Ωραία για τους λάτρεις των τροφίμων

Ξεκινήστε στο Cours Saleya για ψώνια, φαγητό και μαγείρεμα στη Νίκαια

Νίκαια είναι ο παραθεριστής των τροφίμων

Η Νίκαια, η δεύτερη πόλη της Γαλλίας, είναι γνωστή για την κουλτούρα των τροφίμων. Και γιατί όχι? Με τα φρούτα, τα λαχανικά και το περίφημο ελαιόλαδο της Προβηγκίας, εξειδικευμένους παραγωγούς κρέατος και με τη συγκομιδή της θάλασσας στην τοπική αγορά ψαριών, η Νίκαια δεν θα μπορούσε να αποδειχθεί εκπληκτικό μέρος για φαγητό.

Οι αγορές της Νίκαιας

Η υπέροχη, σαγηνευτική αγορά στο Cours Saleya είναι ένα από τα μεγάλα αξιοθέατα της Νίκαιας.

Δεν είναι τουριστικό αξιοθέατο, αν και οι επισκέπτες το κάνουν μια από τις πρώτες στάσεις τους. Όπως η αγορά λαχανικών και φρούτων στην Antibes , είναι μια κατάλληλη αγορά εργασίας, που χρησιμοποιείται από τους κατοίκους και τα εστιατόρια. Ο καλύτερος τρόπος να το δείτε είναι η περιήγησή σας στο Cours Saleya.

Η αγορά ψαριών είναι ένα μάθημα στα ψάρια που μπορεί να μην αναγνωρίσετε. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το Cours Saleya στην Place Saint-Francois και είναι ανοιχτό από τις 6 το πρωί έως τις 13 το πρωί εκτός από τις Δευτέρες.

Πού να απολαύσετε τοπικές γεύσεις

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από την κατανάλωση τοπικών πιάτων που παρασκευάζονται από έμπειρους σεφ και η Νίκαια έχει πολλά από τα δύο.

Δοκιμάστε την αγορά στο Cours Saleya και στα μικρά δρομάκια του Vieille Ville για την socca (μια λεπτή κρέμα από αλεύρι ρεβιθιού και ελαιόλαδο, ψήνεται και φτιάχνεται στο φούρνο και καρυκεύεται με μαύρο πιπέρι, λίγο σαν κρέπα ), πίτσα, pissaladière (πίτσα με κρεμμυδάκια), petits farcis (νόστιμα γεμιστά λαχανικά Provençale), σαλάτα Niçoise, παϊδάκια (φρέσκα βαψάκια ή ψωμί γεμιστά με σαλάτα Nicoise), tourte aux blettes καρύδια) και κολοκυθάκια ( κολοκυθάκια σε ελαιόλαδο με λαχανικά όπως λουλούδια κολοκυθιών).

Μπορείτε να αγοράσετε αυτές τις σπεσιαλιτέ σε πάγκους ή να δοκιμάσετε τα τοπικά εστιατόρια.

Ανακαλύψτε τοπικά εστιατόρια:

Ψώνια τροφίμων στη Νίκαια

Μόλις δειγματοληψία, ποτέ ξεχασμένη - η υπαίθρια μακέτα στο Cours Saleya είναι μια γιορτή για όλες τις αισθήσεις. Αξίζει να σηκωθείτε νωρίς πριν φτάσουν οι τουρίστες να δουν πώς οι ντόπιοι ψωνίζουν και είναι η πρώτη στάση για κάθε σοβαρό εραστή τροφίμων.

Αλλά η Νίκαια είναι μια πραγματική πόλη τροφίμων και υπάρχουν πολλά καταστήματα για να απολαύσετε επίσης.

Η παραγωγή ελαιολάδου είναι σοβαρή επιχείρηση στη Μεσόγειο - κάτι που συνειδητοποίησα μόνο όταν εξετάζω τα μεγάλα καταστήματα ελαιολάδου της Νίκαιας - αν και ίσως το «emporium» θα ήταν ένας καλύτερος όρος για να περιγράψει τη σοβαρή φύση της επιχείρησης. Ο έλεγχος ονομασίας (AOC) εφαρμόζεται στο ελαιόλαδο με τον ίδιο τρόπο όπως και οι οίνοι AOC - εξίσου προσεκτικά παραγόμενοι και εξίσου ακριβοί. Και θα βρείτε τον εαυτό σας συγκρίνοντας το καρύδι με τις νότες των μήλων - ναι, μπορείτε να μιλήσετε για το ελαιόλαδο ακριβώς όπως κάνετε για το κρασί.

Μαθαίνω να μαγειρεύω

Αν θέλετε πραγματικά να μάθετε περισσότερα για το μαγείρεμα Niçois, κλείστε μια μέρα στο Les Petits Farcis. Ο ιδιοκτήτης της Cordon Bleu, Rosa Jackson, σας μεταφέρει στην αγορά του Cours Saleya και σας εισάγει στους αγαπημένους παραγωγούς της, όπως ο Claude Aschani, ο οποίος παράγει ελαιόλαδο, πάστες ελιάς, ξύδι και μέλι στο αγρόκτημα της στο Coaraze. Είναι το είδος της εμπιστευτικής γνώσης που ονειρεύεστε να αποκτήσετε. Μπορείτε να ψωνίσετε, να μάθετε πώς να μαγειρεύετε τα συστατικά σας πίσω στο διαμέρισμά της, τότε μπορείτε να φάτε τα αποτελέσματα. Είναι διασκεδαστικό, ενημερωτικό και χαλαρό. Πληροφορίες και κρατήσεις στο Les Petits Farcis.

Κρασιά με κρασιά

Τα μπαρ κρασιού προσφέρουν την ευκαιρία να ζητήσετε από τους γνωστούς sommeliers για το κρασί και να πάρετε μια λογική απάντηση.

Σε αντίθεση με τα κρασιά στο Ηνωμένο Βασίλειο ή τις ΗΠΑ αναμένεται να φάτε, αν και το μενού είναι λιγότερο τυπικό από ένα κανονικό εστιατόριο. Αυτά τα δύο είναι τα αγαπημένα μου:

Πού να μείνετε στη Νίκαια

Ελέγξτε έξω την επιλογή μας ξενοδοχεία σε Νίκαια .

Και αν είσαι στη Νίκαια ...

Κάντε το δρόμο σας προς την κοντινή Antibes για την καθημερινή αγορά φρούτων και λαχανικών (και τις άλλες αγορές αντίκες). Δεν θα το μετανιώσετε και η Antibes είναι μια υπέροχη παραλιακή πόλη για να επισκεφθείτε με μια σειρά από αξιοθέατα .