Νίκαια οδηγός καρναβάλι

Νίκαια καρναβάλι είναι ένα από τα παλαιότερα καρναβάλια στον κόσμο. Από παγανιστικές και ταπεινές αρχές μέχρι τον 13ο αιώνα, έχει γίνει ένα ένδοξο ετήσιο πάρτι διάρκειας 12 ημερών. Τρέχει σε διαφορετικές μέρες (για παράδειγμα δεν γίνονται παρελάσεις τη Δευτέρα). Η πόλη της Νίκαιας εκρήγνυται με παρελάσεις από πλωτήρες, οδικές εκδηλώσεις και πάγκους και κορυφώνεται με την Mardi Gras την τελευταία μέρα. Το μεγαλύτερο χειμερινό γεγονός στη Γαλλική Ριβιέρα, προσελκύει τώρα 1 εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο.

Οι Παρέδες

Όλα ξεκινούν με μια μεγάλη παρέλαση περίπου 20 πλωμάτων που κάνουν το δρόμο τους μέσα από τους πολυσύχναστους δρόμους. Στο κεφάλι είναι ο βασιλιάς καρναβάλι στο Corso Carnavalesque του (Καρναβάλι πομπή).

Περίπου 20 πλωτήρες λαμβάνουν το θέμα του έτους χρησιμοποιώντας περίπου 50 τεράστιες μαριονέτες (αποκαλούμενες grosses tetes ή μεγάλα κεφάλια). Η δημιουργία των χαρτονομισμάτων είναι ένα έργο τέχνης από μόνο του, χρησιμοποιώντας αιώνες τεχνικές που περιλαμβάνουν στρώματα χαρτιού κολλημένα ένα προς ένα μέσα σε ένα ειδικό καλούπι. Μόλις δημιουργηθούν τα στοιχεία, ζωγραφίζονται από εξειδικευμένους τεχνίτες. Τελικά τα κοστούμια για ντύσιμο των χαρακτήρων γίνονται, τόσο πιο φανταχτερά τόσο το καλύτερο. Τοποθετημένα στους πλωτήρες, τέρατα που ζυγίζουν πάνω από 2 μετρικούς τόνους και μήκους 7 μέτρων, πλάτους 2 μέτρων και ύψους 8 έως 12 μέτρων, οι φιγούρες κινούνται και υφαίνονται όπως οι πλωτήρες κινούνται προς τα εμπρός. Τη νύχτα, είναι ένα εξαιρετικό θέαμα.

Η μάχη των λουλουδιών

Η παγκοσμίως γνωστή Bataille de Fleurs πραγματοποιείται σε διάφορες ημερομηνίες σε όλο το Καρναβάλι.

Οι μάχες άρχισαν το 1856, ειδικά με σκοπό να ψυχαγωγήσουν τους ξένους επισκέπτες που αρχίζουν να συρρέουν στα νότια της Γαλλίας. Σήμερα, δύο άτομα σε κάθε πλωτήρα ρίχνουν περίπου 20 χιλιόγραμμα μιμόζας και φρέσκων λουλουδιών στο πλήθος καθώς περνούν κατά μήκος της Promenade des Anglais δίπλα στο γαλάζιο γαλάζιο της Μεσογείου.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, χρησιμοποιούνται περίπου 100.000 φρέσκα κομμένα άνθη, από τα οποία το 80% παράγεται τοπικά. Τελικά οι πλωτήρες φτάνουν στη θέση Massena.

Για την καλύτερη εμφάνιση αυτής της γεμάτης άρωμα, πολύχρωμη έξαψη, αγοράστε ένα εισιτήριο για μια θέση στα περίπτερα ή για την καθορισμένη θέση που στέκεται κατά μήκος του δρόμου.

