Μάθετε περισσότερα για την ελληνική θεά Hestia

Ελληνική θεά της εστίας και του σπιτιού

Αν επισκεφθείτε την Ελλάδα την Μεγάλη Παρασκευή, μπορείτε να είστε μάρτυρας ή να συμμετέχετε σε μια παράδοση που έχει αρχαίες ρίζες. Οι άνθρωποι φωτίζουν τα κεριά από μια κεντρική φλόγα στην εκκλησία και προσεκτικά φέρνουν στο σπίτι το αναμμένο κερί. Αυτή η φλόγα θεωρείται ιδιαίτερα ιερή και καθαριστική και φυλάσσεται προσεκτικά μέχρι να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Αυτή η παράδοση έχει τις ρίζες της με την ελληνική θεά Hestia.

Οι δημόσιες εστίες της Εστίας φυλάσσονταν σε ένα κτίριο συνεδριακής αίθουσας που ονομάζεται πρυτανείο (επίσης πρυτάνιο prytaneum) ή bouleterion. ένας από τους τίτλους της ήταν η Hestia Bouleia, η οποία προέρχεται από τη λέξη "αίθουσα συνεδριάσεων". Θεωρείτο επίσης ότι ήταν παρών σε κάθε πυρκαγιά που πρόσφερε σε όλους τους άλλους ναούς, γι 'αυτό ήταν μια πραγματικά εθνική θεότητα στην Ελλάδα.

Οι Έλληνες άποικοι θα ανάβουν φωτιά από την εστία τους στο πρυτανείο και θα το κρατούν φωτισμένο σε ένα φανάρι μέχρι να φτάσουν στις εστίες των νέων πόλεων και να χτίσουν τη δική τους εστία στη νέα τους θέση. Υπάρχει ένα από αυτά στην Ολυμπία και στους Δελφούς, όπου συνδέθηκε επίσης με την οσφαλό πέτρα, σημαδεύοντας τον ομφαλό του κόσμου. Μια σημαντική επιγραφή γι 'αυτήν προέρχεται από την ελληνική νήσο Χίο και δύο αγάλματα της βρέθηκαν στο πρυτανείο στο ιερό νησί της Δήλου. παρόμοια αγάλματα ήταν πιθανώς σε πολλούς άλλους ελληνικούς ναούς από την περιοχή της εστίας.

Μεγάλη Παρασκευή στην Ελλάδα

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μια μεγάλη υπόθεση στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και είναι ευρέως εορτασμένος στην Ελλάδα, κάτι που οι επισκέπτες θα παρατηρήσουν. Άλλοι τρόποι που γιορτάζεται μπορεί να είναι το πόσιμο ξύδι, τα βράζοντα σαλιγκάρια, η αποφυγή της κατανάλωσης ολόκληρης της ημέρας και η αποφυγή κάθε χειρωνακτικής εργασίας, ειδικά η εργασία με τα νύχια. Οι παραδόσεις ποικίλλουν ανάλογα με την τοποθεσία.

Ποιος ήταν η Εστία;

Η Hestia συχνά παραλείπεται από τους σύγχρονους αναγνώστες και ακόμη και στο αρχαίο παρελθόν απομακρύνθηκε από τον Όλυμπο για να δημιουργήσει χώρο για έναν θεό ντιμί, τον Ganymede, τον κυνηγό στους θεούς και ένα αγαπημένο του Δία.

Ακολουθεί μια πιο προσεκτική ματιά στην Εστία.

Η εμφάνιση της Εστίας : Μια γλυκιά, μέτρια ντυμένη νεαρή γυναίκα.

Εμφανίζεται συχνά φοράει πέπλο. Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο. Τα βέλη ήταν κοινά στις αρχαίες ελληνικές γυναίκες.

Το σύμβολο ή το χαρακτηριστικό της Ηστίας: Η εστία και η εξημέρωση της φωτιάς που καίει εκεί. Λέγεται ότι το τείνει πιστά.

Τα πλεονεκτήματα της Hestia: Σταθερή, ήρεμη, ευγενική και υποστηρικτική της οικογένειας και του σπιτιού.

Οι αδυναμίες της: Ψύχεται συναισθηματικά, λίγο πολύ ήρεμη, αλλά μπορεί να αμυνθεί όταν είναι απαραίτητο.

Οι σχέσεις και οι σχέσεις της Εστίας: Αν και η γυναίκα της ήταν η πιθανή σύζυγος ή ο εραστής του Ποσειδώνα και του Απόλλωνα, η Εστία, όπως και η ελληνική θεά Άρτεμις, επέλεξε να παραμείνει παρθένος. Περιστασιακά χρειάστηκε να αποτρέψει τις επιθέσεις του Priapus και άλλων ερωτικών πλασμάτων και θεοτήτων.

Παιδιά της Εστίας: Η Εστία δεν είχε παιδιά, που είναι περίεργα από τη σύγχρονη προοπτική μιας θεάς της εστίας και του σπιτιού. Αλλά η διατήρηση των "πυρκαγιών στο σπίτι" ήταν μια εργασία πλήρους απασχόλησης στην αρχαία εποχή και αφήνοντας την πυρκαγιά να βγει έξω θεωρήθηκε ένας καταστροφικός πύργος.

Ο βασικός μύθος της Εστίας : Η Εστία είναι η μεγαλύτερη κόρη των Τιτάνων Ρέα και Κρόνος (επίσης ο Χρόνος). Όπως και τα υπόλοιπα παιδιά του, ο Κρόνος έτρωγε την Εστία, αλλά τελικά ανατράπηκε από αυτόν αφού ο Δίας κατέκτησε τον πατέρα του. Ζήτησε από τον Δία να την αφήσει να είναι η θεά της εστίας και κράτησε την εστία φωτιζόμενη στον Όλυμπο .

Ενδιαφέροντα γεγονότα για την Εστία: Η Εστία ήταν μία από τις τρεις θεές που ήταν άτρωτες από την επίδραση της Αφροδίτης . Δεν θα μπορούσε να αναγκαστεί να αγαπά κανέναν. Στη Ρώμη, μια παρόμοια θεά, Vesta, κυβέρνησε πάνω από την ομάδα ιερών που ονομάζεται Vestal Virgins, του οποίου καθήκον ήταν να κρατήσει την ιερή φωτιά συνεχώς φωτισμένη.

Τόσο το όνομά της, η Εστία όσο και το θεό του σφυρηλάτησης, ο Ήφαιστος, μοιράζονται τον ίδιο αρχικό ήχο, ο οποίος ήταν επίσης μέρος της παλαιότερης ελληνικής λέξης για "τζάκι" και παραμένει ακόμα στα αγγλικά με τη λέξη "εστία".

Πιο γρήγορα γεγονότα για τους Έλληνες Θεούς και Θεές