Πώς να βρείτε έναν εκτιμητή κοσμήματος

Συμβουλές για την εύρεση αξιόπιστου εκτιμητή για τα κοσμήματά σας

Γνωρίζατε ότι οι ασφαλιστές σας ή οι ενοικιαστές μπορεί να μην καλύπτουν την πλήρη αξία του κοσμήματός σας σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας; Ανάλογα με την έκπτωση, μπορεί να μην πάρετε τίποτα. Για να καλύψετε την πλήρη αξία του κοσμήματός σας, θα πρέπει να έχετε μια επαγγελματική εκτίμηση κάθε κομμάτι και στη συνέχεια να καλύπτεται από την ασφάλειά σας ξεχωριστά ή ως συνημμένο στον ιδιοκτήτη σπιτιού σας ή πολιτική μισθωτών.

Για να επιτευχθεί αυτό, οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες θα απαιτήσουν επαγγελματική εκτίμηση από ανεξάρτητο gemologist.

Πώς να επιλέξετε έναν εκτιμητή κοσμήματος

Αυτά είναι έξι ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τα προσόντα και την εμπειρία του επαγγελματία εκτιμητή κοσμημάτων.

  1. Είναι ο εκτιμητής κοσμημάτων ένας Μεταπτυχιακός Γεμολόγος ("GG") ή συνεργάτης του Γεμολογικού Ινστιτούτου της Μεγάλης Βρετανίας, γνωστός και ως Gem-A; Αυτά τα διαπιστευτήρια είναι εκπαιδευτικά ελάχιστα στον τομέα των επιστημών πολύτιμων λίθων. Οι απόφοιτοι θα γνωρίζουν πώς να εντοπίζουν και να βαθμολογούν σωστά τα διαμάντια και τις έγχρωμες πέτρες.
  2. Έχει ο φοιτητής εκτιμητής κοσμημάτων ολοκληρώσει επίσημη εκπαίδευση και έχει δοκιμαστεί επίσημα σε αξιολόγηση / αξιολόγηση από αναγνωρισμένο οργανισμό αξιολόγησης, όπως η Αμερικανική Εταιρεία Εκτιμητών (ASA), η Διεθνής Εταιρεία Εκτιμητών (ISA) ή / και η Εθνική Ένωση Εκτιμητών Κοσμήματος;
  3. Ο εκτιμητής κοσμημάτων ακολουθεί το Ομοιόμορφο Πρότυπο Επαγγελματικής Εκτίμησης Πρακτικής (USPAP); Αν και οι εκτιμητές προσωπικών ειδών, όπως τα κοσμήματα, δεν υποχρεούνται να ακολουθούν τους ίδιους ομοσπονδιακούς κανόνες για τους εκτιμητές που αξιολογούν την ακίνητη περιουσία, οι μεγαλύτεροι οργανισμοί αξιολόγησης, όπως το USPAP, θεωρούν ότι αυτό είναι αρκετά σημαντικό ώστε να απαιτούν από τα μέλη τους να ακολουθούν αυτούς τους κανόνες.
  1. Είναι ο εκτιμητής κοσμημάτων ένας εκτιμητής πλήρους απασχόλησης, ή ο εκτιμητής εργάζεται σε ένα κατάστημα κοσμημάτων και περιστασιακά κάνει εκτιμήσεις; Μια καλή εκτιμητής κοσμημάτων θα έχει εκτεταμένο υπόβαθρο σε όλες τις πτυχές της επιχείρησης κοσμημάτων.
  2. Ο εκτιμητής κοσμημάτων έχει αναφορές; Ζητήστε αναφορές, ειδικά από άλλους επαγγελματίες όπως τράπεζες, εταιρείες εμπιστοσύνης και δικηγόρους που έχουν χρησιμοποιήσει και είναι εξοικειωμένοι με το επαγγελματικό έργο του εκτιμητή.
  1. Πώς χρεώνει ο εκτιμητής; Η αμοιβή για επαγγελματική εκτίμηση θα πρέπει να γίνεται μόνο με ωριαίο ή κομμάτι, με βάση το χρόνο και την πολυπλοκότητα, και ποτέ ένα ποσοστό της αξίας του αντικειμένου που αξιολογείται.
  2. Τώρα που έχετε επαληθεύσει την καταλληλότητα του εκτιμητή, πώς ανταποκρίθηκαν οι πελάτες; Μπορείτε να λάβετε αυτές τις πληροφορίες μέσω του τοπικού γραφείου Better Business . Χρησιμοποιήστε το πλαίσιο αναζήτησης για να βρείτε μια συγκεκριμένη επιχείρηση ή αναζητήστε εκτιμητές χρησιμοποιώντας τη φράση Αξιολόγηση - Κοσμήματα .

Έτσι, έχετε αποφασίσει να προχωρήσετε και να σας εκτιμήσει το κόσμημά σας από έναν επαγγελματία. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα βοηθήσουν στη διαδικασία: