Νίκαια, Γαλλία Οδηγός Ταξιδιωτικών Οδηγιών

Αποκτήστε όλες τις βασικές πληροφορίες σε μια διαμονή Riviera

Η Νίκαια είναι μια θαυμάσια γαλλική πόλη της Ριβιέρας και δημοφιλής προορισμός για ζευγάρια, νεόνυμφους και λάτρεις του ήλιου. Είναι μια μεγάλη πόλη, όμως, και μπορεί να είναι δύσκολο να την κυριαρχήσει. Ανακαλύψτε όλα τα βασικά στοιχεία των διακοπών της Νίκαιας, συμπεριλαμβανομένου του τι να κάνετε, τι να δείτε, πού να μείνετε, υπέροχες ημερήσιες εκδρομές και πώς να περάσετε.

Να πάρει εκεί

Η Νίκαια εξυπηρετείται από το αεροδρόμιο της Νίκαιας-Κυανή Ακτή ακριβώς δυτικά της πόλης. Είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο, έτσι υπάρχουν πτήσεις από πάνω από 100 προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης.

Δείτε τον οδηγό πληροφοριών μου για το πώς θα φτάσετε από το Λονδίνο, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Παρίσι και τις ΗΠΑ

Διαβάστε τον οδηγό μου για το ταξίδι από το Λονδίνο στη Νίκαια με το τρένο λεπτομερώς. είναι ένα υπέροχο ταξίδι και κάνει μια καλή αρχή για διακοπές στην Κυανή Ακτή.

Τριγυρίζω

Υπάρχουν πολυάριθμα λεωφορεία και τοπικά λεωφορεία προς Νίκαια και άλλες πόλεις της Ριβιέρα, καθώς και υπερτιμημένα ταξί για να σας μεταφέρουν στην πόλη όταν φτάσετε. Αν ταξιδεύετε σιδηροδρομικώς, η Νίκαια διαθέτει τρεις σιδηροδρομικούς σταθμούς, αλλά πιθανότατα θα φτάσετε στο κεντρικό τερματικό σταθμό της Νίκαιας Βίλλε. Αυτό θα σας βάλει λίγα τετράγωνα βόρεια της ακτογραμμής.

Το σιδηροδρομικό σταθμό και το ταξίδι

Υπάρχουν πολλές συνδέσεις από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Νίκαιας με άλλες πόλεις της Γαλλίας, καθώς και με την Ιταλία, η οποία βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση.

Γραμμές λεωφορείων

Το σημαντικότερο λεωφορείο στο NIce είναι το Lignes d'Azur το οποίο λειτουργεί στην πόλη καθώς και από και προς το αεροδρόμιο και άλλες κοντινές πόλεις. Λειτουργούν επίσης πάνω από 130 δρομολόγια λεωφορείων στις 49 πόλεις που συγκροτούν ολόκληρη την περιοχή της Μεγάλης Μεσόγειου Κυανής Ακτής.

Υπάρχουν άλλα περιφερειακά λεωφορεία για τις κοντινές πόλεις, και οι περισσότερες σταματούν στο Gare Routiere ακριβώς βόρεια της Place Massena. Υπάρχουν επίσης σιδηροδρομικές συνδέσεις με τις περισσότερες γειτονικές πόλεις, με τις συχνότερες στάσεις στο σταθμό Nice Ville.

Στη Νίκαια υπάρχει επίσης το Noctambus που λειτουργεί 5 δρομολόγια λεωφορείων νυχτερινής διαδρομής από τις 9.10μμ έως τις 10.10πμ, αλλά δεν είναι πολύ συχνές.

Υπάρχει επίσης το τραμ. Νο 1, μια γραμμή 9,2 χιλιομέτρων που περνά από βορρά προς ανατολικά και διέρχεται από το κέντρο της πόλης κατά μήκος της λεωφόρου Jean Medecin και μέσω της πλατείας Massena καθημερινά από 4:25 π.μ. έως 1.35 π.μ.

Κόστος λεωφορείων

Αγοράστε ένα εισιτήριο για το ταξίδι το οποίο επιτρέπει επίσης αλλαγές εντός 74 λεπτών για 1,50 ευρώ και διάφορα άλλα πολύ καλά εισιτήρια αξίας για διαφορετικές διαμονές.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπορείτε να αποκτήσετε ένα χάρτη συστήματος και ένα ενημερωτικό δελτίο με φυλλάδια στο τουριστικό γραφείο της Promenade des Anglais ή στον κεντρικό σταθμό των λεωφορείων στο Place Massena.

Νίκαια με το αυτοκίνητο

Μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο, αλλά ελέγξτε πρώτα αν το ξενοδοχείο σας έχει χώρο στάθμευσης και ποιο είναι το κόστος. Μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να σταθμεύσετε ένα αυτοκίνητο στη Νίκαια. Εάν βρίσκεστε στη Νίκαια από άλλο μέρος της Γαλλίας με αυτοκίνητο, τότε θεωρήστε να αφήσετε το αυτοκίνητο σε ένα από τα πάρκα 5 'Parc relais' ή να σταματήσετε τους σταθμούς στάθμευσης έξω από το κέντρο. Είναι δωρεάν και μπορείτε να πάρετε το τραμ προς το κέντρο της πόλης.

Κορυφαία αξιοθέατα της Νίκαιας

Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στην πόλη αυτή, είτε στην καρδιά της πόλης (στο κέντρο της Νίκαιας) είτε στους λόφους που εκτείνονται πίσω από την κεντρική πόλη ( les collines ).

Εδώ είναι μια μικρή επιλογή από μερικά αγαπημένα μέρη για να δείτε και πράγματα που πρέπει να κάνετε:

Επιλογές κρατήσεων

Διαβάστε τις κριτικές των πελατών, συγκρίνετε τις τιμές και κρατήστε το Hotel Windsor με TripAdvisor.

Διαβάστε τις κριτικές των πελατών, συγκρίνετε τις τιμές και κρατήστε το Hotel Negresco στο TripAdvisor.

Ημερήσιες εκδρομές

Υπάρχουν πολλές μεγάλες πόλεις και κωμοπόλεις κοντά στη Νίκαια, συνήθως μόλις λίγα λεπτά μακριά. Ελέγξτε τον οδηγό για τις καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από τη Νίκαια , ένα υπέροχο κέντρο για την περιοχή.

Εδώ είναι ένας οδηγός για ένα τριήμερο δρομολόγιο μέσα και γύρω από τη Νίκαια .

Περισσότερα για τους λάτρεις των τροφίμων

Ωραία για τους λάτρεις των τροφίμων

Κορυφή Bistros στη Νίκαια

Φτηνά φτηνά εστιατόρια στη Νίκαια

Δοκιμάστε μια τάξη μαγειρικής στη Νίκαια

Ψώνια τροφίμων στη Νίκαια

Επεξεργασμένο από τη Mary Anne Evans