Επιλογές μεταφοράς από το αεροδρόμιο Marco Polo στη Βενετία

Λεωφορεία και αυτοκίνητα ανά ξηρά, θαλάσσια ταξί από το κανάλι

Η Βενετία βρίσκεται σχεδόν σε κάθε λίστα ταξιδιού για όσους βρίσκουν την Ευρώπη ελκυστική. Αυτή η πεμπτουσία ρομαντική πόλη στην περιοχή Βένετο της Βόρειας Ιταλίας είναι γνωστή για τα πολλά κανάλια της και την έλλειψη πραγματικών δρόμων. Οι Γόνδολες είναι ο κοινός τρόπος μετακίνησης, από το Μεγάλο Κανάλι, γεμάτο αναγεννησιακά ανάκτορα, σε πολλά άλλα που συνδέουν τα μικρά νησιά του σε μία λιμνοθάλασσα της Αδριατικής. Αν πετάτε στο αεροδρόμιο Marco Polo της Βενετίας, ίσως να σκεφτείτε πόσο μπορείτε να φτάσετε από το αεροδρόμιο στην πόλη των καναλιών.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε: Θα έχετε πολλούς τρόπους να φτάσετε στη Βενετία .

Δημόσιες συγκοινωνίες

Μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο ATVO Fly (το αεροδρόμιο λεωφορείων της Βενετίας) στην Piazzale Roma στη Βενετία, μαζί με άλλους προορισμούς του Βένετο. Ένα λεωφορείο είναι επίσης διαθέσιμο στο Mestre.

Ή να πάρετε το αστικό λεωφορείο αρ. 5 στη Βενετία και το Νο 15 στο Mestre. Η λήψη του λεωφορείου είναι μια φθηνή επιλογή, αλλά μάλλον δεν θα θέλετε να το χρησιμοποιήσετε όταν έχετε πολλές αποσκευές. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα τοπικά λεωφορεία στην Ιταλία, μπορείτε να αγοράσετε ένα εισιτήριο σε ένα ταμπάτσι (κατάστημα καπνού) ή σε ένα περίπτερο. Υπάρχει ένα στο αεροδρόμιο Marco Polo.

Υπηρεσίες κοινής μεταφοράς αεροδρομίου

Το Alilaguna προσφέρει πολλές συνδέσεις με πλοίο μεταξύ της Βενετίας και του αεροδρομίου. Η κοινή μεταφορά στη Βενετία με θαλάσσιο ταξί για τουλάχιστον δύο άτομα είναι επίσης δυνατή με λογικό κόστος από τη Venicelink. Θα σας μεταφέρει κατευθείαν στο ξενοδοχείο σας (και στο ξενοδοχείο όλων των άλλων). Ο χρόνος που χρειάζεται εξαρτάται από το πού βρίσκεται το ξενοδοχείο σας στη λίστα των στάσεων.

Εάν προτιμάτε να έχετε τις υπηρεσίες μεταφοράς σας υπό τη διαχείριση μιας αμερικανικής εταιρείας με τρόπο που διαφημίζεται ως "ταχύτερος από το Public Airport Boat" (θα θελήσετε όλη την ώρα να φτάσετε στη Βενετία), μπορείτε να παραγγείλετε την πολύτιμη υπηρεσία μεταφοράς από / προς το αεροδρόμιο της Βενετίας από την Select Italy, όπου θα κάνετε κράτηση απευθείας.

Έκπτωση Κάρτες Μεταφορών και Υπηρεσιών

Το Venezia Unica City Pass προσφέρει μια κάρτα προσαρμοσμένη στις αναμενόμενες χρήσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς, εκκλησίες, μουσεία, πρόσβαση WiFi, δημόσιες τουαλέτες και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων με βάση την εποχή της επίσκεψής σας. Ο συνθέτης σάς δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε υπηρεσίες a la carte, για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε επτά ημέρες ελεύθερων τουαλετών και τριών ημερών WiFi, για παράδειγμα.

Η ACTV προσφέρει κάρτες ταξιδιών καλές για επτά ημέρες. Αυτές οι κάρτες επιτρέπουν απεριόριστες μετακινήσεις και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις υπηρεσίες, τόσο με πλωτές (εκτός από τις διαδρομές Alilaguna, Clodia, Fusina) όσο και με τις χερσαίες μεταφορές εντός του δήμου της Βενετίας και υπηρεσίες εδάφους στο Lido και στο Mestre. Αυτό είναι το δελτίο που πρέπει να αγοράσετε αν ενδιαφέρεστε για ένα δελτίο μόνο για μεταφορές.

Ενοικιάστε αυτοκίνητα στο αεροδρόμιο Marco Polo

Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο Marco Polo αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στην ξηρά. Ελέγξτε την ιστοσελίδα της Βενετίας Marco Polo Airport για τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες. Θα έχετε αρκετές επιλογές: