Μπορεί ο Elvis Presley να είναι ζωντανός;

Κάθε μέρα λαμβάνω ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν αναγνώστη που θέλει να μάθει αν νομίζω ότι ο Elvis είναι ακόμα ζωντανός. Έχω λάβει ακόμη και μερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από εκείνους που ισχυρίζονται ότι είδαν τον Elvis τα χρόνια και τις δεκαετίες μετά το 1977.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τους λόγους που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Elvis Presley είναι ζωντανός, καθώς και τα στοιχεία που υποστηρίζουν το θάνατό του.

Μετά το θάνατο μιας διασημότητας, δεν είναι ασυνήθιστο να κυκλοφορούν φήμες που υποδηλώνουν ότι ο διασημότητα είναι ακόμα ζωντανός.

Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους: το πιο συνηθισμένο είναι ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν να δεχτούν το θάνατο της ειδωλολατρίας. Μια άλλη εξήγηση είναι ότι μερικοί άνθρωποι αναζητούν συνωμοσία σε κάθε νέα εκδήλωση.

Δεν χρειάστηκε πολύς καιρός για αυτές τις φήμες για να ξεκινήσετε τον Elvis Presley. Εδώ είναι μερικά από τα πιο συχνά αναφερόμενα "αποδεικτικά στοιχεία" που υποδηλώνουν ότι ο βασιλιάς του Rock and Roll είναι ακόμα ζωντανός:

Αιτία θανάτου

Τη νύχτα που πέθανε ο Elvis, έγινε αυτοψία. Ο ιατρικός εξεταστής ανέφερε την αρχική αιτία θανάτου ως «καρδιακή αρρυθμία», που απλά σημαίνει ότι η καρδιά σταμάτησε να χτυπάει. Αυτό ήταν αλήθεια, βέβαια, αλλά δεν ανέφερε τη δυνατότητα των φαρμάκων να προκαλέσουν καρδιακή αρρυθμία.

Εν τω μεταξύ, οι παθολόγοι από το νοσοκομείο Baptist Memorial Hospital (όπου εκτέθηκε η αυτοψία) πρότειναν ότι τα ναρκωτικά έπαιξαν ρόλο στον θάνατο του Elvis. Οι αντιφατικές αναφορές οδήγησαν μερικούς ανθρώπους να πιστεύουν ότι υπήρξε μια κάλυψη.

Η πιο πιθανή εξήγηση, ωστόσο, είναι ότι κανείς δεν ήθελε να αμαυρώσει τη φήμη ενός τόσο λατρεμένου διασημοδότη. Επιπλέον, όταν ο πατέρας του Vernon Presley - Elvis είδε ολόκληρη την έκθεση αυτοψίας συμπεριλαμβανομένης της τοξικολογίας, ζήτησε να έχει η έκθεση σφραγισμένη για πενήντα χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες για να διατηρήσει τη φήμη του γιου του.

Σοβαρό ορθογραφικό λάθος

Η ταπετσαρία του Elvis αναφέρει: " Elvis Aaron Presley ." Το πρόβλημα είναι ότι το μεσαίο όνομα του Elvis ήταν παραδοσιακά γραμμένο με μόνο ένα Α. Αυτό οδήγησε μερικούς οπαδούς να πιστέψουν ότι ήταν σκόπιμο ορθογραφικό λάθος, υποδεικνύοντας ότι ο βασιλιάς είναι ακόμα ζωντανός.

Στην πραγματικότητα, όμως, το μεσαίο όνομα του Elvis ήταν πάντα νόμιμα γραμμένο με δύο Α. Οι γονείς του σκόπευαν να τον ονομάσουν "Elvis Aron Presley", αλλά το λάθος ενός γραμματέα είχε ως αποτέλεσμα την ορθογραφία δύο-Α. Ούτε ο Elvis ούτε οι γονείς του συνειδητοποίησαν το λάθος εδώ και πολλά χρόνια. Μόνο όταν ο ίδιος ο Ελβις σκόπευε να αλλάξει νόμιμα την ορθογραφία, ανακάλυψε ότι είχε ήδη το όνομα που ήθελε. Από εκεί και πέρα, χρησιμοποίησε την παραδοσιακή ορθογραφία του Ααρών και γι 'αυτό φαίνεται έτσι στον τάφο του.

Elvis παρατηρήσεις

Με τα χρόνια, πολλοί άνθρωποι ισχυρίστηκαν ότι είδαν τον Elvis Presley αυτοπροσώπως και σε φωτογραφίες. Μια ευρέως κυκλοφορούμενη φωτογραφία υποτίθεται ότι απεικονίζει τον Ελβις πίσω από μια πόρτα οθόνης στο Graceland μετά το θάνατό του . Στη δεκαετία του 1980 και του 1990, σημειώθηκαν εξανθήματα παρατηρήσεων σε διάφορα μέρη, μεταξύ των οποίων το Kalamazoo, το Michigan και η Οτάβα του Καναδά.