Οι δρόμοι είναι γεμάτοι μέρα και νύχτα με πάγκους που πωλούν δώρα, αντικείμενα από την Προβηγκία, λεβάντα, έντονα χρωματιστά υφάσματα και φαγητό. Είναι μια ωραία γιορτή και αυτή που έχει σχεδιαστεί για να σας κάνει να νιώσετε ότι ο χειμώνας είναι πίσω σας και η εποχή της άνοιξης αρχίζει εδώ στη Γαλλική Ριβιέρα. Την τελευταία νύχτα, το βασιλιά Καρναβάλι καίγεται. Έπειτα υπάρχει μια θαυμάσια τεράστια επίδειξη πυροτεχνημάτων στη μουσική πάνω από το Baie des Anges, τα εκρηκτικά πυροτεχνήματα που αντανακλώνται στη Μεσόγειο.

Η Νίκαια είναι μόνο ένα από τα πολλά καρναβάλι στη Γαλλία, αλλά είναι ένα από τα καλύτερα και πιο γνωστά.

Η προέλευση του καρναβαλιού

Η παλαιότερη αναφορά χρονολογείται από το 1294 όταν ο Charles d'Anjou, Count of Provence, σημείωσε "κάποιες χαρούμενες μέρες του Καρναβαλιού" σε μια επίσκεψη που είχε μόλις φτιάξει στη Νίκαια. Πιστεύεται ότι η λέξη "Καρναβάλι" προέρχεται από το λεγόμενο κρέας (μακριά με κρέας). Ήταν η τελευταία ευκαιρία για πλούσια πιάτα και περίσσεια πριν από τη Σαρακοστή και τις σαράντα μέρες νηστείας. Το καρναβάλι ήταν άγριο και εγκαταλελειμμένο, προσφέροντας την ευκαιρία να αποκρύψετε την ταυτότητά σας πίσω από τις φανταστικές μάσκες και να απολαύσετε τις απολαύσεις που απαγορεύονται από την καθολική εκκλησία κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους.

Για αιώνες ήταν μια ιδιωτική και όχι δημόσια εκδήλωση, με μπάλες σε ένα μεγάλο περιβάλλον που παρακολούθησαν ο πλούσιος αριστός και οι φίλοι τους και όχι η ψυχαγωγία στο δρόμο. Το 1830 οργανώθηκε η πρώτη πομπή. το 1876 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες Παρέσεις Λουλουδιών. Το κοντέινερ γύψου εμφανίστηκε το 1892 (διήρκεσε μέχρι τις τελευταίες μάχες το 1955 που πρέπει να ήταν άβολα), και το 1921 εγκαταστάθηκαν τα πρώτα ηλεκτρικά φώτα για να φωτιστούν οι νυχτερινές δραστηριότητες. Είναι μια ετήσια εκδήλωση από το 1924.

Ο βασιλιάς του Καρναβαλιού ανέκαθεν έπαιξε αναπόσπαστο ρόλο στο φεστιβάλ, αλλά έλαβε μόνο ένα δεύτερο επίσημο όνομα από το 1990. Έκτοτε είναι διάφορος βασιλιάς του Κινηματογράφου, των Τεχνών, του 20ού αιώνα και πιο περίεργα, του Βασιλιά (2005) και ο βασιλιάς των νυχτερίδων, των γατών, των αρουραίων και άλλων θρυλικών πλασμάτων (2008).

Πρακτικές πληροφορίες

Λάβετε εισιτήρια για Νίκαια Αποκριάτικα Γεγονότα
Πολλά από τα γεγονότα γύρω από το Nice Carnaval είναι δωρεάν, αλλά υπάρχουν χρεώσεις για τις παρελάσεις και αξίζει τον κόπο να πάρετε την καλύτερη θέα. Τα εισιτήρια κυμαίνονται από 10 ευρώ και στέκονται στα 25 ευρώ στα καθίσματα.

Διαμονή στη Νίκαια

Περισσότερα για τη Νίκαια Μουσική και Ψυχαγωγία

Τι άλλο να δείτε και να κάνετε στη Νίκαια