Πώς να μεταφράσετε τα Ελληνικά στα Αγγλικά Online

Γρήγοροι, δωρεάν τρόποι κατανόησης μιας ελληνικής ιστοσελίδας

Όχι πολύ καιρό πριν, η αυτόματη μετάφραση των ελληνικών στα αγγλικά στο διαδίκτυο είχε ως αποτέλεσμα κάτι που δεν ήταν ούτε ελληνικό ούτε αγγλικό και ως εκ τούτου ελάχιστη βοήθεια για τον μέσο ταξιδιώτη . Αλλά τώρα η αυτοματοποιημένη μετάφραση από την ελληνική στην αγγλική είναι αρκετά καλή ώστε να είναι πολύ χρήσιμη αν ο προγραμματισμός του ταξιδιού σας σας μεταφέρει μακριά από τους συνήθεις τουριστικούς προορισμούς.

Σημειώστε: η αυτοματοποιημένη μετάφραση αρκεί για τον προγραμματισμό του δρομολογίου σας.

Αλλά, ενώ μπορεί να είναι δελεαστικό να χρησιμοποιείτε σε σημαντικά έγγραφα, είναι καλύτερο να προσλάβετε έναν επαγγελματία μεταφραστή, ειδικά αν νομίζετε ότι νομίζετε ότι βαραίνει την κατανόηση ενός μεταφρασμένου εγγράφου. Επίσης, οι αυτοματοποιημένες μεταφράσεις δεν θα γίνονται αποδεκτές για επιχειρηματικούς σκοπούς και άλλες χρήσεις, όπως η απόκτηση άδειας για γάμο στην Ελλάδα.

Μετάφραση Google

Ένας δημοφιλής μεταφραστής ιστού είναι το Google Translate. Λειτουργεί με δύο τρόπους: μπορείτε να κόψετε και να επικολλήσετε ελληνικό υλικό στο παράθυρο μετάφρασης ή απλά να αντιγράψετε τη διεύθυνση URL και η Google θα δημιουργήσει μια μεταφρασμένη σελίδα. Για τους περισσότερους σκοπούς, ο τελευταίος είναι ο πιο γρήγορος και ευκολότερος τρόπος να πάτε.

Για να χρησιμοποιήσετε το Google Translate, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Μεταβείτε στον ελληνικό ιστότοπο που θέλετε να μεταφράσετε.
  2. Αντιγράψτε τη διεύθυνση URL (τη διεύθυνση ιστού).
  3. Πηγαίνετε στο Google.
  4. Στην επάνω δεξιά γωνία της αρχικής σελίδας Google, κάντε κλικ στο εικονίδιο των μικρών πλαισίων - αυτές είναι οι εφαρμογές Google. Μόλις εμφανιστούν, προς τα κάτω θα δείτε μια εικόνα και τη λέξη "Μετάφραση". Κάντε κλικ σε αυτό.
  1. Στο μεγάλο πλαίσιο στα αριστερά, επικολλήστε τη διεύθυνση URL.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί "Μετάφραση" ακριβώς πάνω από το πλαίσιο μετάφρασης προς τα δεξιά.
  3. Απολαύστε τη μεταφρασμένη σελίδα σας!

Ανάλογα με το μήκος της σελίδας, τα πάντα δεν μπορούν να μεταφραστούν. Σε αυτή την περίπτωση, απλά αντιγράψτε το υπόλοιπο κείμενο και επικολλήστε το απευθείας στο πλαίσιο "μετάφραση" και κάντε κλικ στο κουμπί "μετάφραση".

Η Google σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να μεταφράσετε αυτόματα ιστότοπους που είναι στα ελληνικά στα αγγλικά. Στη σελίδα αποτελεσμάτων της αναζήτησης Google, κάτω από τον τίτλο της διεύθυνσης URL, θα δείτε τη σύνδεση "Μετάφραση αυτής της σελίδας". Κάντε κλικ σε αυτό για να δείτε την ιστοσελίδα στα Αγγλικά.

Babelfish

Ένα από τα αρχικά προγράμματα αυτόματης μετάφρασης, το Babelfish αξίζει να το χρησιμοποιήσετε. Είναι μέρος του Yahoo τώρα και χρησιμοποιεί μια παρόμοια διεπαφή με το Google Translate. Τα αποτελέσματα μετάφρασης μπορούν να διαφέρουν από άλλες υπηρεσίες μετάφρασης. Ο δικτυακός τόπος Babelfish είναι αρκετά εύκολος στην πλοήγηση - το έσπασε σε τρία απλά βήματα.

Systranet

Μια άλλη επιλογή είναι μια τοποθεσία που ονομάζεται Systranet. Στο επάνω μέρος του σκιασμένου πλαισίου υπάρχουν καρτέλες με τίτλο "Κείμενο", "Ιστοσελίδα", "RSS", "Αρχείο", "Λεξικό" και "Το λεξικό μου". Αφού κάνετε κλικ σε μια καρτέλα, θα χρειαστεί να επιλέξετε τις γλώσσες "From" και "To" χρησιμοποιώντας τα αναπτυσσόμενα μενού. Στη συνέχεια, επικολλήστε το ελληνικό κείμενο στο λευκό πλαίσιο, κάντε κλικ στο στοιχείο "Μετάφραση" παραπάνω και η αγγλική μετάφραση θα εμφανιστεί στο μπλε πλαίσιο.