναι αρκετά αργά το βράδυ). Αυτό το ταξίδι διαρκεί περίπου 90 λεπτά και κοστίζει περίπου 20 ευρώ.

Αν ψάχνετε να πάτε από τη Χιρόνα προς Περπινιάν, το Shuttle Direct εκτελεί απευθείας δρομολόγια από το αεροδρόμιο της Χιρόνα στο κέντρο της πόλης του Περπινιάν.

Τα λεωφορεία από τη Βαρκελώνη έως το Perpignan αναχωρούν από τους σταθμούς λεωφορείων Sants και Nord.

Πώς να φτάσετε από το Perpignan στη Girona με το αυτοκίνητο

Το 95 χιλιόμετρο από το Περπινιάν προς τη Χιρόνα διαρκεί λίγο περισσότερο από μία ώρα. Πάρτε το A9 και το AP-7. Οι δρόμοι AP είναι στην Ισπανία είναι όλοι δρόμοι με διόδια, οπότε είναι έτοιμος να πληρώσει.

Βαρκελώνη προς Περπινιάν με αυτοκίνητο

Η απόσταση 200χλμ. Από τη Βαρκελώνη έως το Περπινιάν διαρκεί περίπου δύο ώρες, ταξιδεύοντας κυρίως στους δρόμους AP-7 και A9.

Σημειώστε ότι οι δρόμοι AP είναι δρόμοι με διόδια, οι οποίοι μπορούν να αυξήσουν σημαντικά το κόστος. Η οδήγηση στην Ισπανία είναι πιο αποδοτική όταν μπορείτε να γεμίσετε ένα αυτοκίνητο με πολλούς ανθρώπους.

Συγκρίνετε τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ισπανία