Εξερευνώντας το Viaduc des Arts και το Promenade Plantée στο Παρίσι

A Retreat από το θορυβώδες κέντρο της πόλης

Το 1994, ένας εκκεντρικός προαστιακός σιδηρόδρομος που εκτείνεται από τη Βαστίλη στο Bercy μετατράπηκε ριζικά σε ένα παγκοσμίου φήμης κέντρο αγορών, τεχνών και βιοτεχνιών γνωστό ως Viaduc des Arts. Η πρώην οδογέφυρα, χτισμένη σε ένα ξεχωριστό τριαντάφυλλο τούβλο, φιλοξενεί σήμερα κάτω από τα 64 κομψά θολωτά τόξα αρκετά βιοτεχνικά καταστήματα και εργαστήρια (από πορσελάνιους ζωγράφους μέχρι ξυλουργούς), γκαλερί τέχνης, μπουτίκ, καταστήματα με αντίκες, καφετέριες και εστιατόρια.

Ένας πλούσιος χώρος περιπάτου πάνω από το έδαφος, γνωστός στους ντόπιους, όπως το Promenade Plantée ή το Coulée Verte (κυριολεκτικά, "πράσινο ρυάκι") χτίστηκε στην κορυφή της απόλυτης σιδηροδρομικής γραμμής. Η βόλτα στο Viaduc des Arts και το Promenade Plantée θα σας δώσει μια εγγυημένη αναπνοή από την αστική λείανση και θα σας επιτρέψει να ζήσετε ένα λιγότερο γνωστό κομμάτι της πόλης. Για όσους ενδιαφέρονται για βιοτεχνική χειροτεχνία, είναι επίσης ένας τρόπος να γνωρίσετε μερικούς από τους καλύτερους τεχνίτες της πόλης, πολλοί από τους οποίους ασχολούνται με τέχνες που εξαφανίζονται γρήγορα (αποκατάσταση χαρτιού, χειροποίητη κατασκευή φλογών κ.λπ.)

Τοποθεσία, πρόσβαση και Ώρες λειτουργίας:

Το Viaduc και το Promenade βρίσκονται στην καρδιά της περιοχής που είναι γνωστή στους ντόπιους ως τη γειτονιά Gare de Lyon / Bercy , μια ήρεμη, ειρηνική αλλά όχι μη ενδιαφέρουσα έκταση του ανατολικού Παρισιού. Βρίσκεται επίσης στην άκρη της ζωντανής γειτονιάς της Βαστίλης, με φωτεινά στοιχεία, όπως η υπερσύγχρονη, πρόσφατα ανασχεδιασμένη Opera Bastille και τα γούρια παλιάς γοητείας της Rue de Charonne, με γραφικές και κομψές μπουτίκ, νυχτερινή διασκέδαση.

Διεύθυνση: Πρόσβαση στο Viaduc des Arts και Promenade από την αρχή της λεωφόρου Daumesnil ( συμβουλή: το πλησιέστερο μετρό είναι η Βαστίλη, 12ο διαμέρισμα
Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Promenade από σκάλες σε διάφορα σημεία κατά μήκος της λεωφόρου Daumnesil.

Ώρες λειτουργίας: Το Promenade Plantée είναι ανοιχτό από την ανατολή μέχρι την δύση του ηλίου (οι χρόνοι ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή του χρόνου).

Τα καταστήματα και οι μπουτίκ στο Viaduc des Arts έχουν διαφορετικές ώρες - ελέγξτε μπροστά επισκεπτόμενος την επίσημη ιστοσελίδα .

Συνιστώμενα καταστήματα στο Viaduc

Ορισμένα από τα αγαπημένα μέρη για να ψωνίσετε και να απολαύσετε ένα τσίμπημα, καφέ ή βραδινό ποτήρι κρασί στο συγκρότημα περιλαμβάνουν μερικά από τα παρακάτω:

Jean-Charles Brosseau
Χειροποίητα και βιοτεχνικά αρώματα για γυναίκες και άνδρες.
Διεύθυνση: 129 Avenue Daumesnil

Lily Alcaraz & Lea Berlier
Σχεδιαστές κλωστοϋφαντουργικών που ειδικεύονται σε τεχνικές τεχνικής υφαντουργίας.
Διεύθυνση: 23 Avenue Daumesnil

L'ATELIER LILIKPÓ
Αυτό το εργαστήριο, το όνομα του οποίου είναι εμπνευσμένο από το Τόγκο, ειδικεύεται σε πανέμορφες, επί παραγγελία διακοσμήσεις μωσαϊκού σε πολυτελή χρώματα και μοτίβα.
Διεύθυνση: Επίσης στην οδό 23 Avenue Daumesnil

Τζουρί Γκουέτα
Ένας σχεδιαστής κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, κοσμημάτων και αξεσουάρ "haute couture".
Διεύθυνση: 1 Λεωφόρος Daumesnil

Atelier Dupont des Arts
Ένα εργαστήριο που ειδικεύεται σε εκλεκτές χειροποίητες κιθάρες και άλλα μουσικά όργανα.
Διεύθυνση: 3 Λεωφόρος Daumesnil

Συνιστώμενες στίγματα για ένα δάγκωμα ή ένα ποτό:

Café l'Arrosoir

Αυτό το καφέ-εστιατόριο προσφέρει ένα καλό μέρος για να κτυπάτε μέσα ή έξω και να απολαύσετε ένα κρύο ή ζεστό ρόφημα ή ένα τυπικό γαλλικό μπρασερί.

Διεύθυνση: 75 οι λεωφόροι Daumesnil

Le Viaduc Café

Αυτό είναι ένα άλλο πολύ ευχάριστο καφέ-εστιατόριο με θερμαινόμενη εξωτερική βεράντα με θέα στη Viaduc και τα παραδοσιακά καταστήματα της.

Το εισιτήριο εδώ, ακριβότερο από ό, τι στο Arrosoir, είναι λίγο περισσότερο "σύντηξη" και ηπειρωτικό με στυλ. Διατίθενται επιλογές χορτοφαγίας .

Διεύθυνση: 43 δρόμους Daumesnil

Εξερεύνηση του φυτού Promenade: Μια καταπράσινη υποχώρηση

Μόλις εξερευνήσετε τις μπουτίκ, τα εργαστήρια και τις καφετέριες της Viaduc des Arts, πάρτε μία από τις σκάλες μέχρι το Promenade. Τεντώνοντας από τη Βαστίλη στο Jardin de Reuilly, αυτή η βόλτα ενός χιλιομέτρου είναι πάντα ένας ευχάριστος τρόπος να περάσετε το πρωί ή το απόγευμα.

Δεκάδες ποικιλίες δένδρων, φυτών και θάμνων φυτεύονται κατά μήκος του "πράσινου ρεύματος", συμπεριλαμβανομένου του κερασιού, της φιάλης, του φουντουκιού και του μπαμπού. Η βόλτα προσφέρει επίσης απόψεις για ενδιαφέροντα παριζιάνικα κτίρια, συμπεριλαμβανομένων μερικών αρχιτεκτονικών λεπτομερειών που δεν μπορείτε να δείτε από το επίπεδο του εδάφους (ζωοτροφές, αγάλματα, βιτρό κ.λπ.)