Καταστήματα tabacchi και καπνός στην Ιταλία

Ο Tabacchi δηλώνει ένα κατάστημα καπνού ή έναν καπνό στην ιταλική γλώσσα. Ένα Tabacchi είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος για τους τουρίστες στην Ιταλία.

Προφορά του Word Tabacchi: Το Tabacchi προφέρεται ta-BAK-ee

Τι να αγοράσετε σε ένα κατάστημα Tabacchi στην Ιταλία

Γιατί χρειάζεστε ένα κατάστημα καπνού εάν δεν καπνίζετε; Ένα Tabacchi είναι όπου μπορείτε να πάτε για να αγοράσετε τοπικά εισιτήρια λεωφορείων (bigletti). Μπορείτε επίσης να αγοράσετε εισιτήρια λεωφορείων σε περίπτερο ειδικού πωλητή καθώς και σε μεγάλα λιμάνια κοντά στο σημείο εκκίνησης των λεωφορείων, όπως έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό.

Πολλά καταστήματα tabacchi φέρουν τηλεφωνικές κάρτες ( scheda telefonica ), οι οποίες είναι γενικά ο φθηνότερος τρόπος τηλεφωνίας εκτός της χώρας της Ιταλίας και μπορείτε να επαναφορτίσετε (να προσθέσετε χρήματα) στην υπάρχουσα ιταλική τηλεφωνική σας κάρτα. Μπορεί επίσης να βρείτε γραμματόσημα ( francobolli ) σε ένα Tabacchi. Ένα μεγάλο κατάστημα Tabacchi πωλεί συχνά στυλό, χαρτικά, ρολόγια, καραμέλα και κοσμήματα επίσης. Εάν θέλετε να στείλετε ένα φαξ, μπορείτε συνήθως να το κάνετε σε ένα Tabacchi.

Ορισμένοι μπορεί να έχουν είδη προσωπικής φροντίδας όπως χτένες ή οδοντόβουρτσες, οπότε αν έχετε ξεχάσει τη δική σας, ελέγξτε σε ένα κατάστημα Tabacchi. Τα καταστήματα Tabacchi πωλούν επίσης τα λαχεία ( gioco del lotto ) και συχνά θα βλέπετε τους Ιταλούς να σταματήσουν να αγοράσουν ένα.

Και ναι, μπορείτε να πάρετε τσιγάρα, αναπτήρες και άλλα προϊόντα καπνού σε ένα Tabacchi στην Ιταλία. Κάποια tabacchi διαθέτουν μηχανή αυτόματης πώλησης έξω, ώστε να μπορείτε να αγοράσετε τσιγάρα 24 ώρες την ημέρα.

Παρεμπιπτόντως, το κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους απαγορεύεται παντού στην Ιταλία.

Πώς να βρείτε ένα Tabacchi στην Ιταλία

Το Tabacchi στην Ιταλία εμφανίζει το σύμβολο που βλέπετε δεξιά, με ένα μεγάλο λευκό "T" σε σκούρο μπλε ή μαύρο φόντο.

Παρατηρήστε ότι το σημάδι λέει "sali e tabacchi" το οποίο αναφέρεται σε δύο προϊόντα που ελέγχονταν από την κυβέρνηση, άλατα και καπνό. Ενώ το αλάτι ήταν κάποτε κυβερνητικό μονοπώλιο, έχει αφαιρεθεί πρόσφατα από τους ελέγχους των κρατικών τιμών. Ωστόσο, τα σημάδια δεν άλλαξαν.

Όλα τα tabacchi πρέπει να διαθέτουν άδεια.

Στο παρελθόν, η άδεια sali e tabacchi της πόλης δόθηκε συχνά σε ένα φτωχό μέλος της κοινότητας, ώστε να μπορούν να τρέξουν το κατάστημα και να κερδίσουν χρήματα. Ήταν μια μορφή κοινωνικής ευημερίας.

Σε μερικές πολύ μικρές πόλεις, ένα κατάστημα tabacchi μπορεί να είναι μέρος ενός μπαρ .

Το Tabacchi μπορεί επίσης να είναι γνωστό ως Tabacchino, ή μικρό κατάστημα καπνού.