Εξερευνώντας τη γειτονιά Gare de Lyon / Bercy στο Παρίσι

Μοντέρνο και πολυσύχναστο σε μέρη. ήσυχη και ήρεμη σε άλλες ....

Η εύκολη ηρεμία μιας οικιστικής γειτονιάς - τόσο δύσκολο να βρεθεί στο πολυσύχναστο Παρίσι - είναι ένα από τα πράγματα που κάνουν τη γειτονιά Gare de Lyon / Bercy τόσο γοητευτική. Θα βρεθείτε στον περίπατο με λουλούδια, μέσα από ζωντανές αγορές, κήπους πάνω από το έδαφος που χτίστηκαν σε αδιέξοδο σιδηροδρόμων και μεγάλες εκτάσεις χώρου - όλα τα ζεστά εμπορεύματα σε μια συμπαγή πόλη όπως το Παρίσι.

Προσανατολισμός και Μεταφορά

Η συνοικία Gare de Lyon / Bercy μοιράζεται από το 12ο διαμέρισμα και το 5ο διαμέρισμα , στη νοτιοανατολική γωνία του Παρισιού.

Ένας από τους κύριους σιδηροδρομικούς σταθμούς της πόλης, το Gare de Lyon, βρίσκεται στο βόρειο άκρο της γειτονιάς στη δεξιά όχθη (rive droite), με την εμπορική περιοχή Bercy Village να στρογγυλεύει έξω από τη νότια άκρη. Ακριβώς προς τα δυτικά βρίσκονται οι εντυπωσιακοί κήποι Jardins des Plantes και το Τζαμί του Παρισιού. Ο ποταμός του Σηκουάνα κόβει μεταξύ των δύο διαμερισμάτων, από βορρά προς νότο.

Κύριοι δρόμοι στη γειτονιά:

Quai Saint Bernard, Quai de la Rapée, οδός Bercy, Rue Cuvier, Pont de Bercy

Να πάρει εκεί

Το Gare de Lyon προσφέρει πρόσβαση στις γραμμές του μετρό 1 και 14 του Παρισιού, καθώς και στα προαστιακά τρένα RER A και D. Για να δείτε το Bercy Village, σταματήστε στο Bercy στη γραμμή 6. Για το Jardin des Plantes και το Τζαμί του Παρισιού, κατεβείτε στο Quai de la Rapée στη γραμμή 5 και διασχίστε τη γέφυρα Pont d'Austerlitz ή σταματήστε στο Jussieu στη γραμμή 7.

Ιστορία της γειτονιάς

Το επίκεντρο της γειτονιάς, το Gare de Lyon, χτίστηκε αρχικά για την Παγκόσμια Έκθεση του 1900.

Γνωστός για την κομψή αρχιτεκτονική και τον εντυπωσιακό πύργο του ρολογιού, ο σιδηροδρομικός σταθμός είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους στην Ευρώπη. Είναι επίσης το σπίτι στο εστιατόριο Le Train Bleu, το οποίο σερβίρει ταξιδιώτες από το 1901.

Για πάνω από έναν αιώνα και μέχρι το 1960, η περιοχή που τώρα στεγάζει το Bercy Village ήταν μια τεράστια αγορά για πωλητές κρασιού, συμπεριλαμβανομένων των λευκών πέτρινων κελαριών του Cour St Emilion.

Σημεία ενδιαφέροντος

Gare de Lyon: Εάν φτάσετε στο Παρίσι με τρένο, πιθανότατα θα δείτε το εσωτερικό του Gare de Lyon. Η γενναιότητα του σταθμού θα σας αφήσει με δέος και θα κάνει μια μεγάλη πρώτη εντύπωση της πόλης. Χαιρετίζοντας περίπου 90.000.000 επιβάτες ετησίως, ο σταθμός συνεχώς βουίζει με ένταση. Προσέξτε για το περιττό περιστέρι και παρακολουθήστε τα αντικείμενα σας.

Promenade Plantée: Αυτός ο σιδηροδρομικός σιδηρόδρομος εκτός δρόμου δεν είναι τίποτα λιγότερο από πανέμορφο. Ανθισμένα λουλούδια, δέντρα και φυτά σας συνοδεύουν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τη Βαστίλη μέχρι το Jardin de Reuilly.

Mosquée de Paris: Πολύχρωμα ψηφιδωτά, καμπύλες καμάρες και μιναρές μήκους περίπου 110 ποδών αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη της Γαλλίας. Ενώ οι χώροι προσευχής μπορούν να προσεγγιστούν μόνο με εξάσκηση μουσουλμάνων, η αυλή και οι αίθουσες μπορούν να επισκεφθούν με περιηγήσεις ή με δική τους πρωτοβουλία με μικρή χρέωση. Το τσάι είναι φωτεινό, ευάερο, συχνά κατειλημμένο από πουλιά και είναι ένα ιδανικό μέρος για να απολαύσετε ένα φλιτζάνι φρέσκο ​​τσάι μέντας που συνοδεύεται από ζύμη της Μέσης Ανατολής. ( Σχετικά: Επισκεφθείτε το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ινστιτούτο Αραβικών Παρισίων )

Jardin des Plantes: Δώδεκα διαφορετικοί κήποι αποτελούν αυτή τη βοτανική περιοχή των θαυμάτων. Θα χαθείτε κατά μήκος των λωρίδων, κινούνται μέσα από τον άψογο ιαπωνικό κήπο, τα βοτανικά βότανα ή τα τροπικά δέντρα.

Σίγουρα αφιερώστε λίγες ώρες στο πάρκο και έρχεστε σε μια ηλιόλουστη μέρα για να επωφεληθείτε πραγματικά. Ενώ βρίσκεστε εκεί, φροντίστε να δείτε τις γοητευτικά ρετρό συλλογές στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για τους λόγους του Jardin . η παλαιοντολογική γκαλερί είναι ιδιαίτερα εκπληκτική, αν είναι ντεμοντέ στην παρουσίασή της.

Φάτε, πιείτε και να είστε ευτυχείς

Marche d'aligre
Θέση d'Aligre, 75012
Τηλ .: +33 (0) 1 45 11 71 11
Αυτή η αγορά είναι ένας από τους πραγματικούς πολύτιμους λίθους της γειτονιάς και ένα παλιό φαβορί για τους ντόπιους. Κατευθυνθείτε στο εσωτερικό για τις αίθουσες εκκαθάρισης των αλλαντικών, του τυριού και των ψαριών πωλητών, ή έξω στον ήλιο, όπου τα φρούτα και τα λαχανικά στέκεται κατάστημα. Είναι ίσως το πιο φημισμένο από τις εξωτερικές αγορές τροφίμων του εξωτερικού του Παρισιού . Ελάτε νωρίς για να νικήσετε τα πλήθη ή να τα περιμένετε μέχρι το πικρό τέλος, όπου οι πωλητές παραδίδουν στην πραγματικότητα δωρεάν προϊόντα.

Le Baron Rouge
1 rue Théophile Roussel, 75012
Δεν χρειάζεται να είστε σνακ κρασιού για να επισκεφθείτε αυτό το εξαιρετικά μοντέρνο wine bar στο τείχος, αλλά δεν πρέπει να φοβάστε τους κλειστούς χώρους. Εάν καταφέρετε πραγματικά να κερδίσετε ένα σημείο στο συσκευασμένο μπαρ ή σε ένα από τα εσωτερικά τραπέζια, θεωρήστε τον εαυτό σας τυχερό. Πιθανότατα όμως, θα τοποθετήσετε το ποτήρι σας σε ένα από τα βαρέλια κρασιού του εξωτερικού χώρου, τα παράθυρα ή ακόμα και τους κοντινούς κάδους. Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται άβολο, το Le Baron Rouge κάνει όλα τα παραπάνω να φαίνονται αηδιαστικά. Επιλέξτε από την τεράστια ποικιλία των κρασιών σε λογικές τιμές, σε συνδυασμό με ένα τυρί ή ένα πιάτο με αλλαντικά. Οι Κυριακές προσφέρουν φρέσκα στρείδια. Σημειώστε ότι αυτό είναι ένα από τα μπαρ που αναφέρονται στο χαρακτηριστικό μας για τα καλύτερα κρασιά στο Παρίσι !

La Mosquée
39, Rue Geoffroy-Saint-Hilaire, 75005
Τηλ .: +33 (0) 1 43 31 38 20
Βυθίστε σε μια από τις άνετες πολυθρόνες, ενώ οι διακομιστές σας φέρνουν τσάι με μέντα, κουσκούς, τσάινες και ζυμαρικά με ξηρούς καρπούς σε μεγάλους δίσκους χαλκού. Η μουσική από την Ανατολή συνοδεύει το γεύμα σας για να σας μεταφέρει πραγματικά μακριά από το Παρίσι για λίγες στιγμές ευτυχίας.

Ψώνια

Bercy Village
28, Rue François Truffaut, 75012
Τηλ .: +33 (0) 8 25 16 60 75
Θα νομίζετε ότι έχετε προσγειωθεί σε ένα αμερικανικό προάστιο αφού φτάσετε σε αυτό το σύγχρονο υπαίθριο εμπορικό κέντρο. Ένα μακρύ πεζοδρόμιο των καταστημάτων, καθώς και μια κινηματογραφική αίθουσα 18 οθονών, αποτελούν αυτό το κομψό αλλά και χαλαρό εμπορικό κέντρο. Ένα εξαιρετικό μέρος για να ψάξετε για ρούχα και είδη σπιτιού τα Σάββατα, ή να απολαύσετε ένα γεύμα σε μία από τις πολλές βεράντες των εστιατορίων τις Κυριακές.

Πολιτιστικές και νυχτερινές δραστηριότητες

Cinémathèque Française
51 rue de Bercy, 75012
Τηλ .: +33 (0) 1 71 19 33 33
Το όνειρο ενός εραστή του κινηματογράφου, αυτό το μουσείο και το πολιτιστικό κέντρο είναι απολύτως αφιερωμένο στις δόξες της κυτταροειδούς. Οι περιστρεφόμενες εκθέσεις καταγράφουν έναν καλλιτέχνη ή μια χρονική περίοδο στον κινηματογράφο, ενώ παλιές και νέες ταινίες προβάλλονται όλη την ημέρα. Τα αμφιθέατρα διοργανώνουν συνέδρια και ειδικές εκδηλώσεις όλο το χρόνο, καθώς και μια βιβλιοθήκη αφιερωμένη σε όλα τα κινηματογραφικά έργα.

Le Batofar
Port de la Gare, 75013
Τηλ .: +33 (0) 1 53 60 17 00
Αυτή η λέσχη χορού σε μια βάρκα που αγκυροβολήθηκε στο Σηκουάνα είναι το μέρος που θα βρεθεί σε μια νύχτα το Σαββατοκύριακο. Πάρτε έναν υπνάκο το απόγευμα για να κρατήσετε την αντοχή σας για το πάρτι χορού όλο το βράδυ, με υπέροχη θέα στην πόλη από το νερό.

Διαβάστε το σχετικό χαρακτηριστικό: Καλύτερα μέρη για πάρτυ στο Παρίσι