Ενώ τέτοιες φωτογραφίες και παρατηρήσεις μπορεί να είναι μεγάλη χορτονομή για κάποιον που ψάχνει για συνωμοσία, μπορούν εξίσου εύκολα να εξηγηθούν από τους σκεπτικιστές.

Μετά από όλα, οι φωτογραφίες μπορούν να χειραγωγούνται και υπάρχουν πολλοί, πολλοί παραγωγοί Elvis (ο επίσημος όρος Elvis Tribute Artist) περπατώντας στους δρόμους καθώς και άλλοι που απλά τυχαίνει να τον μοιάζουν.

Νέες θεωρίες συνωμοσίας

Το 2016, λόγω του φαινομενικά μεγάλου αριθμού θανάτων διασημοτήτων (Πρίγκιπας, Ντέιβιντ Μπόουι, Γιώργος Μιχαήλ και άλλοι) δημιουργήθηκε από μια άγνωστη πηγή μια ομάδα στο Facebook που ονομάζεται "Evidence Elvis Presley Is Alive". Η σελίδα επικεντρώνεται σε υποτιθέμενα "αποδεικτικά στοιχεία" ότι ο Elvis παραποιούσε τον θάνατό του, περιλαμβάνοντας κυρίως: α) κοκκώδη φωτογραφίες ανδρών σε πλήθη που μπορεί να μοιάζουν με τον Elvis ή τον αδερφό του Jesse ή β) σαρωμένες εικόνες εγγράφων όπως υποτιθέμενα αποτελέσματα εργαστηριακών δοκιμών, τα αποκόμματα εφημερίδων και πολλά άλλα.

Οι ισχυρισμοί αυτής της σελίδας είναι ιδιαίτερα απομακρυσμένοι, καθώς πιστεύουν ότι ο Jesse Presley είναι ζωντανός και ότι υπάρχει και ένας άλλος αδελφός, ο Clayton Presley, ο οποίος είναι επίσης ζωντανός.

Δεν υπήρξε καμία επιβεβαίωση ότι αυτή η ομάδα, που ακολουθείται κυρίως από παθιασμένους εραστές του Elvis και θεωρητικούς συνωμοσίας, έχει αξιόπιστες πληροφορίες.

Προσωπικές Απαιτήσεις

Υπάρχει μια χούφτα ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι είναι προσωπικοί φίλοι με τον Elvis σήμερα . Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους έχουν κάνει τις δηλώσεις τους πολύ δημόσιες είτε μέσω βιβλίων, ιστοσελίδων ή άλλων καταστημάτων. Βεβαίως, μερικοί από αυτούς τους "φίλους" προσφέρουν κάπως επιτακτικές αποδείξεις ότι ο Elvis Presley δεν πεθαίνει στις 16 Αυγούστου 1977.

Δυστυχώς, κανένα από τα στοιχεία δεν είναι καθοριστικό. Από επιστημονική άποψη, θα έπρεπε να συγκριθεί ένα γνωστό δείγμα DNA από τον Elvis (ή από την κόρη του, Lisa Marie ) με το δείγμα DNA από κάποιον που ισχυρίζεται ότι είναι Elvis. Από τη συγγραφή αυτή, κανείς που δεν είναι πρόθυμος να υποβληθεί σε μια τέτοια δοκιμασία έχει προέλθει.

Όταν συνδυάζετε τα γεγονότα και καταλαβαίνετε ότι καμία από τις παραπάνω θεωρίες δεν μπορεί να τεκμηριωθεί, θα απαιτούσε τη συνεργασία και το απόρρητο πολλών για να πλανήσουν τον θάνατο του Elvis και ότι θα ήταν τρομερά δύσκολο για μια τέτοια διασημότητα σε υψηλό προφίλ να παραμείνει μυστικός για όλα αυτά τα χρόνια, φαίνεται πολύ απίθανο ότι ο Elvis είναι ακόμα ζωντανός.

Η μνήμη του Elvis είναι ζωντανή στο Μέμφις

Ακόμα κι αν οι θεωρίες της μυστικής ζωής του Elvis δεν είναι αξιόπιστες, εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί του Elvis και εκθέτες της μουσικής κρατούν τη μνήμη του Βασιλιά ζωντανή με την επίσκεψη στο Memphis, Tennessee. Στο Memphis, μπορείτε να επισκεφτείτε το σπίτι του Elvis, το Graceland (συμπεριλαμβανομένου του τάφου του ) καθώς και τα Sun Studios όπου για πρώτη φορά κατέγραψε τη μουσική του, μεταξύ άλλων ορόσημα και αξιοθέατα σχετικά με τη ζωή και την κληρονομιά του Elvis.

Περισσότερες Συχνές Ερωτήσεις Σχετικά με τον Elvis

Το άρθρο αυτό ενημερώθηκε τον Απρίλιο του 2017 από τον Holly Whitfield.